marți, 20 noiembrie 2007

Dan Petrescu încearcã sã-şi menţinã jucãtorii concentraţi
“Într-o lunã se poate nãrui
tot ce am realizat bun în primele 15 etape“
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a vorbit, dupã meciul amical cu Dacia Chişinãu, scor 0-0, despre partida cu formaţia moldoveanã, despre condiţiile atmosferice care “guverneazã“ finalul de retur în Liga I, în legãturã cu Bogdan Stancu, puştiul-minune al ialomiţenilor, dar şi despre partida viitoare cu FC Vaslui.
Un meci cu Dacia cam fãrã chef de fotbal, pe un frig nãprasnic...
Dacã jucãtorii nu alergau, îngheţau de frig. Nu neapãrat gerul a fost problema, ci vîntul care nu ne-a permis sã vedem mingea şi sã avem o claritate în joc. Precizia paselor era greu sã fie cea mai bunã. Pentru mine, cel mai important era sã jucãm un meci, sã ne facem antrenamentul. Decît sã stãm sã bem un ceai, cum le place unora sã bea o bere, a fost extraordinar aşa. Ne-am antrenat, ne-am fãcut treaba, chiar dacã nu au fost condiţii optime. Duminicã, la Vaslui, este posibil sã avem aceeaşi vreme şi trebuie sã ne obişnuim cu condiţiile.
Se anunţã o vreme din ce în ce mai grea. Este un dezavantaj sau un avantaj pentru Unirea?
Trebuie sã jucãm toate meciurile indiferent de condiţii. Nu ştiu dacã e bine sã evoluãm şi în etape din retur în luna decembrie, dar nu noi, cei de la Urziceni, decidem. Dacã ar fi dupã mine, vremea n-ar fi bunã şi terenurile la fel, ştiu ce-aş face, dar nu pot spune. Aş hotãrî ceva...Dacã trebuie sã jucãm, vom juca şi vom încerca sã cîştigãm toate meciurile.
CFR, Unirea, Timişoara au cam speriat “granzii“. Este posibilã coalizarea echipelor din Bucureşti împotriva provinciei?
Ce pot face Dinamo, Rapid, Steaua? Sã joace toate trei împotriva uneia singure? E o prostie. Nu cred în aşa ceva ori poate nu înţeleg eu aceastã coaliţie. Meciurile se joacã pe teren, 11 contra 11.
Dupã o sãptãmînã de foc, meciurile cu Pandurii, Dinamo şi Rapid, urmeazã o lunã de foc în care Unirea va juca, printre altele, cu Vaslui, Steaua şi Bistriţa. Cum va ieşi Urziceniul din aceste încleştãri?
Dupã cum repet de la începutul campionatului, dacã sîntem conştienţi de valoarea noastrã, dacã ne vom pãstra capul pe umeri, nu ne-o luãm în cap, zic cã avem o şansã bunã sã cîştigãm aceste meciuri. Adversarii ne cunosc mult mai bine, terenurile vor fi altfel, jucãtorii sper sã rãmînã la fel de motivaţi şi de conştienţi pentru a nu dãrîma ce am construit pînã acum. Într-o lunã se poate nãrui tot ce am realizat bun în primele 15 etape. Laudele nu fac bine. Aş vrea sã rãmînem o echipã neluatã în seamã.
Pe Stancu l-aţi “muştruluit“ dupã meciul cu UTA şi, iatã, pare sã-şi fi revenit marcînd de douã ori în meciul tineretului cu Malta...
Dacã a dat douã goluri cu Malta nu înseamnã cã e titular la Urziceni. Are mult de muncã. Ar avea şanse 2-3% sã meargã cu naţionala mare la turneul final din Austria şi Elveţia, din 2008. Însã, nu cred cã în viitorul apropiat selecţionerul Piţurcã îl va convoca, poate, cine ştie, dacã va prinde un retur de excepţie în Liga I şi va reuşi sã-i atragã atenţia.
Cum va fi meciul de la Vaslui? Arbitrajul?
Toate meciurile sînt grele, nu numai cel de la Vaslui. Moldovenii sînt o echipã care ţinteşte sus, la fel ca noi, au jucãtori buni şi un antrenor-jucãtor extraordinar, Dorinel Munteanu. La Vaslui, în afarã de CFR Cluj, n-a cîştigat vreo echipã. În legãturã cu arbitrajul: no comment.

Niciun comentariu: