miercuri, 13 februarie 2008

Unirea, mai bine în Turcia decît în Spania
Le prieşte Antalya
l ialomiţenii au bătut tot ce le-a ieşit în cale,1-0 cu Buducnost şi 2-1 cu Groclin Grodszik
Unirea Urziceni se descurcã mult mai bine în stagiul de pregãtire din Turcia, faţã de rezultatele înregistrate în turneul din Spania. Elevii lui Dan Petrescu n-au pierdut pînã acum niciun meci amical în Antalya, învingînd reprezentante ale Muntenegrului şi Poloniei. Miercuri şi joi, ialomiţenii vor disputa ultimele douã jocuri de verificare din Turcia.
Trei goluri marcate, doar unul primit
Marţi, 5 februarie, ialomiţenii au jucat cu FK Buducnost Banovici (Muntenegru), partidã încheiatã cu victoria lui Mara&Co, scor 1-0, prin reuşita lui Bilaşco (’50). Dan Petrescu a folosit în aceastã partidã urmãtoarea formulã de start: G. Arlauskis-L. Balint, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu-Mara, Pãdureţu, Brandan, I. Apostol-Onofraş, Dãnãlache, iar dupã pauzã a fost rulat tot lotul. În jocul împotriva formaţiei muntenegrene, locul secund în prima ligã, mijlocaşul Unirii, brazilianul Ricardo, a suferit o entorsã de gradul doi, care îl face indisponibil pentru startul returului. În cea de-a doua întîlnire test din Turcia, disputatã duminicã, 10 februarie, contra polonezilor de la Groclin Grodszik, întrucît partida cu Saturn Moscova de pe 7 februarie a fost anulatã, elevii lui Dan Petrescu au înregistrat un nou succes. B. Stancu (’35) şi Cr. Constantin (’48) au marcat cele douã goluri ale ialomiţenilor în victoria cu 2-1 în fa¡a cîştigãtoarei Cupei Poloniei. „Bursucul“ a trimis în teren urmãtorul 11: Stelea-E. Nicu, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu-Mara, Pãdureţu, I. Apostol, C. Petre-B. Stancu, Bilaşco, iar dupã pauzã a rulat tot lotul, cu excepţia lui Ricardo, accidentat şi Aldea, care nu a fãcut deplasarea în Antalya.
Se întorc vineri
Miercuri, 13 februarie, ialomiţenii joacă al treilea meci amical din Turcia, în compania formaţiei din Liga a II-a, FC Botoşani. Pe 14 februarie, în ultima partidã de verificare programatã în stagiul din Antalya, Mara&Co vor întîlni formaţia ucraineanã FC Kharkiv. Dupã acest test, delegaţia Unirii Urziceni va reveni în ţarã vineri, 15 februarie, iar la sfîrşitul acestei sãptãmîni, alb-albaştrii au programat un meci de verificare pe stadionul „Tineretului“ din Urziceni, cu divizionara secundã Concordia Chiajna, ultimul înaintea startului oficial a pãrţii a doua a campionatului. (G. ŞEITAN)

MM: „Echipa e ok“
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, s-a declarat mulţumit de stagiul din Spania şi de primele meciuri amicale din Antalya. „Cu excepţia unor jucãtori care au pierdut o bunã parte din pregãtire din cauza unor accidentãri, bãieţii sînt ok“ a declarat MM, care a ţinut sã adauge, în privin¡a achiziţiilor de jucãtori cã „un transfer cu adevãrat important se va realiza în aceastã sãptãmînã“. În ceea ce priveşte returul Ligii I, Stoica a menţionat cã s-ar mulţumi, indiferent de locul ocupat, cu o participare în cupele europene. „Aş vrea sã terminãm în primele 5 echipe în campionat, iar în situaţia în care locul 6 va duce automat în preliminariile Cupei UEFA chiar în primele 6 formaţii. Ar fi o performanţã deosebitã pentru noi“ a conchis şeful Urziceniului.

Program de foc
Liga Profesionistã de Fotbal a stabilit programul televizãrilor din primele trei etape ale mini-returului Ligii I. Unirea Urziceni va juca în runda a 20-a, pe 23 februarie, acasã, cu Oţelul Galaţi, partidã care va fi transmisã de TVR1 începînd cu orele 16,00, iar luni, 3 martie, ialomiţenii se vor deplasa la Timişoara, unde vor întîlni Poli Ştiinţa, meci contînd pentru etapa a 21-a şi transmis de Kanal D de la orele 20,30. În etapa a 22-a, Mara&Co vor primi pe propriul teren Universitatea Craiova, joc programat pe 8 martie, de la orele 18,30, în direct pe Naţional TV. Reamintim cã, pe 27 februarie, la Constanţa, echipa lui Dan Petrescu va da piept cu Rapid în sferturile de finalã ale Cupei României.

Burns, la un pas de Urziceni
Ialomiţenii sînt foarte aproape de a-l transfera pe mijlocaşul coordonator de origine australianã Geoffrey Jacob Burns (29 ani), de la Wisla Krakovia. Fotbalistul, aflat în ultimele 6 luni de contract cu gruparea polonezã, urmeazã sã-şi rezilieze acordul cu Wisla nemulţumit de statutul de rezervã şi ar putea semna un contract pe o duratã de 3 ani cu echipa antrenatã de Dan Petrescu. Altfel, managerul MM Stoica este în aceste zile în Argentina, unde trateazã pentru un alt mijlocaş central.

Stancu, o repriză la tineret
Atacantul Unirii Urziceni, Bogdan Stancu, a evoluat o reprizã în partida amicalã dintre reprezentativele U21 ale României şi Republicii Moldova (0-0), meci disputat sãptãmîna trecutã la Tiraspol. „Motanul“, care a avut o evoluţie modestã în primele 45 de minute, a fost înlocuit dupã pauzã de Ciprian Deac. Echipa naţionalã de tineret are mari şanse sã ajungã la barajul pentru Campionatul European, ocupînd primul loc în grupa de calificare, cu 11 puncte, la egalitate cu Franţa.

Niciun comentariu: