marți, 3 martie 2009

Urziceniul n-a reuşit încã o victorie în prima etapã din retur de trei ani
Pornire diesel!
«Sper sã spargem ghinionul şi sã cîştigãm în prima etapã din retur» spunea antrenorul Dan Petrescu înaintea jocului cu braşovenii, ţinînd cont şi de faptul cã, în ultimii trei ani, ialomiţenii n-au reuşit sã debuteze cu un succes în sezonul de primãvarã. Dupã un eşec, 2-3 cu Oţelul Galaţi în sezonul 2006-2007, 0-0 tot cu Oţelul în campionatul 2007-2008, a urmat tot un meci fãrã victorie, 0-0 cu FC Braşov.
Unirea a început mai bine partida şi Pãdureţu, cu greutatea numãrului 10 de pe spate, a forjat de douã ori spre poarta oaspeţilor în prima jumãtate a reprizei. Mai întîi a trimis un trasor din interiorul careului, care a trecut pe lîngã (’11), apoi, l-a servit ideal pe Galamaz în marginea careului de 6 metri. Din pãcate, cãpitanul ialomiţenilor a lovit mingea cu capul din cãdere, iar portarul braşovean a reuşit sã reţinã în doi timpi (’16). Tot gazdele au fost mai periculoase şi în partea a doua a primelor 45 de minute. Apostol (’21) a fost busculat la marginea careului, dar centralul a lãsat jocul sã continue. Apoi, spre finalul primei pãrţi, din centrarea lui Bordeanu, Dãnãlache putea deschide scorul, dar mingea lovitã cu capul de golgheterul ialomiţenilor din amicale s-a dus pe lîngã (’43).
Partea a doua a fost mai sãracã în faze de poartã, dovedindu-se, dacã mai era nevoie, de ce se spune cã Urziceniul şi Braşovul sînt cele mai bine organizate echipe din prima ligã. Doar loviturile de cap ale lui Galamaz (’51, ’82) şi execuţia din loviturã liberã a lui Brandan (’86) au creat ceva pericol la poarta apãratã de Coman, în timp ce braşovenii au dat senzaţia cã se mulţumesc cu egalul şi n-au contat deloc în faza ofensivã. (G. ŞEITAN)


Unirea Urziceni-FC Braşov 0-0
URZICENI: Arlauskis-Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Todoran (’72 Varga), Ricardo (’72 Brandan), Apostol, Pãdureţu-Bilaşco (’84 Rusescu), Dãnãlache. Antrenor: Dan Petrescu
BRAŞOV: Coman-Voicu, Abrudan, N. Constantin, Ezequias-Roman, Adriano, Mãldãrãşanu, Cristescu (’90 Ilyeş)-Surdu (’64 Sburlea), Buga (’83 Hadnagy). Antrenor: Rãzvan Lucescu
Cartonaşe galbene: Todoran, Mehmedovic, Apostol, Brandan / Cristescu, Surdu
Arbitri: A. Deaconu (Bucureşti), Cr. Nica (Ploieşti), D. Roşu (Bucureşti)
Stadion: «Tineretului» 4000 de spectatori

Petrescu: «Egal previzibil»
Antrenorul Unirii, Dan Petrescu, s-a arãtat mulţumit de atitudinea elevilor sãi în primul meci oficial din anul 2009, completînd cã remiza obţinutã în faţa braşovenilor era un rezultat care putea fi intuit. «Meciul a fost foarte greu, împotriva unei echipe bine organizate, care nu ne-a lãsat sã ne facem jocul. 0-0 era un rezultat previzibil înaintea jocului pentru cã Braşovul a terminat cu un astfel de scor şi majoritatea meciurilor amicale din aceastã iarnã. Dacã s-a inventat autobaza, atunci în acest meci a fost una dintre acele autobaze» a spus, ironic, tehnicianul ialomiţenilor. «Bursucul» a regretat absenţa de pe teren a golgheterului echipei, Marius Onofraş, care ar fi putut face diferenţa în opinia sa. «Ne-a lipsit Onofraş mai mult decît Mara. A trebuit sã joc cu douã vîrfuri împinse, Bilaşco şi Dãnãlache, care au jucat mai puţin împreunã. Ei au evoluat bine» a conchis Petrescu.
MM: «Dacã marcam, ne desprindeam»
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a comentat, la rîndul sãu, cã remiza «albã» cu care s-a încheiat partida dintre ialomiţeni şi FC Braşov era cel mai probabil rezultat. «Am avut douã ocazii mari în prima reprizã, iar dacã am fi concretizat mãcar vreuna dintre ele cred cã ne desprindeam. În partea secundã, Braşovul a renunţat sã mai atace şi a avut 11 jucãtori în spatele liniei mingii. 0-0 era cel mai probabil scor cînd se întîlnesc Urziceniul şi Braşovul, aşa cum a fost şi în tur, dar ei au avut o şansã atunci şi au marcat în ultimul minut» a precizat şeful clubului ialomiţean.
Pãdureţu, noul decar
Mijlocaşul Rãzvan Pãdureţu, care de la venirea la Unirea Urziceni şi pînã la începutul acestui retur a purtat numãrul 25 pe spate, a preluat tricoul cu numãrul 10 dupã plecarea lui Bogdan Mara, în aceastã iarnã, la campioana CFR Cluj. «Tricoul cu numãrul 10 e al lui Pele sau al lui Maradona» glumea, înaintea startului returului, antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu. Noul decar al alb-albaştrilor s-a achitat cu bine de sarcini la primul meci oficial din 2009, fiind la originea celei mai mari ocazii a Unirii în jocul cu Braşovul. Altfel, în weekend, aproape toţi jucãtorii de la Urziceni au participat la botezul copilului lui Dinu Todoran, eveniment organizat într-o modernã staţiune din Braşov.
Unirea, peste Dinamo, Timişoara şi Rapid
Ialomiţenii se aflã pe locul 190 în clasamentul mondial al cluburilor, pe luna februarie 2009, cu 82 puncte, potrivit ierarhiei întocmite de Federaţia Internaţionalã de Istorie şi Statisticã a Fotbalului. Unirea este în coborîre 25 de locuri faţã de poziţia ocupatã la sfîrşitul lunii precedente, cînd ocupa poziţia 165. Celelalte formaţii româneşti se claseazã pe urmãtoarele poziţii: CFR Cluj-120, Steaua-147, FC Vaslui-161, Dinamo-257, FC Timişoara-299, Rapid-331.
Fãrã trei titulari la Piteşti
Unirea Urziceni va evolua, etapa viitoare, la Piteşti, contra formaţiei FC Argeş, fãrã trei dintre oamenii sãi de bazã, Todoran, Apostol şi Mehmedovic. Dacã pentru fundaşul sîrb existã un înlocuitor, Bruno Fernandes, în privinţa celorlalţi doi jucãtori care urmeazã sã intre, pe banda dreaptã şi în centrul liniei mediene, antrenorul Dan Petrescu nu este încã decis. «Aveam o strategie pentru meciul de la Piteşti, dar Todoran şi Apostol e clar cã ne vor lipsi mult. Trebuie gãsite soluţii pentru cã Argeşul e o echipã neînvinsã acasã» a declarat «Mister». Partida dintre Unirea Urziceni şi FC Argeş se va disputa duminicã, 8 martie, de la orele 18,00 şi va fi transmisã în direct de GSP TV.

Niciun comentariu: