miercuri, 14 ianuarie 2009

Urziceniul vrea titlul în 2009
Vacanţã fãrã surprize. Începe greul
Fotbaliştii de la Unirea Urziceni au efectuat, vinerea precedentã, vizita medicalã la Institutul Naţional de Medicinã Sportivã din Bucureşti. Fãrã vreo schimbare importantã la capitolul achiziţii, bãieţii antrenaţi de Dan Petrescu au trecut cu brio testele medicale şi declarã la unison cã sînt gata sã se ia la trîntã cu Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi FC Timişoara pentru cîştigarea primului titlu din istoria clubului finanţat de omul de afaceri Dumitru Bucşaru.
Reunire cu absenţe
Aşa cum am precizat anterior, la sfîrşitul sãptãmînii precedente, jucãtorii Unirii Urziceni au sunat adunarea direct la Institutul de Medicinã Sportivã din Capitalã, lotul antrenat de Dan Petrescu efectuînd vizita medicalã înainte de startul pregãtirilor de iarnã. La apelul «Bursucului» au rãspuns aproape toţi jucãtorii, cu excepţia sud-americanilor Brandan şi Ricardo, învoiţi cîteva zile, a cãpitanului Galamaz, de asemenea şi el «iertat» pentru cã abia revenise din vacan¡a petrecutã în Dubai şi a lui Tibi Bãlan, cãruia i-a expirat împrumutul la gruparea patronatã de milionarul Bucşaru, dar pentru care se negociazã în aceste zile un transfer definitiv. Totodatã, australianul Burns a lipsit de la reunire, acesta fiind pe picior de plecare de la Urziceni întrucît susţine cã nu mai are loc în primul 11 al ialomiţenilor. «Avem o echipã foarte bunã, un antrenor foarte bun, resursele necesare şi, cu puţin noroc, cred cã putem repeta parcursul din turul campionatului. Noi sperãm sã fim echipa frumoasã a celei de-a doua pãrţi a sezonului. Ne putem bate de la egal la egal cu granzii Ligii I» a declarat atacantul Marius Onofraş. De asemenea, colegul sãu din atacul ialomiţenilor, Marius Bilaşco, este de pãrere cã locul al doilea pe care a terminat Unirea prima jumãtate a campionatului poate fi un stimulent pentru retur. «E mai bine cã am terminat în spatele lui Dinamo la un punct şi nu în faţã. Asta o sã ne motiveze mai mult în pregãtire. Dacã spre finalul campionatului vom fi aproape de titlu, vom încerca sã-l cîştigãm» a precizat «Bilã», care crede cã ardelenii de la CFR Cluj formeazã cea mai bunã echipã din România la ora actualã. Altfel, apãrãtorul buturilor Unirii Urziceni, lituanianul Giedrius Arlauskis, declarat cel mai bun portar din Liga I în anul 2008, considerã cã goalkeeper-ul lui Dinamo, Bogdan Lobonţ, este cel mai bun portar din ţarã. «Eu sînt mai în formã, dar el este mai valoros. Avem stiluri diferite şi nu cred cã pot învãţa ceva de la el» a menţionat cel poreclit «Miko».
Unirea crede în cîştigarea titlului
Deşi granzii campionatului, Dinamo, Steaua şi CFR Cluj nu-i iau prea mult în seamã, managerul general al Unirii, Mihai Stoica şi fotbaliştii antrenaţi de Dan Petrescu cred cã pot aspira la titlul de campioanã a României. «Cînd îndrãzneşti sã visezi, se mai întîmplã cîteodatã şi ca visele sã devinã realitate. Va fi greu chiar dacã sîntem pe locul 2 şi toatã lumea are impresia cã ne putem bate la titlu» a explicat MM Stoica, cel care are la activ mai multe titluri de campion cu Steaua. Acesta a precizat cã ştie ce îi lipseşte echipei din micuţul municipiu al Bãrãganului pentru a pune stãpînire pe prima Ligã. «Dacã am avea un buget de 25 de milioane de euro s-ar putea sã facem performanţe mai mari decît au fãcut alţii cu un asemenea buget» a detaliat managerul alb-albaştrilor. În schimb, atacantul Marius Onofraş, golgheterul Unirii în turul campionatului, este mult mai sceptic. «E un vis frumos, dar mai este foarte mult pînã atunci şi nu trebuie sã ne îmbãtãm cu apã rece, mai avem mult de muncit» a declarat vîrful adus în urmã cu douã sezoane de la Poli Iaşi. (G. ŞEITAN)
4 jucãtori out!

Conducerea formaţiei Unirea Urziceni a decis sã renunţe, în acest week-end, la nu mai puţin decît 4 jucãtori din lotul echipei antrenate de Dan Petrescu. Dupã cum am anunţat în premierã la sfîrşitul anului trecut, dupã reunirea lotului ialomiţenilor au fost reziliate, pe cale amiabilã, contractele jucãtorilor Srdjan Zakula, Andrei Neagoe, Bogdan Aldea şi tînãrului Horia Crişan. Portarul sîrb a evoluat un singur meci oficial la Urziceni, în urmã cu aproape 2 ani, Neagoe n-a bifat decît un singur meci ca rezervã în acest tur, iar Aldea a jucat doar 10 minute în partida din deplasare cu Pandurii Tîrgu Jiu, cîştigatã cu 5-1 de elevii lui Dan Petrescu. Prin dispensarea de cei 4 fotbalişti conducerea Urziceniului a economisit aproape 100 mii de euro pentru returul sezonului 2008-2009.
Cantonamente în Spania şi Moldova
Ialomiţenii şi-au programat douã cantonamente în aceastã pauzã competiţionalã pînã la reluarea campionatului Ligii I. Bãieţii pregãtiţi de Dan Petrescu vor pleca pe 21 ianuarie în Spania, la Oliva Nova, lîngã Valencia, acolo unde s-au pregãtit şi iarna precedentã şi unde vor sta pînã pe 11 februarie. În Peninsula Ibericã, Mara&Co vor juca o serie de meciuri amicale împotriva formaţiilor Şahtior Doneţk, Dinamo Moscova, FC Copenhaga şi Levante. De asemenea, în perioada 14-19 februarie, Unirea Urziceni va pleca într-un stagiu de pregãtire în Republica Moldova, urmînd sã dispute şi douã jocuri de verificare cu Zimbru Chişinãu şi Dacia Chişinãu.
MM vrea la Urziceni pe viaţã
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat cã şi-a gãsit liniştea la echipa ialomiţeanã şi, chiar dacã mai are contract cu formaţia finanţatã de Dumitru Bucşaru pînã în vara lui 2010, ar dori sã rãmînã mulţi ani de acum încolo la gruparea din Bãrãgan. «Mi-aş dori sã rãmîn la Urziceni pentru cã am încheiat 11 campionate la Galaţi şi 5 campionate fãrã 7 etape la Steaua. Nu îmi place sã îmi pierd identitatea, sã schimb echipa în fiecare an» a precizat MM. De asemenea, şeful de la Urziceni a afirmat cã şi-ar dori sã lucreze în continuare cu antrenorul Dan Petrescu, însã numai în România pentru cã nu are de gînd sã plece în strãinãtate dupã tehnicianul ialomiţenilor care a fost ofertat de formaţia englezã Millwall. «Eu pot sã-l ajut pe Dan Petrescu în România, în Anglia nu îl pot ajuta» a conchis managerul Unirii.
Unirea, locul 162 în lume în 2008
La sfîrşitul anului precedent, Unirea Urziceni se afla pe locul 162 în lume, cu 91,5 puncte, într-un clasament mondial întocmit de Federaţia Internaţionalã de Istorie şi Statisticã a Fotbalului şi dat publicitãţii la începutul acestui an. Ialomiţenii, care se aflau la egalitate cu alte douã formaţii din Peru şi Siria, erau în coborîre faţã de lunile anterioare, cînd echipa pregãtitã de Dan Petrescu ocupa poziţia 152. Celelalte formaţii româneşti se clasau pe urmãtoarele poziţii: CFR Cluj-100, Steaua-149, Dinamo-240, FC Timişoara-279, Rapid-343.

Niciun comentariu: