luni, 12 noiembrie 2007

Unirea a învins UTA, 1-0, prin reuşita fostului arãdean Dãnãlache
Deja-vu!
l ialomiţenii şi-au fãcut un obicei din a învinge adversarii tocmai prin goluri ale foştilor jucãtori
Fostul arãdean Mara a învins pe UTA, Aldea pe Oţelul, Galamaz a marcat cu Dinamo, toate sezonul trecut, ex-constãnţeanul Apostol a înscris împotriva Farului, Onofraş cu Iaşiul, din nou Mara, dar în poarta Rapidului, aceasta este scurta istorie a “brutuşilor“ de Urziceni. Sîmbãtã, ialomiţenii şi-au respectat statutul de formaţie care nu s-a înclinat acasã în acest campionat, cîştigînd la limitã, scor 1-0, meciul cu UTA. Coroboratã cu înfrîngerea Timişoarei la Buzãu, victoria ialomiţenilor i-a readus pe Stelea&Co pe treapta a doua în clasament.
În ciuda ploii sîcîitoare, bãieţii lui Dan Petrescu au fãcut risipã de efort şi au tocat mãrunt, pînã la epuizare, adversarul de sîmbãtã. În prima reprizã, golul n-a venit. Mara (’6) şi Negru (’15) au dat semnalul de atac al gazdelor, însã insuficient de inspirate pentru a gãsi breşe în blocajul arãdean. Doar “textilistul“ Bãlţoi (’44) i-a dat ceva emoţii lui Stelea, dar şutul din 18 metri s-a dus pe lîngã, în timp ce Hidişan s-a zbãtut ca peştele pe uscat.
La pauzã, “Bursucul“ a schimbat strategia şi a gãsit soluţia cîştigãtoare. I-a aruncat în luptã pe Stancu şi Dãnãlache, în locul “mîinilor moarte“ Onofraş şi Negru, iar cu trei vîrfuri atacul ialomiţenilor a forţat cît a trebuit. “Dãnã“ (’55) a insistat temeinic la o minge pasatã slab de Chiriţã cãtre propriul portar şi, profitînd şi de gafa lui Huţan, fostul arãdean a înscris în poarta goalã. Atacantul a refuzat însã sã se bucure dupã gol, motivînd situaţia dramaticã prin care trece fostul sãu club. Apoi, C. Petre (’61) şi Stancu (’65) au fost la un pas sã majoreze diferenţa, dar scorul a rãmas 1-0 pentru Unirea. (G. ŞEITAN)
Petrescu: “Am cîştigat cu inspiraţie“
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat sîmbãtã, dupã partidã, cã victoria a fost obţinutã datoritã inspiraţiei de a-l trimite în teren pe Dãnãlache, autorul singurei reuşite. “A fost un meci foarte greu, cu o echipã în disperare de cauzã. Noi veneam dupã egaluri cu Dinamo şi Rapid, iar meciul cu UTA l-am cîştigat cu inspiraţie. Jucãtorii s-au dãruit. 1-0 este scorul care îmi place mie cel mai mult“ a declarat Petrescu. Antrenorul Unirii s-a arãtat încîntat de revenirea de formã a lui Dãnãlache, marcatorul singurului gol. «Cred cã Dãnãlache a renãscut dupã acest meci. Consider cã a folosit discuţia pe care am avut-o între patru ochi cu el. Evoluţiile lui mai puţin bune din ultima perioadã au fost o problemã internã şi cred cã acum s-au rezolvat“.
Vor portar de la Zimbru Chişinãu
Ialomiţenii sînt interesaţi de achiziţionarea portarului de la Zimbru Chişinãu, Nicolae Calancea, care a împlinit 21 de ani în luna august. MM Stoica l-a urmãrit pe goalkeeper-ul naţionalei Moldovei, în remiza 1-1 cu Turcia, din preliminariile CE 2008. “Am fost la meci la invitaţia prietenului meu, impresarul Ion Carp“ a declarat Stoica, care a recunoscut cã i-a plãcut portarul de la Zimbru, Calancea, dar şi Viorel Frunzã, de la Ceahlãul Piatra Neamţ. Portarul Calancea a fost votat cel mai bun jucãtor al “Zimbrilor“ în sezonul 2006-2007, conform unui sondaj realizat de site-ul oficial al clubului. În atenţia grupãrii patronate de Dumitru Bucşaru mai sînt Florin Hidişan, de la UTA, Dorin Semeghin, de la Oţelul, dar şi jucãtori din strãinãtate.
Runda viitoare, la Vaslui
Dupã pauza de campionat, datoratã meciurilor naţionalei României cu Bulgaria şi Albania, duminicã, 25 noiembrie, de la orele 13,30, în direct pe Naţional TV, Unirea Urziceni va juca în deplasare, în etapa a 16-a, la FC Vaslui. Moldovenii patronaţi de Adrian Porumboiu, locul 6 în clasament, la 5 puncte în spatele ialomiţenilor, au remizat etapa precedentã, scor 1-1, cu Pandurii Tîrgu Jiu.

Unirea Urziceni-UTA 1-0
A marcat: Dãnãlache (’55)
URZICENI: Stelea-E. Nicu, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu-Mara, V. Negru (’53 Dãnãlache), Pãdureţu, C. Petre (’73 Cr. Constantin)-Onofraş (’46 B. Stancu), Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu
UTA: Huţan-Bãlan (’85 Drida), Chiţa, Chiriţã, Vasiljevic-Hidişan, Todea, Paşcovici, Frãsineanu-Mihuţ (’85 Codreanu), Bãlţoi (’70 Fl. Dan). Antrenor: Marin Barbu
Cartonaşe galbene: Onofraş, V. Negru, Bordeanu / Chiţa, Chiriţã, Bãlan
Arbitri: M. Avram (Bucureşti), Gh. Negoiţã (Brãila), Fl. Pãunescu (Rîmnicu Vîlcea)
Stadion: «Tineretului», 1500 de spectatori

Niciun comentariu: