marți, 15 aprilie 2008

Unirea a jucat la Tîrgu Jiu fãrã 8 titulari obţinînd o remiză
Neînfricaţi!
l cu egalul de duminicã, de la Pandurii, ialomiţenii sînt neînvinşi de 6 etape
Cu 10 jucãtori noi în echipã, faţã de înfruntarea cu CFR Cluj de la mijlocul sãptãmînii, echipa lui Dan Petrescu a fost hotãrîtã sã dea lovitura încã din start şi poate sã urce pe poziţia a 3-a în clasament. Şutul lui C. Petre (’4) şi lovitura de cap a lui Balint (’6), dupã un corner bãtut de Brandan, au fost ocaziile de debut. Gorjenii au replicat prin Orac (’11), dar acesta a tras peste, iar ialomiţenii au mai trimis o datã pe lîngã, «capul» aceluiaşi Balint (’19) ducîndu-se afarã, într-o fazã trasã la indigo cu cea din minutul 6. Pe finalul primei pãrţi, însã, gazdele sînt cele care puteau înscrie. Mai întîi, Orac (’37), singur cu Arlauskis, a fost blocat de goalkeeper-ul lituanian, apoi, acelaşi Orac (’43) a trimis o torpilã de la 17 metri, dar care l-a gãsit pe înlocuitorul lui Stelea la post. Imediat, Al. Piţurcã (’44) a reluat cu capul peste, din 7-8 metri, centrarea lui Iordache, iar Unirea a terminat repriza în corzi.
În mitanul secund au venit şi golurile. Pandurii au marcat primii, prin nou intratul Pãcurar, mijlocaşul gorjean reuşind un eurogol în minutul 67, cînd a trimis un şut-bombă de la 22 de metri, care s-a dus direct la vin­clu. Reuşita Pandurilor a fost anulată însă cinci minute mai tîrziu, Bilaşco (’71) profitînd de apatia fun­da­şi­lor lui Neagoe. Ialomiţenii n-au stat pe gînduri şi, dupã introducerea cuplului Stancu-Apostol, atacantul ialomiţean a restabilit egalitatea şi scorul final. Vîrful, ajuns la cota 5 în clasamentul marcatorilor, l-a executat cu un şut plasat pe portarul gorjean, dupã o pasã a lui Stancu, şi a oferit Urziceniului un merituos loc 4 în Liga I. (G. ŞEITAN)

Pandurii Tîrgu Jiu-Unirea Urziceni 1-1
Au marcat: Pãcurar (’66) / Bilaşco (’71)
PANDURII: Mingote-Popete, Rus, Chibulcutean, Djapka (’44 Cardoso)-Vasilache (’51 Pãcurar), Fl. Stîngã (’61 Stromajer), Vancea, I. Iordache-D. Orac, Al. Piţurcã. Antrenor: Eugen Neagoe
URZICENI: G. Arlauskis-Balint, Galamaz, D. Munteanu, L. Rusu-C. Petre (’68 B. Stancu), V. Negru (’46 Ricardo), Brandan (’68 I. Apostol), Cr. Constantin-Onofraş, Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Iordache, Pãcurar/ Balint, Brandan
Arbitri: A. Bogaciu (Bucureşti), N. Marodin (Bucureşti), M. Nagy (Cluj-Napoca)
Stadion: «Municipal», 9000 de spectatori

Petrescu: «Mi-a fost puţin teamã»
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a avut numai vorbe bune despre adversarul de duminicã, Pandurii Tîrgu Jiu, menţionînd cã este mulţumit dupã remiza obţinutã de ialomiţeni. «A fost un meci greu, cu o echipã care joacã fotbal şi care are cel mai tehnic jucãtor din ţarã, pe Ilie Iordache. Am schimbat 10 jucãtori faţã de etapa trecutã, lucru istoric pentru campionatul nostru. Mi-a fost puţin teamã de acest lucru, dar jucãtorii mei s-au comportat foarte bine. Am obţinut un punct important cu echipa momentului» a declarat «Bursucul» la sfîrşitul partidei.

MM, mulţumit de remizã
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, era şi el satisfãcut de rezultatul obţinut de formatia ialomiţeanã pe terenul gorjenilor. «Rezultat echitabil dacã este sã ne luãm dupã ce s-a jucat. A fost şi un arbitraj bun, nu a avantajat niciuna dintre echipe. E bun şi punctul acesta pentru cã l-am obţinut în faţa unei echipe care venea dupã o serie de 6 meciuri incredibile. Ce am obţinut noi la Tîrgu Jiu, Dinamo şi CFR nu au reuşit pe terenul lor. Sînt mulţumit de jocul echipei» a precizat MM Stoica dupã meci.

Fãrã 8 titulari
Ialomiţenii au jucat la Tîrgu Jiu fãrã Bogdan Mara şi Valeriu Bordeanu, ambii suspendaţi, dar şi cu Stelea, Mehmedovic, Burns şi Dãnãlache neincluşi în lotul de 18 şi odihniţi pentru semifinala Cupei României împotriva Gloriei Buzãu. De asemenea, nici Pãdureţu sau Nicu nu au fost introduşi vreun minut, astfel cã numãrul titularilor pe care Dan Petrescu nu s-a bazat la acest joc a fost de 8. Din echipa standard, doar cãpitanul Galamaz a «supravieţuit».

Niciun comentariu: