luni, 3 decembrie 2007

Unirea Urziceni va dona suma de 12000 USD
Fundaţiei Special Olympics România
Marţi, 4 decembrie, FC Unirea Urziceni organizeazã un meci de fotbal demonstrativ, dedicat sportivilor înscrişi în cadrul mişcãrii Special Olympics România. Acestora li se vor alãtura jucãtori legitimaţi la echipa ialomiţeanã pentru un meci de fotbal de douã reprize a cîte 15 minute fiecare. Partida va fi precedatã de un scurt antrenament condus de antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu.
Gruparea patronatã de omul de afaceri Dumitru Bucşaru se alãturã, astfel, Fundaţiei Special Olympics România într-un efort comun de a îmbunãtãţi viaţa persoanelor cu nevoi speciale. FC Unirea va adopta echipa Special Olympics Unirea Urziceni din mini-liga de fotbal Special Olympics.
“Fotbalul este ca o comunitate. Aduce alãturi oameni diferiţi, cu atitudini diferite, dar care împãrtãşesc un lucru comun. În acest caz, pasiunea pentru sport. La fel ca o într-o comunitate, jucãtorii dintr-o echipã de fotbal trebuie sã înveţe sã trãiascã şi sã joace împreunã. De aceea cred cã fotbalul, şi sportul în general, este un mijloc excelent de a-i aduce în mijlocul nostru pe cei care au nevoie de sprijin“ a declarat Dan Petrescu.
Cu ocazia acestui eveniment, FC Unirea Urziceni va dona suma de 12000 USD Fundaţiei Special Olympics România, pentru a sprijini integrarea în comunitate, prin sport, a persoanelor cu nevoi speciale.
“Sînt foarte bucuros cã avem posibilitatea sã dãm o mînã de ajutor celor de la Special Olympics România în activitatea pe care ei o desfãşoarã pentru integrarea sportivilor cu nevoi speciale. Sportul nu face discriminãri, iar cele mai importante valori sportive trebuie sã fie toleran¡a şi ajutorul reciproc. Fotbalul este un sport foarte popular şi sînt convins cã parteneriatul nostru cu Fundaţia Special Olympics România va ajuta la conştientizarea de cãtre opinia publicã a nevoilor, dar şi a abilitã¡ilor acestor sportivi“ a explicat Mihai Stoica, managerul general al FC Unirea Urziceni.
Fundaţia Special Olympics România este o organizaţie neguvernamentalã, parte integrantã a mişcãrii Special Olympics International, care îşi propune reintegrarea socialã a persoanelor cu nevoie speciale, încurajînd comunicarea prin sport. (George Şeitan)

Niciun comentariu: