marți, 26 mai 2009

Ialomiţenii aşteaptã jocul cu Dinamo pentru titlu
Pregãtesc «eutanasierea»!
l «cîinii roşii» sînt la douã puncte în faţa Unirii, cu trei etape rãmase pînã la sfîrşitul sezonului
Urziceniul şi-a confirmat statutul de «campioana deplasãrilor» în acest sezon şi nu i-a iertat pe gãlãţeni. Varga şi Onofraş au semnat punctele unei victorii clare a Unirii, bãieţii lui Dan Petrescu sperînd ca în acest weekend sã treacã pe prima poziţie a clasamentului.
Oţelarii au început mai bine meciul, dar ialomiţenii au ştiut sã absoarbã presiunea de start a gazdelor. Apoi, morişca lui Petrescu a tocat mãrunt defensiva gãlãţenilor, iar ocaziile n-au întîrziat sã aparã. Rusescu (’15, ’32) şi Bilaşco (’23) puteau deschide scorul, dar de fiecare datã portarul Kolev a fost pe fazã.
În mitanul secund, tot adversarii Unirii au ieşit mai motivaţi, însã Urziceniul a dat lovitura printr-o execuţie de senzaţie a lui Varga (’67), iar victoria nu avea cum sã mai scape «mînjilor» ialomiţeni. Spre final, dupã un festival de ratãri la poarta gãlãţeanã, Frunzã (’86), Apostol (’89), Onofraş (’90) a închis conturile cu moldovenii şi a declanşat fiesta. (G. ŞEITAN)


Oţelul Galaţi-Unirea Urziceni 0-2
Au marcat: Varga (’67), Onofraş (’90)
OŢELUL: Kolev-Cîrjã, Sîrghi, Jelev, S. Ilie (’70 Paraschiv)-Iorga, Giurgiu (’73 Gado), Bourceanu, Ibeh, Sãlãgean-Elek (’46 Pena). Antrenor: Petre Grigoraş
URZICENI: Arlauskis-Bordeanu, Galamaz, Fernandes, Brandan-Varga, Ricardo, Apostol, Frunzã (’87 Pãdureţu)-Rusescu (’62 Bãlan), Bilaşco (’79 Onofraş). Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: S. Ilie, Cîrjã, Sãlãgean / Bilaşco
Cartonaş roşu: Cîrjã
Arbitri: I. Baskakov, T. Kalugin, A. Averianov (toţi din Rusia)
Stadion: «Oţelul» 3000 de spectatori

Petrescu: «Victorie mare»
Antrenorul Dan Petrescu a declarat, la sfîrşitul jocului cu Oţelul, cã echipa sa a obţinut o victorie foarte importantã, fiind foarte aproape sã depãşeascã în acest sezon chiar şi cele mai optimiste pronosticuri. «E o victorie mare pentru noi. Cu trei etape înainte de final sîntem în cãrţi pentru titlu, poate chiar mai mult decît ne aşteptam» a explicat tehnicianul, care a lãudat execuţia lui Varga: «a fost un gol extraordinar». «Dupã ce a venit golul al doilea, abia atunci ne-am liniştit şi ne-am bucurat» a conchis «Bursucul».
MM: «Sîntem în Europa»
Managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica, a explicat cã dupã succesul de la Galaţi formaţia antrenatã de Dan Petrescu nu se poate clasa mai jos de locul 4 la sfîrşitul sezonului. «S-au clarificat multe pentru noi dupã acest succes, avem siguranţa cã nu putem termina mai jos de locul 4. Principalul adversar este CFR Cluj, care ne poate fura locul al treilea» a precizat şeful clubului ialomiţean. MM s-a exprimat cu privire la şansele Unirii la titlu: «Dinamo are meciuri foarte grele, la noi şi cu Braşovul. Ei sînt favoriţi cerţi la titlu, dar noi sîntem la mîna noastrã deşi avem meciuri foarte dificile. Nu mai avem ce pierde, vom participa în Europa League cu siguranţã».
Onofraş: «Este fantastic»
Atacantul Unirii, Marius Onofraş, a bifat în partida cu Oţelul primele 11 minute dupã o pauzã de aproape o lunã în care nu a fost folosit vreun minut în meciurile oficiale. «Ono» a intrat pe teren în locul lui Bilaşco şi a închis tabela în meciul de la Galaţi. «Este un sentiment fantastic pentru noi jucãtorii. Mã bucur cã am înscris, mai ales cã golul vine dupã o „secetã“ de aproape 6 luni, dar mai mult sînt fericit pentru echipã. Am demonstrat cã sîntem o familie» a precizat golgheterul ialomiţenilor cu 8 reuşite în acest sezon.
Varga şi Bãlan se întorc la Sportul
Împrumutaţi pînã în vara acestui sezon de la Sportul Studenţesc, Dacian Varga şi Tibi Bãlan vor pãrãsi gruparea ialomiţeanã dupã data de 10 iunie. «La expirarea perioadei de împrumut se vor întoarce la Sportul» a declarat patronul «studenţilor», Vasile Şiman, prezent la meciul ialomiţenilor din urmã cu o sãptãmînã cu CFR Cluj. Totuşi, finanţatorul echipei din Regie a precizat cã ar accepta o variantã de cedare definitivã a jucãtorilor. «La sfîrşitul sezonului sîntem deschişi la discuţii cu orice club în ceea ce îi priveşte pe cei doi» a conchis Şiman. Varga a evoluat 572 de minute pentru Unirea şi a marcat de 3 ori, în timp ce Bãlan a bifat 1136 de minute în tricoul Urziceniului şi a înscris de 4 ori.
Duminicã, titlul se decide cu Dinamo
Unirea Urziceni, care ocupã poziţia secundã în clasamentul Ligii I, cu 63 de puncte, la douã puncte de liderul Dinamo, va juca duminicã, 24 mai, de la orele 20,30, pe teren propriu, derby-ul pentru titlul de campioanã cu formaţia antrenatã de Mircea Rednic. «Dacã vom cîştiga urmãtoarele trei meciuri, atunci va fi imposibil matematic sã ne ajungã cineva. Din pãcate, calendarul este dur cu noi» a declarat antrenorul Dan Petrescu. Dinamoviştii au trecut, lejer, de FC Timişoara, etapa precedentã, scor 3-1, dupã ce bãnãţenii au condus cu 1-0 pînã aproape de pauzã, confirmîndu-se astfel zvonurile dinaintea partidei şi care dãdeau ca sigurã o victorie a «cîinilor roşii».
Brigadã din Spania
Partida dintre formaţiile Unirea Urziceni şi Dinamo va fi condusã la centru de o brigadã de arbitri din Spania, potrivit unui anunţ fãcut în aceastã sãptãmînã de Federaţia Românã de Fotbal. La centru va oficia Cezar Muniz, ajutat la cele douã linii de Jose Fernandez şi Jesus Calvo. Reamintim cã, partidele dintre Unirea şi CFR Cluj (1-1) şi O¡elul-Unirea (0-2) au fost conduse de arbitri strãini, în primul caz arbitrii turci conducînd cu grave greşeli disputa, în timp ce în cel de-al doilea caz brigada de arbitri ruşi a oficiat fãrã erori.

Niciun comentariu: