vineri, 18 iulie 2008

Dan Petrescu, antrenorul Unirii Urziceni, la startul campionatului
„E rãu cã jucãm prima etapã cu Braşovul“
Dacã rezultatele nu au lãsat de dorit, Dan Petrescu are mari bãtãi de cap dupã stagiile de pregãtire din Austria şi Scoţia. Unirea Urziceni are cinci jucãtori accidentaţi, iar antrenorul ialomiţenilor s-a lovit şi el la un antrenament. «Bursucul» a lãsat în urmã rezultatele bune din pregãtiri şi se gîndeşte doar la debutul în noul sezon, împotriva Braşovului lui Rãzvan Lucescu, sîmbãtã, 26 iulie.
Aţi fãcut rezultate bune în pregãtire. Se bate Unirea la titlu în acest an?
Nu, în niciun caz. Am fãcut un 2-2 cu Celtic Glasgow, într-un meci amical acasã la un prieten, Gordon Strachan. Însã doar atît. Un meci pe care trebuia sã-l cîştigãm, din pãcate am fost egalaţi în ultimul minut, şi arbitrul i-a ajutat puţin oferindu-le un penalty gratis. Una peste alta a fost bine.
Îngrijorat pentru debutul în noul sezon din cauza accidentãrilor?
Sînt foarte îngrijorat. Una peste alta m-am mai accidentat şi eu la un antrenament. Nu mi s-a întîmplat niciodatã.
Celtic s-a arãtat interesatã de doi jucãtori de la Urziceni...
Aşa este. Din pãcate nu le pot spune numele public, le-am spus doar lor, în vestiar, dupã meci. Din nefericire pentru ei nu pot ajunge la aceastã echipã pentru cã avem nevoie de ei la Urziceni. În schimb, cei de la Celtic m-au întrebat de Tamaş, Goian şi Raţ. Lui Tamaş şi Ra¡ le-am pus cîte o vorbã bunã pentru un eventual transfer la echipa scoţianã.
România-Letonia la Urziceni. Începem sã aducem lumea bunã a fotbalului...
Nu ştiu dacã se va umple stadionul, sper sã fie arhiplin pentru cã va evolua echipa naţionalã a ţãrii noastre. Cred cã va fi bine pentru clubul nostru sã vinã formaţia României la Urziceni.
E posibil sã vinã Ronaldinho la Urziceni o datã cu transferul la AC Milan?
Este foarte posibil sã întîlnim AC Milan în turul 3 al Cupei UEFA. Dar mai bine sã jucãm împotriva echipei la care joacã în acest moment Ronaldinho în grupele Cupei UEFA. Dacã vom cãdea cu AC Milan în acest tur preliminar este clar cã şansele noastre de calificare sînt foarte mici.
MM Stoica a spus cã sînteţi un adevãrat tsunami în vestiar. Anul acesta rãmîneţi la fel?
Nu am cum sã mã schimb. Fotbalul pentru mine e totul. Nu cred cã mã pot schimba curînd.
Gigi Becali a spus cã Stancu a costat 2 milioane de euro, în timp ce varianta oficialã a fost de 1 milion de euro...
Douã milioane de euro au costat jumãtate din drepturile de transfer ale jucãtorului Bogdan Stancu. Sau cel puţin aşa am în¡eles eu. Nu mã pricep la preţuri, dar este clar cã Stancu înainte de a ajunge la Urziceni nu îl ştia nimeni, nu jucase în nicio divizie. Cred cã, în cariera sa, clubul Unirea Urziceni l-a ajutat foarte mult. Dacã nu ajungea la aceastã echipã nu cred cã se putea transfera la Steaua.
Ce jucãtor mai poate pleca de la Unirea pe o asemenea sumã?
Am avut o ofertã foarte aproape de aceastã sumã pentru un jucãtor de la Unirea. Am decis însã ca pînã în iarnã el sã nu fie cedat. Nu vã pot dezvãlui numele lui. Veţi vedea la iarnã, pentru cã atunci cred cã va pleca.
E mai greu fãrã Stancu?
Normal cã e mai greu. Pentru cã jucãtorul care a fost adus în locul lui, Daniel Stan, de la Oţelul Galaţi, este în spital în acest moment şi nu pe terenul de fotbal. Avem însã un înlocuitor, pe Raul Rusescu. Este un jucãtor tînãr, 20 de ani, care se aflã sub contract cu Unirea şi care a jucat împrumutat la Dunãrea Giurgiu şi CS Otopeni. Încerc sã fac din el ce am fãcut din Stancu. Sper sã mã asculte şi dacã o va face cred cã va ajunge pe urmele lui Stancu.
Rada s-a certat cu cei de la Steaua. Ar putea ajunge la Urziceni?
Orice jucãtor bun este primit la Urziceni. Nu numai Rada. Existã însã şi o condiţie, dacã vor dori sã vinã la aceastã echipã.
Primul meci cu Braşovul. Ce gînduri aveţi?

E rãu cã jucãm prima etapã cu Braşovul. Este o echipã care se va bate la primele 6 locuri în Liga I în acest sezon. Cred cã va fi un meci foarte greu pentru noi. S-a spus cã formaţia CFR Cluj a fost surpriza campionatului precedent, acum sînt convins cã FC Braşov va fi revelaţia. Nu vor cîştiga campionatul, dar sigur vor fi surpriza ediţiei 2008-2009 a Ligii I. (G. ŞEITAN)

A venit şi Sorin Rãdoi
Conducerea formaţiei ialomiţene a anunţat cã l-a transferat definitiv pe fundaşul dreapta Sorin Rãdoi, de la FC Timişoara, contra sumei de aproape 100.000 de euro, fotbalistul semnînd un contract valabil trei sezoane cu gruparea ialomiţeanã pregãtitã de Dan Petrescu. Rãdoi, care a împlinit 23 de ani pe 30 iunie, a evoluat în returul campionatului 2007-2008, sub formã de împrumut, la formaţia Universitatea Cluj, pentru care a bifat nouã prezenţe. Acesta a debutat în Divizia A pe 11 august 2004, în partida Sportul Studenţesc-Universitatea Craiova, scor 2-0, sub comanda actualului antrenor de la Urziceni, Dan Petrescu.

MAI SÎNT 8 ZILE PÎNĂ LA STARTUL LIGII 1
Programul primelor două etape din Liga I
LPF a dat astăzi publicităţii programul de disputare a primelor două etape ale Ligii I, ediţia 2008/2009.
Etapa 1
Sâmbătă, 26 iulie
Universitatea Craiova-Politehnica Iaşi, ora 18:00
FC Braşov-AFC Urziceni, ora 18:00
FC Argeş-FC Timişoara, ora 18:00
Gloria Buzău-Farul Constanţa, ora 21:00
Rapid-Gloria Bistriţa, ora 21:15
Duminică, 27 iulie
Gaz Metan Mediaş-Oţelul Galaţi, ora 18:00
CS Otopeni-CFR Cluj, ora 19:30
Pandurii Târgu Jiu-Dinamo Bucureşti, ora 21:15
Partida FC Vaslui-Steaua Bucureşti se dispută miercuri, 30 iulie, de la ora 20:30, deoarece moldovenii joacă sîmbătă în Cupa UEFA Intertoto
Etapa a 2-a
Sâmbătă, 2 august
Gloria Bistriţa-Universitatea Craiova, ora 18:00
Oţelul Galaţi-CS Otopeni, ora 18:00
AFC Urziceni-FC Argeş, ora 19.30
Farul Constanţa-Rapid, ora 21:00
FC Timişoara-Pandurii Târgu Jiu, ora 21:45
Duminică, 3 iulie
Politehnica Iaşi-FC Vaslui, ora 20:30
Dinamo-Gaz Metan Mediaş, ora 20:30
Steaua-FC Braşov, ora 21:00

Niciun comentariu: