miercuri, 25 februarie 2009

Dãnãlache, Rusescu şi Pãdureţu, golgheterii ialomiţenilor în pregãtire, sînt gata de retur
Sã vinã Braşovul!
l cu 18 goluri marcate în 7 partide de verificare, Unirea sperã la o victorie în prima etapã a returului
Unirea Urziceni a fãcut scor în ultimele douã partide amicale desfãşurate la baza de pregãtire a ialomiţenilor înaintea startului pãrţii a doua a campionatului. Elevii lui Dan Petrescu şi-au ascultat antrenorul şi, dupã festivalul de ratãri din testul cu Dunãrea Galaţi, Dãnãlache&Co s-au dezlãnţuit şi au înscris nu mai puţin decît 9 goluri în meciurile de verificare cu Petrolul Ploieşti şi Drobeta Turnu Severin. Sîmbãtã, de la orele 20,30, alb-albaştrii reintrã în «focul» Ligii I, urmînd sã întîlneascã pe teren propriu pe FC Braşov, într-un meci contînd pentru etapa a 18-a a campionatului, prima a returului.
Scor de neprezentare cu Petrolul
Unirea Urziceni s-a impus, miercuri, 18 februarie, cu scorul de 3-0, în faţa echipei de ligã secundã Petrolul Ploieşti, antrenatã de fostul tehnician al Unirii Slobozia, Eusebiu Tudor, într-un amical disputat la baza de pregãtire a ialomiţenilor. Cele trei goluri ale partidei au fost marcate de Rusescu (’27), Dãnãlache (’60) şi Galamaz (’73). Dan Petrescu a aliniat în prima reprizã formaţia: Arlauskis-Nicu, Fernandes, Mehmedovic, Bordeanu-Todoran, Ricardo, Apostol, Pãdureţu-Rusescu, Bilaşco, pentru ca dupã pauzã antrenorul Unirii sã foloseascã urmãtorii jucãtori: Grigore-Nicu, Galamaz, Fernandes, Brandan-Pãdureţu, Burns, Apostol, Frunzã-Amusan, Dãnãlache. La meci a asistat şi secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, originar din municipiul Ploieşti.
Game-set-meci cu Drobeta
Elevii lui Dan Petrescu au spulberat, practic, sîmbãtã, 21 februarie, la Urziceni, formaţia din eşalonul secund Drobeta Turnu Severin, în ultimul meci de verificare înaintea reluãrii campionatului. Ialomiţenii au cîştigat, scor 6-0, la pauzã 3-0, prin golurile înscrise de Rusescu (’18), Dãnãlache (’21, ’43, ’87), Pãdureţu (’47-11m) şi S. Rãdoi (’67). Antrenorul Unirii a testat în prima parte a jocului formula: Arlauskis-Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Todoran, Ricardo, Brandan, Frunzã-Rusescu, Dãnãlache, pentru ca în partea secundã «Bursucul» sã alinieze urmãtorul 11: Arlauskis-S. Rãdoi, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Pãdureţu, Burns, Apostol, Frunzã-Dãnãlache, Bilaşco. Pentru prima datã la jocurile de verificare a fost prezent şi finanţatorul Urziceniului, Dumitru Bucşaru, de asemenea, în tribune aflîndu-se şi fostul internaţional Gicã Mihali, actual antrenor al formaţiei U Cluj care s-a arãtat uimit de forţa ialomiţenilor: «Am rãmas foarte impresionat de cum a jucat Unirea Urziceni. Mai rar vezi jucãtori care la 6-0 şi în minutul 85 sã intre prin alunecare şi sã lupte pentru minge». În aceastã pauzã competiţonalã, Unirea a obţinut 5 victorii, un rezultat de egalitate şi numai o singurã înfrîngere, înregistrînd urmãtoarele rezultate: 0-0 cu Şahtior Doneţk, 1-4 cu Elche, 3-2 cu Dinamo Moscova, 4-1 cu Borussia Dortmund 2, 1-0 cu Dunãrea Galaţi, 3-0 cu Petrolul Ploieşti şi 6-0 cu Drobeta Turnu Severin. (G.Ş)
Petrescu viseazã iar la Chelsea
Dupã ce agentul sãu, impresarul Ioan Becali, l-a propus antrenor la echipa la care a cunoscut consacrarea, Chelsea Londra, antrenorul Dan Petrescu a mãrturisit, din nou, cã ar dori sã antreneze pe Stamford Bridge. «Sînt bucuros cã suporterii londonezi m-au trecut pe lista antrenorilor pe care i-ar dori la echipã. Astfel se dovedeşte cã am însemnat ceva acolo, unde am petrecut cinci ani şi am avut o relaţie specialã cu fanii» a explicat «Bursucul», care a completat însã cã plecarea sa la Chelsea s-ar putea produce mult mai repede: «Nu aş pleca în momentul de faţã de la Urziceni, dar Chelsea este o situaţie excepţionalã. Dacã ar fi fost alt club în afarã de Chelsea, rãspunsul meu cu siguranţã ar fi fost „nu“». «Sînt încã un antrenor tînãr, dar pe viitor visez sã revin pe „Stamford Bridge“ din postura de antrenor. Pînã atunci eu trebuie sã îmi fac treaba acolo unde sînt dorit şi plãtit» a conchis antrenorul ialomiţenilor.
MM, cu ochii pe arbitri
Cu numai cîteva zile înaintea reluãrii campionatului, managerul general al Unirii, Mihai Stoica, solicitã arbitrilor sã aibã grijã în aceastã a doua parte a sezonului. MM îi cere şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, sã îi pedepseascã pe cavalerii fluierului care vor greşi în retur. «Trebuie sã îi avem şi noi la mînã pe arbitri, cã deocamdatã ne au doar ei şi trebuie luate mãsuri împotriva celor care greşesc» a declarat preşedintele clubului ialomiţean. Altfel, managerul Unirii spune cã pentru Urziceni returul va fi foarte greu. «Va fi mult mai greu decît a fost în tur şi de douã ori mai dificil decît a fost anul trecut. Cei puternici rãmîn în picioare, cei slabi cad în genunchi» a conchis Mihai Stoica.
Cu infirmeria plinã
Conducerea Unirii Urziceni se plînge de faptul cã ialomiţenii au infirmeria plinã, cu unii dintre cei mai buni oameni de atac transferaţi la alte echipe şi cu numai un jucãtor achiziţionat. Weekend-ul precedent, însã, echipa antrenatã de Dan Petrescu a mai primit o loviturã, ocupanta locului secund la sfîrşitul turului fiind nevoitã sã renunţe la transferul atacantului nigerian Amusan Sunday din cauzã cã vîrful de 19 ani nu a trecut testele medicale. «Din punct de vedere numeric stãm rãu, însã valoric chiar foarte bine. Accidentãrile ne-au afectat, nu criza financiarã» a ţinut sã menţioneze managerul general Mihai Stoica. Alb-albaştrii sînt decimaţi din cauza accidentãrilor, pe lîngã Laszlo Balint şi Daniel Stan, care sînt încã în faza de recuperare dupã operaţii, formaţia antrenatã de Dan Petrescu nu va reuşi sã-l recupereze pînã la startul returului nici pe atacantul Marius Onofraş, care a ratat toatã pregãtirea de iarnã. În schmb, singura veste bunã vine de la fundaşul dreapta Dan Matei, acesta reluînd antrenamentele cu echipa din aceastã sãptãmînã, dar şi de la Galaţi, de unde Unirea l-a împrumutat pînã în varã pe mijlocaşul George Bîrlãdeanu.
Rãducan: «Scorurile din amicale nu conteazã»
Managerul sportiv al Unirii Urziceni, Narcis Rãducan, a declarat cã echipa antrenatã de Dan Petrescu a mers foarte bine în pauza competiţionalã, în turneul din Spania, reuşind cîteva rezultate de excepţie în compania unor adversari mult mai titraţi. «Am fãcut egal cu Şahtior, am învins Dinamo Moscova, doi adversari foarte puternici» a explicat Rãducan, care a lãudat şi jocul ialomiţenilor din meciurile amicale disputate în România. «Am învins cu 1-0 Dunãrea Galaţi, 3-0 pe Petrolul şi 6-0 pe Drobeta, însã rezultatele din partidele amicale conteazã mai puţin. Important este cã bãieţii şi-au recãpãtat pofta de joc la fel cum o aveau înainte de pauza competiţionalã» a conchis directorul sportiv Narcis Rãducan, care nu a vãzut ultimul succes al ialomiţenilor, 6-0 cu Drobeta Turnu Severin, urmãrindu-i pe jucãtorii Sportului Studenţesc, Tibi Bãlan şi Costin Curelea, într-o altã partidã de verificare.

Niciun comentariu: