marți, 8 aprilie 2008

Ce luptă pentru Intertoto!
de Alexandru Răducanu (Gazeta Sporturilor)
Şase echipe şi-au confirmat deja interesul pentru competiţia care le poate duce în UEFA
Rapid, Urziceni, FC Vaslui, Bistriţa, Oţelul şi Poli Iaşi şi-au confirmat deja interesul de a participa în ediţia viitoare a Cupei Intertoto. Spre deosebire de anii trecuţi, cînd se înscriau maximum două-trei grupări, interesul pentru prima poziţie a clasamentului din spatele locurilor de UEFA a crescut enorm. De ce? Coeficientul ţării noastre a crescut, iar locul de Intertoto garantat ţării noastre de UEFA te duce acum direct în turul trei al competiţiei, ultimul. Echipa românească participantă va fi cap de serie la tragerea la sorţi din 22 aprilie şi astfel va întîlni un adversar accesibil în „dubla“ care te trimite în primul tur al Cupei UEFA.
În afara celor 6 înscrise, printre formaţiile care doresc să reprezinte România în Intertoto ar putea apărea şi Dinamo. Deşi „cîinii“ încă nu au făcut demersurile oficiale, şefii sînt interesaţi de variantă în cazul în care Dinamo iese din cursa pentru UEFA.
În Giuleşti, calculele sînt exact pe dos. Rapid s-a înscris din timp, dar în acest moment nu mai pare interesată. „Nici nu mă gîndesc la Intertoto!“ a anunţat George Copos. Şi Timişoara se situează pe aceeaşi linie. „Ori UEFA, ori nimic!“ a spus preşedintele bănăţenilor, Gheorghe Chivorchian. Federalii trebuie să înştiinţeze UEFA care va fi echipa care ne va reprezenta în Intertoto pînă pe 2 iunie, data limită.
Ce loc merge în Intertoto?
În Intertoto va participa ori ocupanta locului 6, ori echipa de pe 7. Totul depinde de deznodămîntul Cupei Timişoreana, competiţie ajunsă în faza semifinalelor. Dacă Unirea Urziceni cîştigă Cupa sau pierde în finală în faţa CFR-ului, atunci locul 7 se duce în Intertoto. Dacă Dacia Mioveni sau Gloria Buzău se califică în UEFA prin Cupa României, în Intertoto ajunge ocupanta locului 6.

Niciun comentariu: