luni, 26 noiembrie 2007

Urziceniul a remizat, 1-1, la Vaslui şi
se menţine pe loc de Champions League
Echitabil!
l deşi arbitrul Serea a refuzat ialomiţenilor un penalti, în prelungiri, Petrescu şi MM se considerã mulţumiţi cu egalul
Unirea Urziceni a terminat la egalitate, scor 1-1, confruntarea din deplasare cu FC Vaslui, ajungînd astfel la a cincea partidã consecutivã de cînd elevii lui Dan Petrescu nu au mai pierdut, ultima datã 0-2 cu CFR Cluj, în etapa 11-a. Ialomiţenii se menţin pe poziţia secundã a Ligii I, la 8 puncte în spatele liderului.
Deşi au fost dominaţi în mare parte de vasluieni, de la care a lipsit golgheterul Ljubinkovic, Mara&Co au ameninţat pe contraatac. Fostul arãdean a şutat mai întîi pe lîngã (’11), dupã care tot el a reluat paralel cu poarta (’16), din pasa lui Bilaşco, apoi, în aceeaşi fazã, lovitura de cap a lui “Bilã“ s-a oprit într-un fundaş advers (’17). Mehmedovic (’21) a semãnat pericol în careul moldovenilor, în timp ce gazdele au ripostat doar la lovitura slabã de cap a lui Bukvic (’24), reţinutã ca la antrenament de Stelea. Vasluienii puteau da lovitura, însã torpila lui Sabou (’33) a fost la un pas sã dãrîme transversala. În schimb, Bilaşco (’38) nu a greşit ţinta dupã o pasã-cadou a lui Dorinel Munteanu şi ialomiţenii erau în avantaj la pauzã.
În mitanul secund, gazdele au presat mai mult, iar rezultatul a venit. Bukvic (’50) a fructificat o centrare a lui Şt. Apostol, plasînd mingea cu capul în dreapta lui Stelea, pentru un rezultat echitabil. Stancu (’61) şi Temwanjera (’62) au fost la un pas de a înscrie, însã tabela de marcaj a rãmas neschimbatã. În prelungiri, centralul Serea s-a fãcut cã nu vede un henţ în careul vasluienilor, comis de Buhuş, şi Unirea a scãpat printre degete trei puncte importante. (G. ŞEITAN)
Petrescu: “Egalul este un rezultat corect“
La conferinţa de presã, antrenorul Dan Petrescu, care a stat în tribunã fiind suspendat, a afişat un zîmbet de mulţumire pentru obţinerea unui punct. “Cred cã, în acest campionat, cele mai mari probleme ni le-au pus, în ordine, CFR Cluj şi Vaslui. Mi-a fost teamã de jocul acesta. Dacã îmi spunea cineva înainte de meci cã vom obţine un egal, aş fi fost foarte mulţumit“ a opinat Mister. “Bursucul“ şi-a taxat însã elevii pentru golul primit: “poate absenţa mea din cabinã, la pauzã, a contat. Dacã eram acolo, sã ţip puţin, sã-i mobilizez, poate golul era de evitat“. “Egalul este un rezultat corect“ a încheiat Petrescu.
MM, mulţumit de rezultat
Managerul general Mihai Stoica era mulţumit la sfîrşitul jocului, atît de rezultat, cît şi de arbitraj. “Cred cã era maxim ce puteam sã scoatem, dar este un rezultat bun. Am întîlnit una dintre cele mai bune echipe din campionat“ a declarat MM, care a analizat, la cald, prestaţia lui Serea: “A fost un arbitraj bun, fãrã dubii. La faza aceea din final, chiar dacã s-ar fi impus acordarea unui penalti, n-am nimic de comentat“. “Rezultatul este echitabil. În joc, au fost perioade de superioritate care au alternat. Cred cã am terminat meciul mai bine decît Vasluiul“ a conchis şeful Urziceniului.
Final de tur cu Mioveni
Sîmbãtã, 1 decembrie, de la orele 13,00, în direct pe Telesport, Unirea Urziceni va întîlni pe propriul teren, în etapa a 17-a, ultima a turului, formaţia Dacia Mioveni, locul 12 în clasament cu 17 puncte. Argeşenii au terminat la egalitate runda precedentã, scor 1-1, acasã, cu Pandurii Tîrgiu Jiu.

FC Vaslui-Unirea Urziceni 1-1
Au marcat: Bukvic (’50) / Bilaşco (’38)
VASLUI: Hãisan-Şt. Apostol, Buhuş, Mardare, Bãlace-Sabou-Buhãescu (’64 Ghiorghiu), P. Jovanovic, D. Munteanu (’59 Temwanjera), S. Frunzã-Bukvic (’80 R. Neagu). Antrenor: Dorinel Munteanu
URZICENI: Stelea-E. Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Brandan-Mara, Ricardo (’86 Dãnãlache), I. Apostol, Pãdureţu (’67 C. Petre)-Onofraş (’55 B. Stancu), Bilaşco.
Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Mardare, Bãlace, R. Neagu / Bilaşco, Mara, Dãnãlache
Arbitri: I. Serea (Focşani), M. Nagy (Cluj-Napoca), E. Dumitrescu (Piteşti)
Stadion: «Municipal», 4000 de spectatori

Niciun comentariu: