marți, 19 februarie 2008

Unirea Urziceni începe sezonul de primãvarã în Liga I, acasã, cu Galaţiul
Topim Oţelul!
l antrenorului ocupantei poziţiei a 3-a în Liga I spune cã jucãtorii au o mare dorinţã de victorie cu echipa antrenatã de Grigoraş
Unirea Urziceni s-a întors la sfîrşitul sãptãmînii precedente din Turcia, iar sîmbãtã trebuia sã joace ultimul amical înaintea reluãrii campionatului, cu formaţia din Liga a 2-a Concordia Chiajna, anulat însã din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi reprogramat pentru astãzi, 20 februarie. Din 23 februarie, alb-albaştri reintrã în focurile Ligii I, lupta pentru accederea în Cupa UEFA anunţîndu-se extrem de durã. Ialomiţenii întîlnesc în cea de-a treia etapã a returului pe Oţelul Galaţi, formaţie în faţa cãreia au pierdut, în tur, cu 2-3, dupã un meci cu scandal. Cu un bilanţ de 5 victorii, douã egaluri şi o singurã înfrîngere în meciurile de pregãtire, antrenorul Dan Petrescu promite atingerea obiectivului: calificarea în cupele europene.
Mister, un bilanţ foarte bun în meciurile test, sînteţi satisfãcut de perioada de pregãtire?
Bilanţul este unul bun, era foarte bun dacã învingeam în toate meciurile. Ca şi joc însã sînt foarte mulţumit pentru cã am dominat toate meciurile. Per ansamblu, sînt mulţumit de perioada de pregãtire. Totuşi, au fost şi ceva probleme, cu Ricardo care a ratat mare parte din cantonamente şi chiar unele mici incidente care m-au îngrijorat.
V-aţi fi dorit şi alte transferuri în afara celor deja perfectate?
Nu pot spune cã am avut dezamãgiri în pregãtire deci lotul este unul stabil. Au plecat cîţiva jucãtori şi îmi era teamã cã nu vom putea acoperi posturile considerate deficitare. Am reuşit achiziţionarea celor doi fraţi lituanieni, Giedrius şi Davidas Arlauskis, şi acum, pe ultima sutã de metri a încã unui jucãtor. Mai avem un brazilian în probe şi vom vedea dacã va rãmîne la echipã.
Se anunţã un retur deosebit de dificil pentru Unirea. Poate fi atins obiectivul de participare în Cupa UEFA?
Obiectivul nostru de la începutul sezonului a fost acela de a ne clasa în primele 6 formaţii la sfîrşitul Ligii I. Dacã poziţia pe care ne vom clasa la final ne va aduce şi o participare în cupele europene cu atît mai bine va fi.
Care ar fi principalele contracandidate ale Urziceniului?
Primele 7 clasate dupã 19 etape se vor bate pentru locurile care vor duce în cupele europene. Deci, adversarele noastre sînt celelalte 6 formaţii care aspirã la un loc de participare în UEFA şi UEFA Champions League.
În ţarã s-a vorbit mult despre o eventualã plecare spre Steaua, din varã. Suporterii ialomiţeni vã cer, însã, sã rãmîneţi pînã la finalul contractului...
Dacã patronul nostru va dori sã continuãm munca pe care am început-o în urmã cu un an şi jumãtate este ok. Oricum, sînt 100% convins sã rãmîn la Unirea Urziceni pînã la finalul contractului pe care îl am. Nici prin cap nu-mi trece sã plec de la aceastã echipã.
Sîmbãtã se reia campionatul, cît de greu este jocul cu Galaţiul? Topiţi Oţelul?
Oţelul ne-a bãtut în ultimele trei partide cu mine antrenor, iar în aceste partide arbitrii au fost suspendaţi. Avem o dorinţã mare de victorie şi am simţit-o şi la elevii mei. Respectãm echipa lui Grigoraş mai ales cã sînt jucãtori valoroşi, dovadã şi ofertele pe care le-au avut. În niciun caz teama mea nu vine din cauza abitrajelor. (G. ŞEITAN)



EXCLUSIV
A venit Burns!
Internaţionalul australian Jacob Burns a ajuns la Unirea Urziceni. Mijlocaşul de 29 de ani şi-a reziliat, vineri, contractul scadent în varã cu Wisla Cracovia şi a semnat un contract pe doi ani şi jumãtate cu ialomiţenii, deşi a mai fost ofertat de Central Coast Mariners şi FC Sydney, ambele din Australia. Altfel, la gruparea antrenatã de Dan Petrescu ar putea ajunge şi un jucãtor argentinian, managerul Mihai Stoica tratînd în ţara lui Maradona pentru un mijlocaş coordonator. De la Unirea ar putea pleca, însã, portarul Srdjan Zakula, care l-a nemulţumit pe „Bursuc“ în amicalul cu Harkov.



Meciurile cu Iaşiul şi CFR, devansate
Comitetul de Urgenţã al FRF a decis, joi, programarea etapelor 27 şi 28 din Liga I pe 5 aprilie, respectiv 9 aprilie, în loc de 2 aprilie şi 5 aprilie, aşa cum era stabilit iniţial, informeazã site-ul oficial al forului amintit. Pentru Unirea Urziceni, decizia FRF înseamnã cã partida de la Iaşi cu Poli nu se va mai disputa la mijlocul sãptãmînii, ci în weekend, iar derby-ul cu liderul actual al campionatului, CFR Cluj, se va disputa într-o etapã intermediarã.

Niciun comentariu: