vineri, 18 aprilie 2008

Viorel Moldovan:
„Ne-am calificat în UEFA, acum jucăm de plăcere în campionat“
Directorul sportiv al Unirii Urziceni, Viorel Moldovan, a vorbit la finalul întîlnirii cu Gloria Buzău despre victoria obţinută de elevii lui Dan Petrescu şi despre adversarul din finala Cupei.
"A fost greu, anticipam că vom avea un meci foarte dificil. Gloria Buzău ne-au pus în dificultate. E greu să joci din postura de favorită. Am întîlnit o echipă tînără, am creat cu dificultate, dar meritam această victorie chiar dacă nu pot spune că sînt foarte mulţumit de jocul din această seară", a spus la Special, fostul internaţional, care a continuat: "Mă bucur că ne-am calificat în finală şi practic ne-am calificat în UEFA. Rămîne să jucăm de plăcere în campionat"
Despre finala Cupei, directorul sportiv al Unirii Urziceni a spus: "CFR va fi favorită, însă avem şansa noastră. Trebuie să dăm totul pe teren, pentru că nu avem nimic de pierdut". Unirea Urziceni a învins pe Gloria Buzău, în cea de-a doua semifinală a Cupei României la fotbal. În ultimul act al competiţiei, ialomiţenii vor întîlni pe CFR Cluj.

Buzãu-Urziceni 0-1
UEFAntastici de Ialomiţa
Stadionul din Cotroceni a găzduit, joi seară, cea de-a doua semifinală din cadrul Cupei României. Cu toate că Gloria Buzău părea un adversar mult inferior trupei antrenate de Dan Petrescu, buzoienii s-au apărăt fără cusur un meci întreg. Cu gîndul de a ajunge în prelungiri, fotbaliştii lui Fane Stoica au lăsat garda jos pe finalul partidei, Pădureţu profitând din plin la golul marcat în minutul 89, care a dus pe Unirea Urziceni în actul final al competiţiei, pentru prima dată în istoriea clubului.
Meciul a început într-un ritm destul de bun, ambele echipe aglomerînd centrul terenului. Buzoienii au reuşit să ridice un baraj defensiv care a pus capăt oricărei acţiuni de atac a ialomiţenilor, astfel că Dănălache şi Laszlo Balint nu au putut aduce o modificare a scorului. Răspunsul a venit prin Ducu Ninu, dar şutul său minutul 21 a trecut cu mult pe lîngă poarta lui Stelea. Şapte minute mai tîrziu, Bogdan Stancu era cît pe ce să îşi treacă numele pe tabela de marcaj, dacă lovitura liberă executată de el nu trecea la doi metri de vinclul buzoienilor. Mara şi-a intrat în rol după jumătate de oră de joc, reuşind un dribling în marginea careului advers, continuat cu şut, dar şi de data aceasta imprecis. Unirea Urziceni a avut primul şut pe spaţiul porţii abia în minutul 39, însă balonul trimis de Dănălache nu i-a pus probleme lui Mincă.
În cea de-a doua repriză jocul s-a mai înteţit, dar asta după minutul 59. Claudiu Ionescu a şutat pe sub zid din lovitură liberă, Stelea respingînd în extremis balonul, din plonjon. Elevii lui Fane Stoica au prins mai mult curaj, Liţu trimiţînd puternic o minge de la 20 de metri, care a trecut pe lîngă buturile apărate de veteranul Stelea. Apoi a venit rîndul lui Bicfalvi să îşi încerce norocul, însă şi de această dată portarul ialomiţean a intervenit fără probleme, în minutul 66. Imediat a venit rîndul elevilor lui Dan Petrescu să rateze cea mai mare ocazie a meciului de pînă atunci, Dănălache reluînd din cădere de la opt metri, la o palmă de bară. 11 minute mai tîrziu a venit rîndul lui Nunez să şuteze o lovitură liberă, balonul ricoşînd din zid. Oaspeţii au replicat tot cu o lovitură liberă, Galamaz ratînd cu seninătate dintre Liţu şi Nunez, după ce balonul a fost centrat la colţul lung. Cînd toată lumea aştepta prelungirile, nou intratul Pădureţu a înfipt „cuţiul” în spatele Gloriei Buzău, după ce a fost servit excelent de Mara, reuşind să marcheze în minutul 89 cu un şut care a lovit întîi bara de la colţul lung. Buzoienii au forţat o minune în minutul 92, dar Liţu a ratat incredibil în faţa porţii lui Stelea. Nici măcar ieşierea nervoasă a lui Fane Stoica, care era aproape de a sări la bătaie cu arbitrii, nu a mai putut schimba cursul meciului, Unirea Urziceni făcînd pasul către finala Cupei României, acolo unde va da piept cu CFR Cluj.
GLORIA BUZĂU: Mincă 6 - Ninu 6, Tudose 6, Jozic 6, Eze 6 – Doicaru 6, Bicfalvi 6, Liţu 5, Guda 6 (Ionescu ’55 6) - Al. Stoica 5 (Nejneru ’60 6), Simion 6 (Nunez ’58 7). Antrenor: Ştefan Stoica
UNIREA URZICENI: Stelea 7 - Balint 6, Galamaz 6, Mehmedovic 6, Bordeanu 6 - Mara 7, Gomez 6, Brandan 6 (Burns ’70 6), C. Petre 6 (Pădureţu ’63 7) - Stancu 6, Dănălache 6 (Bilaşco ’95 6). Antrenor: Dan Petrescu

Niciun comentariu: