miercuri, 18 martie 2009

Petrescu n-a pierdut la Urziceni în ziua sa norocoasã
Prietenul lui 13!
Unirea nu reuşise sã cîştige în acest retur vreun meci deşi dominase da cappo al fine partidele cu Braşov, acasã şi cu Argeş, în deplasare. Plus ratarea penalty-ului din ultimul minut de la Piteşti, la care se adaugã tragerea la sorţi pentru sferturile Cupei României: cu Vaslui, cea mai în formã echipã din campionat. Peste toate, cu Pandurii se juca într-o zi de 13, dar numãrul este norocos pentru antrenorul Dan Petrescu, ialomiţenii trecîndu-şi în cont primul succes în acest retur.
Partida a început cu o presiune imensã la poarta gorjenilor. Apostol (’3), loviturã de cap scoasã miraculos de portarul oaspeţilor, Bãlan (’13) reluare în portar din faţa porţii goale şi Dãnãlache (’16) şut în portar din 6 metri puteau sã ducã scorul la un liniştitor 3-0 dupã primul sfert de orã. N-a fost sã fie, dar în joc a intrat inspiraţia şi mai ales norocul «Bursucului». Pentru cã tehnicianul Unirii în zilele de 13 nu pierde.
Dupã pauzã, la fix 13 minute de la reluare, i-a trimis în teren pe Rusescu şi Varga, în locurile lui Dãnãlache şi Todoran. Iar rezervele nu şi-au dezamãgit antrenorul. «Ruse» a fãcut ce-a vrut cu apãrarea Pandurilor şi a deschis scorul (’60), dupã care Arlauskis şi-a salvat echipa într-un moment foarte greu: mai întîi la şutul lui Raskovic şi, în aceeaşi fazã, la «capul» lui Tremonti din 6 metri (’71). Varga (’85) a adus liniştea în tabãra ialomiţenilor cu un voleu din marginea careului mic, semnînd prima victorie a Unirii în retur. (G. ŞEITAN)

Unirea Urziceni-Pandurii Tîrgu Jiu 2-0
Au marcat: Rusescu (’60), Varga (’85)
URZICENI: Arlauskis-Nicu, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Todoran (’58 Varga), Pãdureţu, Brandan, Apostol-Bãlan (’80 Bilaşco), Dãnãlache (’58 Rusescu). Antrenor: Dan Petrescu
PANDURII: Mingote-Popete (’86 Simion), Rus, Chibulcutean, Cardoso-Ghindeanu (’73 Hidişan), Stîngã, Murgan, Vasilache (’63 Stancu)-Tremonti, Raskovic. Antrenor: Sorin Cîrţu
Cartonaşe galbene: Pãdureţu, Rusescu / Raskovic, Popete, Murgan
Arbitri: R. Dumitru (Braşov), M. Savaniu (Sibiu), E. Ungureanu (Bucureşti)
Stadion: «Tineretului» 3500 de spectatori

Petrescu: «Jucãm foarte bine»
Tehnicianul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, s-a arãtat încîntat de jocul ialomiţenilor, precizînd cã victoria cu Pandurii este pe deplin meritatã de elevii sãi. «Sînt foarte mulţumit pentru cã este prima victorie dupã trei meciuri. Un succes mai mult decît meritat. La pauzã le-am spus bãieţilor cã vom bate cu 2-0. Niciodatã nu am jucat atît de bine» a explicat «Bursucul». Acesta a adãugat cã 13 este numãrul care îi aduce noroc şi cã în situaţia în care ialomiţenii nu cîştigau contra gorjenilor, echipa risca sã intre pe o pantã descendentã. «13 este numãrul meu norocos, dar cred cã nu am încheiat un pact cu norocul. Din ultimele patru meciuri nu cîştigasem decît 3 puncte, în condiţiile în care meritam 7 dacã nu 10 puncte. Aşa ceva nu am mai vãzut. Dacã nu bãteam pe Pandurii cred cã îmi pierdeam speranţa pentru retur» a completat Petrescu, care i-a lãudat pe cei doi marcatori: «M-au ajutat rezervele. Au creat, s-au bãtut şi au marcat».
MM: «S-a spart gheaţa»
Managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica, era extrem de fericit la finalul jocului pentru prima victorie din retur. «S-a spart gheaţa. Petrescu a fãcut douã schimbãri la 0-0 care au decis rezultatul. Doar un ghinion turbat ne-a îndepãrtat de primul loc în clasament. Ne luptãm cu mai multe echipe în fruntea ierarhiei, sîntem într-o companie selectã» a declarat MM, care i-a prezis lui Rusescu cã va înscrie. «I-am spus lui Rusescu cã va marca, dar cu capul, pentru cã s-a tuns şi a devenit mai aerodinamic» a spus şeful clubului ialomiţean. Acesta a comentat şi informaţiile privind eventuala plecare a lui Dan Petrescu la clubul turc Gaziantepspor. «Vom otrãvi fîntînile şi ne vom apãra cu furci şi coase» a glumit Mihai Stoica.
Varga: «Bucuros de victorie»
Mijlocaşul Dacian Varga, autorul golului al doilea cu Pandurii, s-a declarat fericit pentru prima sa reuşitã de la venirea la Unirea Urziceni. «Sînt bucuros cã am cîştigat şi sper sã o ţinem tot aşa. M-am bucurat mult cu colegii în vestiar. Mai am de demonstrat însã pînã sã ajung din nou la echipa naţionalã» a menţionat nouarul ialomiţenilor. «Încercãm sã ne batem acolo sus unde nimeni nu ne dã vreo şansã sã ajungem. Vom trage linie la sfîrşitul campionatului şi vom vedea exact unde ne aflãm» a precizat şi cãpitanul Unirii, George Galamaz.
Onofraş revine peste o lunã
Atacantul Marius Onofraş nu poate reveni pe teren într-un meci oficial mai devreme de luna viitoare. Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a explicat cã niciun doctor nu a reuşit sã depisteze accidentarea fotbalistului care a marcat 7 goluri în tur pentru Unirea. «Nu ştie nimeni ce are, dar cert este cã îl doare foarte rãu genunchiul. Mai devreme de trei etape nu poate reveni» a declarat «Bursucul». «Recuperarea merge bine, mai am puţin de tras. Am obosit însã sã stau atît de mult pe margine» a adãugat şi «Ono», care nu a mai evoluat într-un meci oficial pentru Urziceni de pe 1 decembrie 2007, în meciul pierdut 0-1 cu Steaua în Ghencea.
Cu Vaslui, în Cupa României
Unirea Urziceni va evolua împotriva forma¡iei FC Vaslui, în sferturile de finalã ale Cupei României, potrivit tragerii la sorţi de sãptãmîna trecutã. Meciul se va desfãşura pe teren neutru, data disputãrii partidei urmînd a fi comunicatã de FRF zilele acestea. «Aşa cum ne-am obişnuit, a fost o tragere grea pentru noi. Vom întîlni una dintre cele mai în formã echipe din campionat. Vasluiul s-a întãrit mult şi are ambiţii de a participa într-o cupã europeanã la fel ca şi noi. Va fi un meci de care pe care în care şansele sînt egale» a comentat antrenorul ialomiţenilor, completat de directorul sportiv Narcis Rãducan: «Ne dorim sã trecem mai departe şi sîntem pregãtiţi sã ne luptãm. Avem toate ingredientele sã vedem un meci spectaculos». «Cine va fi mai concentrat şi mai pregãtit peste o lunã se va califica» a precizat şi golgheterul Unirii, Marius Onofraş. Celelalte sferturi de finalã sînt CFR Cluj-Pandurii, FC Timişoara-Gloria Bistriţa şi Dinamo-Rapid.
Sîmbãtã, deplasare la Mediaş
Ialomiţenii, locul al doilea în Liga I, cu 39 de puncte, la numai un punct de liderul Dinamo, vor evolua în deplasare runda urmãtoare contra echipei Gaz Metan Mediaş. Partida se va disputa sîmbãtã, 21 martie, cu începere de la orele 15,00 şi va fi transmisã în direct de postul GSP TV. «Victoria cu Pandurii ne dã moral şi mergem la Mediaş sã cîştigãm pentru noi tot timpul asta facem» a declarat antrenorul Dan Petrescu despre meci, completat de Dacian Varga: «Ne gîndim deja la meciul de la Mediaş. Am uitat victoria cu Pandurii». În prima parte a sezonului, Unirea i-a fãcut şah-mat pe medieşeni, înving acasã cu scorul de 4-0. În etapa precedentã, Gaz Metan a obţinut un rezultat de egalitate în deplasare, scor 0-0, cu FC Timişoara.

Niciun comentariu: