miercuri, 6 august 2008

Ialomiţenii au luat primele puncte în noul sezon,
învingînd acasã pe FC Argeş
I-a scos Mara!
l ex-piteşteanul Mara a punctat de douã ori, chiar împotriva formaţiei la care a cunoscut consacrarea
Argeşenii au arãtat încã din primele minute cã n-au venit la Urziceni sã se apere şi au deschis scorul prin Kamara, care a profitat de greşeala copilareascã a lui Mehmedovici şi l-a executat pe Arlauskis din 4 metri (’11). Ialomiţenii n-au acceptat inferioritatea de pe tabelã şi au luat cu asalt careul advers. Frunzã (’17) a avut golul egalãrii în vîrful bocancului, dar şutul sãu a trecut peste. Golul egalizator a picat mai tîrziu. Bordeanu a aruncat de la margine, Bilaşco a prelungit la Mara, iar acesta a şutat puternic în plasa porţii argeşenilor (’29). Bucuria gazdelor n-a durat decît cîteva secunde, Dulcea aducîndu-şi din nou echipa în avantaj, din pasa perfectã a lui Kamara (’31). Avantajul putea fi mai mare dacã lovitura de cap a lui Kamara (’35) ar fi nimerit spaţiul porţii. La faza imediat urmãtoare, Frunzã putea egala din nou, însã şutul sãu din marginea careului a şters incheietura barelor (’36).
Repriza secundã a debutat cu golul lui Rusescu, intrat la pauzã în locul lui Bilaşco. Atacantul Unirii a readus egalitatea pe tabelã, la prima atingere de balon, lovitura sa de cap din centrul careului învingîndu-l pe Boşneag. (’47). Presiunea gazdelor a crescut, ocaziile la poarta lui FC Argeş fiind tot dese. Unirea putea prelua conducerea prin Mara (’63), dar şutul acestuia a fost scos de Boşneag în corner. Apoi Rusescu (’69), dupã o combinaţie cu Mara, a reluat cu capul peste poartã. Cea mai controversatã fazã a meciului s-a consumat la limita ultimului sfert de orã. Deaconu a dictat uşor un penalty pentru Unirea, dupã un duel între Bãlaşa şi Onofraş. A executat Mara, calm, aducînd trei puncte de aur pentru ialomiţeni. Oaspeţii au trecut pe lîngã golul egalizator, dar reluarea lui Chirciu (’88) a întîlnit bara din dreapta porţii lui Arlauskis. (G. ŞEITAN)

Unirea Urziceni-FC Argeş 3-2
Au marcat
: Mara (’29, ’74-11m), Rusescu (’47) / Kamara (’11), Dulcea (’31)
URZICENI: G. Arlauskis-Pãdureţu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Mara, I. Apostol (’50 E. Nicu), Brandan, S. Frunzã (’90 Todoran)-Onofraş, Bilaşco (’46 Rusescu). Antrenor: Dan Petrescu
ARGEŞ: Boşneag-M. Stan (’85 Voicu), Bãlaşa, Lãcustã, Bazzi-Cr. Tãnase, Cîrstoiu, Tameş, Doman (’65 Nãstãsie)-Kamara, Dulcea (’66 Chirciu). Antrenor: Ionuţ Badea
Cartonaşe galbene: Apostol, Bordeanu, Brandan / Bãlaşa, Bazzi
Arbitri: Al. Deaconu, N. Marodin, Fl. Stãnescu (toţi din Bucureşti)
Stadion: «Tineretului», 4000 de spectatori

Petrescu: «O victorie importantã»
Antrenorul Unirii Urziceni a declarat, la sfîrşitul jocului, cã victoria contra lui FC Argeş este foate importantã în condiţiile în care ialomiţenii aveau foarte mulţi accidentaţi. «Nu ştiu dacã am fost mai buni, dar am atacat mai mult şi ne-am creat mai multe ocazii. Meciul s-a jucat la ocazia din final a lui FC Argeş cînd am fost salvaţi de intervenţia portarului. A fost o victorie foarte importantã cînd avem 8 jucãtori accidentaţi şi este posibil sã îl pierdem şi pe cel de-al 9-lea, Bilaşco» a comentat Dan Petrescu. «Bursucul» s-a arãtat dezamãgit de evoluţia lui Bogdan Mara şi l-a lãudat pe tînãrul Rusescu. «Mara nu a fãcut un meci foarte bun, însã important este cã a marcat de douã ori şi a dat dovadã de caracter la penalty. Îl felicit pe Rusescu care a intrat şi la prima atingere de balon a înscris, dovedind la 21 de ani cã e un jucãtor de mare perspectivã» a conchis antrenorul ialomiţenilor.

Mara: «Avem putere sã revenim»
Mijlocaşul Bogdan Mara a declarat cã victoria împotriva formaţiei FC Argeş este foarte importantã pentru echipa sa. Decarul ialomiţenilor a marcat douã dintre cele trei goluri, primul în minutul 29 şi al doilea în minutul 74. «S-au fãcut ceva greşeli în apãrare, dar echipa are putere sã revinã. Cheia jocului nostru este atacul. Importantã este victoria. Ne lipsesc 6-7 jucãtori de bazã şi trebuie sã ne descurcãm şi fãrã ei» a declarat Mara. De asemenea, managerul general Mihai Stoica a considerat succesul ialomiţenilor ca fiind vital. «Dacã nu cîştigam, intram cu certitudine în zona periculoasã» a spus Stoica. Despre penalty-ul transformat de Mara, MM a arãtat: «Mie mi s-a pãrut cã a fost. Oricum, putem sã ne revoltãm la un penalty neacordat în prima reprizã. Nu ştiu dacã a fost o decizie în compensaţie, dar cred cã arbitrajul a fost bun».

La egalitate cu Dinamo
La sfîrşitul lunii iulie, Unirea Urziceni se afla pe locul 163, cu 91,5 puncte, într-un clasament mondial, întocmit de Federaţia Internaţionalã de Istorie şi Statisticã a Fotbalului, la egalitate cu Dinamo Bucureşti. Ialomiţenii erau în coborîre faţã de luna iunie a anului 2008, cînd echipa pregãtitã de Dan Petrescu ocupa poziţia 152. Celelalte formaţii româneşti se clasau pe urmãtoarele poziţii: Steaua-77, CFR Cluj-92, Rapid-183, FC Vaslui-343.

Duminicã, la Pandurii
Duminicã, 10 august, Unirea Urziceni, locul 7 în Liga I, se va deplasa la Tîrgu Jiu pentru partida cu Pandurii, contînd pentru etapa a 3-a a campionatului. Meciul va începe la orele 19,30 şi va fi transmis de postul GSP TV2. «Meciul va fi foarte greu la cum aratã lotul nostru acum. Nu trebuie sã gãsim scuze dacã vom pierde, dar pînã la revenirea celor accidentaţi trebuie sã facem cît mai multe puncte» a declarat antrenorul Dan Petrescu. Pandurii au pierdut etapa precedentã la FC Timişoara, scor 0-3.

Niciun comentariu: