joi, 24 aprilie 2008

URZICENI - RAPID 0-1
Prestigiu
de Eduard Apostol (Gazeta Sporturilor)

Primul gol în România al lui Despotovici a asigurat liniştea Rapidului înaintea derby-ului cu Dinamo.
Echipe lipsite de griji, amîn­două în Cupa UEFA, dor de re­vanşă al lui Dan Pe­trescu, speranţa lui Marian Rada că poate forţa rămînerea în funcţie şi la anul, orgoliul fiecărei echipe de a-şi de­monstra superioritatea. In­gre­die­n­te­le a ceea ce se dorea un spec­ta­col. Partida a fost deschisă cu min­gea în bară trimisă de Bran­dan (8), la care Coman era bătut. Cesin­ha (17) a replicat, dar balonul şu­tat tare a fost respins de Arlaus­kis.
Fisura în zid
Cînd Urziceniul se pregătea de un asalt pe final de repriză - mai ales că Mara desena frumos, însă baloanele se loveau de barajul apă­rării giuleştene -, Rapidul a dat lovitura în urma unei acţiuni în viteză, Despotovici (35) dovedind, printr-un gol în premieră în Liga I, de ce s-au achitat pe el 1,25 mili­oa­ne de euro . A fost singura fază la care elevii lui Dan Petrescu, prea a­tenţi la a protesta la deciziile ar­bi­trilor, au fost descoperiţi.
Atacuri în van
Ciprian Petre (56), şut peste poartă. A recidivat Mara (58). Ma­rius Constantin (59) a dat emoţii lui Co­man, dar mingea s-a dus în cor­ner. Mehmedovici (63) şi Munteanu au fost, într-o singură fază, la un pas de egalare. Mara (70) a eşuat într-un şut care-l putea surprinde pe Coman. Ploaia torenţială a adus atacuri în valuri ale ialomiţenilor, dar apărarea rapidistă sau impre­cizia gazdelor au ţinut pînă la final fragilul avantaj al giuleştenilor.

Galamaz out
Dan Petrescu nu a putut să-l folosească aseară pe căpitanul său, George Galamaz. Fundaşul în vîrstă de 26 ani a suferit o comoţie cerebrală în meciul cu Dinamo de la sfîrşitul săptămînii trecute şi nu a putut fi refăcut. În locul său, Petrescu l-a folosit pe Dănuţ Munteanu, care a făcut pentru prima oară în acest retur cuplu cu Mehmedovici.

Stelea se retrage
Tehnicianul ialomiţenilor l-a titu­larizat aseară între buturi pe Arlaus­kis. Evoluţiile foarte bune ale litua­nianului l-au făcut rezervă pe Bog­dan Stelea, care se gîndeşte serios să se retragă în această vară. “Ar­nold”, 40 de ani, a mai avut o ten­tativă de a agăţa ghetele în cui în iarnă, după o ceartă cu Petres­cu, dar a fost convins să continue măcar pînă la finalul campionatului.

Niciun comentariu: