miercuri, 17 octombrie 2007

Poreclit «Pitbul», fostul ieşean Onofraş a îngenuncheat trupa lui Ionuţ Popa
Muşcãturã de 3 puncte
Fostul arãdean Mara a învins pe UTA, sezonul trecut, ex-constãnţeanul Apostol a dat lovitura de graţie Farului, se pare cã echipa din Urziceni este o colonie de discipoli ai lui Brutus. Deoarece, fostul ieşean Onofraş a semnat sentinţa moldovenilor, cu trei minute înainte de final, aruncînd în disperare echipa care l-a format. Necunoscãtorii puteau fi uşor induşi în eroare dupã primul mitan. Ialomiţenii, care nu au avut decît un singur şut periculos, Pãdureţu (’5), semãnau cu o echipã din jumãtatea a doua a clasamentului, în timp ce ieşenii arãtau de locul 2. Foarte bine închegaţi, jucãtorii Politehnicii au pasat mult, ţinîndu-i la respect pe Mara&Co şi, în plus, au avut patru mari ocazii de gol. Miclea (’2) a reluat din careul mic peste poartã, Sfîrlea (’27, ’38) a şutat de douã ori periculos, prima datã Stelea a respins de sub transversalã, apoi, lovitura liberã de la 20 de metri a mijlocaşului de buzunar s-a dus milimetric pe lîngã barã. În fine, Ciobanu (’40) a îngheţat tribunele cu o torpilã din interiorul careului mare, deviatã la sacrificiu de Galamaz în barã.
Dupã pauzã, Unirea a devenit mai sigurã în compartimentul defensiv, însã nu a reuşit prea multe în atac, bazîndu-se doar pe execuţii din afara careului. Ultimele minute au deschis seria fazelor de poartã din repriza secundã. Brãneţ a rezolvat o situaţie periculoasã, la pãtrunderea lui Dãnãlache (’85), gazdele accelerînd cîteva minute mai tîrziu. În 60 de secunde, ialomiţenii au semnat o barã, prin Bilaşco (’86) şi golul lui Onofraş (’87), care a reluat cu capul, din 5 metri, centrarea perfectã a lui Cristi Constantin. Oaspeţii au reacţionat, dar Bîlbã a trimis peste din marginea careului mare (’90+5). (G. ŞEITAN)
Petrescu: «Victorie mai mare decît cu Dinamo sau Rapid»
«Bursucul» a afişat la sfîrşitul jocului imaginea unui antrenor fericit, menţionînd însã cã succesele tensionate din ultimele minute îl îmbãtrînesc cu cîţiva ani. «Sînt mîndru de bãieţi. Îi felicit pentru cã ei intrã în teren, ei cîştigã, dar sã rãmînã cu picioarele pe pãmînt. N-am jucat bine, dar am strîns din dinţi şi am învins. Cred cã victoria este meritatã, îmi pare bine cã am continuat seria de succese fãrã gol primit. Prefer un 1-0 decît un 4-3. Cele trei puncte obţinute cu Poli Iaşi sînt mai importante decît un succes cu Dinamo sau Rapid» a declarat Dan Petrescu.
MM Stoica, eliminat
Preşedintele Urziceniului, Mihai Stoica a explodat cînd Dãnãlache a vãzut al doilea cartonaş galben, fiind eliminat şi a fost trimis în tribunã pentru proteste. «Îmi cer scuze, de vinã a fost tensiunea partidei. Paradoxal, eram descãtuşat» s-a justificat MM. «Victoria asta e mai importantã decît cele pe care le-am reuşit cu Steaua şi cu Timişoara. Am avut dreptate cînd am spus cã va fi cea mai grea partidã de pe teren propriu din turul campionatului» a adãugat managerul general al ialomiţenilor.
Stancu, la tineret
Deşi a pãrãsit terenul accidentat dupã doar 56 de minute, Bogdan Stancu a rãspuns convocãrii la naţionala de tineret a României. «Motanul» face parte din lotul tricolorilor mici pentru partida cu Franţa, din cadrul grupei preliminare de calificare la Campionatul European de Tineret, ediţia 2007-2008. Jocul cu Franţa se va disputa marţi, 16 octombrie, pe stadionul «Emil Alexandrescu», din Iaşi, începînd cu orele 17,00.
Moldovan, antrenor cu acte
Viorel Moldovan şi-a primit diploma de absolvire a cursului pentru licenţa PRO, alãturi de alţi foşti internaţionali, printre care Costel Gîlcã şi Basarab Panduru. «Greul de-abia acum începe» a anunţat directorul sportiv al Unirii Urziceni, Viorel Moldovan precizînd cã ar da oricînd costumul de oficial pe treningul de antrenor. «Sînt antrenor cu acte în regulã, mai rãmîne sã-mi gãsesc şi echipã. Deocamdatã îmi place ceea ce fac. Aş putea antrena, dar nu o fac doar de dragul de a o face» a conchis Moldovan.
Pleacã Arhire?
Dacã Bordeanu a fost titular, iar Onofraş a intrat în ultimele 10 minute şi a adus victoria ialomiţenilor, un alt fost jucãtor al Politehnicii Iaşi, Iulian Arhire nu a prins nici banca de rezerve. El şi-a revenit în aceastã varã dupã o îndelungatã accidentare la piciorul stîng. Cel poreclit «Max» este tentat sã plece de la Unirea, destinaţia depinzînd şi de planurile prietenei sale, atleta Lorena Menghia, care are o ofertã foarte tentantã din SUA.
Pauzã pînã la CFR
Campionatul se va întrerupe timp de douã sãptãmîni pentru meciurile echipei naţionale cu Olanda şi Luxemburg din preliminariile CE 2008. Unirea Urziceni, care se menţine pe locul 2 în Liga I, va juca etapa viitoare, pe 21 octombrie, în epilogul etapei a 11-a, la Cluj, împotriva liderului clasamentului, CFR. «Nu cred cã vom avea o presiune suplimentarã pentru cã vom juca în deplasare. Indiferent ce rezultat vom obţine, în afara unei înfrîngeri, poate fi considerat un rezultat pozitiv. Este cel puţin reconfortant sã joci, în etapa a 11-a, actualul derby al campionatului, pentru cã se vor întîlni primele douã echipe din clasamentul Ligii I» a precizat MM Stoica.

Unirea Urziceni-Poli Iaşi 1-0
A marcat: Onofraş (’87)
URZICENI: Stelea-C. Petre, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Mara (’80 Onofraş), Ricardo, Pãdureţu, I. Apostol (’46 Dãnãlache)-Bilaşco, B. Stancu
(’56 Cr. Constantin). Antrenor: Dan Petrescu
IAŞI: Brãneţ-Homei, R. Ciobanu, Onuţ, C. Munteanu-Miclea (’62 Milea), Naidin
(’88 Bakovic), Mijin, Sfîrlea-Silvãşan (’54 Buta), Bîlbã. Antrenor: Ionuţ Popa
Cartonaşe galbene: Dãnãlache / Miclea, R. Ciobanu
Cartonaş roşu: Dãnãlache
Arbitri: T. Crãciunescu (Rîmnicu Vîlcea), Cr. Nica (Ploieşti), M. Artene (Vaslui)
Stadion: «Tineretului», 3500 de spectatori

Niciun comentariu: