luni, 17 martie 2008

Arbitrul Ivan a fãcut praf speranţele Urziceniului
Japcã în Ghencea
l centralul a refuzat douã lovituri de la 11 metri pentru Unirea şi a validat golul roş-albaştrilor care a fost precedat de un fault în atac la Stelea
E greu sã cîştigi în faţa Stelei şi asta o ştie chiar şi un nespecialist în fotbal, dar au trãit-o pe pielea lor ceferiştii din Cluj cu arbitrul Tudor în rolul cãlãului. Duminicã searã, acelaşi film, aceeaşi regie proastã, numai cã victima a fost alta, Unirea Urziceni, iar executantul, necunoscutul central Ivan.
20000 de suflete strigau, la unison, Steaua!Victorie!, în timp ce MM Stoica fãcea turul de onoare al stadionului uitînd sã salute tocmai suporterii ialomiţenilor. Un sfert de orã a durat tatonarea în cazanul în fierbere din Ghencea. Cristi Constantin (’15) a reluat peste din poziţie idealã la 7 metri, apoi, Onofraş (’38) a şutat iar columbianul Zapata s-a opus. Steaua nu era pe teren, parcã nu venise de la cabine. În schimb, Pepe Moreno (’44) era sã rãstoarne logica fotbalului: loviturã de cap din centrarea lui Golanski, însã Stelea a dovedit de ce apãrã şi la 40 de ani deviind în corner de la rãdãcina barei.
În partea a doua, la rampã a ieşit Ivan care, încet dar sigur, i-a împins pe stelişti spre poarta ialomiţenilor. „Pe aici nu se trece“ a fost sloganul centralului, care s-a fãcut cã nu vede henţul lui Golanski în propriul careu (’52), dupã care Mendoza (’53) a fost blocat de Stelea în celãlalt careu. Balint (’61) putea reduce volumul scandãrilor în viesparul roş-albastru, dar din nou s-a opus Zapata, tot fundaşul Unirii respingînd de pe linia porţii lobul lui Pepe Moreno (’68). Ivan nu vãzuse nici atacul criminal al lui Rãdoi, cu ambele picioare înainte. Apoi, Onofraş (’71) nu a profitat de gafa lui Goian, iar zece minute mai tîrziu arbitrul a înscris. Dicã l-a cãlcat în picioare pe Stelea şi Habibou (’83) a reluat în poarta goalã cu capul. Ce mai conteazã cã Neşu (’80) fãcuse henţ în propriul careu... (G. ŞEITAN)

Steaua Bucureşti-Unirea Urziceni 1-0
A marcat: Habibou (’83)
STEAUA: Zapata-Golanski, Goian, Rãdoi, Neşu-Ov. Petre, Lovin (’84 Pleşan)-D. Moreno (’60 Habibou), Dicã, Mendoza-P. Moreno (’78 Surdu). Antrenor: Marius Lãcãtuş
URZICENI: Stelea-L. Balint, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Mara, Burns (’56 Pãdureţu), Ricardo (’85 B. Stancu), Cr. Constantin-Onofraş, Dãnãlache (’69 Bilaşco). Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Neşu, Goian, Habibou/ Bordeanu, Mara
Arbitri: I. Ivan (Brãila), A. Oniţa (Constanţa), S. Stoianov (Constanţa)
Stadion: «Steaua», 21000 de spectatori

Petrescu: „Egalul ar fi fost echitabil“
Tehnicianul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a apãrut la conferinţa de presã afectat de înfrîngerea nemeritatã. „Sînt supãrat cã am pierdut în minutul 85. Am fãcut un meci destul de bun, dar am evoluat la 70% din potenţial. Nu-mi explic de ce nu am fost la 100%. Cred cã de vinã a fost atmosfera pe de stadion“ a precizat Mister. „Bursucul“ a comentat, voalat, arbitrajul: «dacã la 0-0 primeam ce trebuia sã primim poate altul era rezultatul. Nu sîntem doriţi în acest campionat“, dupã care a conchis: „un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil“.

Douã penaltiuri refuzate!
Centralul Ionel Ivan a refuzat Urziceniului nu mai puţin de douã lovituri de pedeapsã, la henţurile evidente ale lui Golanski şi Neşu, în plus, validînd eronat golul steliştilor dupã ce Dicã în faultase pe Stelea în careul mic. „Am avut douã penaltiuri, dar punctele s-au dus la Steaua. Şi CFR a avut douã lovituri de la 11 metri şi tot Steaua a reuşit sã cîştige“ a declarat Bogdan Mara, care a adãugat : „la golul Stelei a fost fault clar“. „A fost fault clar la gol! Dupã ce am respins prima datã, am fost împiedicat de Dicã sã mã ridic pentru a respinge reluarea lui Habibou“ a precizat şi portarul Unirii, Bogdan Stelea.

Niciun comentariu: