miercuri, 6 mai 2009

Ialomiţenii au depãşit lejer Bistriţa şi se menţin în spatele lui Dinamo
Candidaţi la titlu!
Unirea Urziceni a urcat, din nou, pentru cîteva ore, în fruntea campionatului românesc! Dupã ce au petrecut Paştele pe loc de Champions League, Dan Petrescu şi trupa lui le-au luat faţa de 1 Mai celor de la Dinamo, care însã au trecut în derby-ul cu CFR de clujeni şi s-au reinstalat pe primul poziţie. Unirea e letalã în atac şi ca o fortãreaţã în defensivã, în ultimele 11 jocuri doar Mediaşul, Buzãul şi Rapidul perforînd poarta liderului de 24 de ore al României.
De Ziua Internaţionalã a Muncii, fotbaliştii «Bursucului» nu au avut timp de petrecere cu mici şi bere. Ialomiţenii au muncit din greu, pe o ploaie mãruntã şi sîcîitoare şi au rãpus Bistriţa lui «Tata Jean». Cãpitanul Galamaz a dat prima loviturã oaspeţilor (’25), reluînd cu capul din 7 metri centrarea perfectã a lui Brandan. Apoi, Rusescu (’32) n-a nimerit poarta din 6 metri, singur-singurel, iar la cabine s-a intrat cu avantaj minim.
Bãieţii lui Petrescu şi Stoica au dat lovitura în ultima parte a întîlnirii. Varga (’78) a înscris un eurogol dupã o centrare excelentã a aceluiaşi Brandan, iar starul naţionalei de tineret, Rusescu (’85) a închis tabela cu Gloria, profitînd de o respingere greşitã a goalkeeper-ului bistriţean. (G. ŞEITAN)


Unirea Urziceni-Gloria Bistriţa 3-0
Au marcat: Galamaz (’25), Varga (’78), Rusescu (’85)
URZICENI: Grigore-Nicu, Galamaz, Fernandes, Brandan-Varga (’84 Apostol), Ricardo, Pãdureţu, Frunzã-Rusescu (’87 Bãlan), Dãnãlache (’79 Bilaşco). Antrenor: Dan Petrescu
GLORIA: Albuţ-Petre, Azevedo, Frãsinescu, Mureşan, Velcovici-Coroian-Nalaţi, Sînmãrtean (’72 Bãjenaru)-Diogo (’65 Hora), Zaharia (’80 Achim). Antrenor: Ovidiu Sabãu
Cartonaş galben: Hora
Arbitri: L. Dan (Aiud), I. Radu (Bucureşti), V. Urzicã (Piatra Neamţ)
Stadion: «Tineretului» 3000 de spectatori


Petrescu: «Nu avem timp de bucurie»
Antrenorul Dan Petrescu s-a declarat încîntat de jocul lui Galamaz&Co în faţa bistriţenilor, însã şi-a avertizat jucãtorii cã urmeazã 6 jocuri de foc pentru gruparea alb-albastrã. «Sînt foarte mulţumit de joc şi de rezultat în condiţiile în care Gloria este cunoscutã ca o formaţie care evolueazã mai bine în deplasare. Golul al doilea ne-a adus linişitea şi, per total, este o victorie meritatã pentru cã Bistriţa n-a avut decît un şut pe poartã» a precizat tehnicianul, care a adãugat: «Nu avem timp sã ne bucurãm. Ne aşteaptã 6 meciuri de foc, cu Steaua, Dinamo şi CFR pe teren propriu şi cu Timişoara, Oţelul şi Farul în deplasare». Antrenorul ialomiţenilor a admis cã este onorat de interesul manifestat de cluburile de top din România, însã a subliniat cã: «singura opţiune din ţarã este Unirea Urziceni. Din varã, dacã patronul nu mã dã afarã sînt 100% la Urziceni».
MM: «Ne gîndim la titlu»
Şeful clubului ialomiţean, Mihai Stoica, s-a declarat mulţumit de succesul în faţa Gloriei Bistriţa, menţionînd cã toţi jucãtorii Unirii au fost concentraţi pentru acest joc. «Sînt mulţumit cã bãieţii au fost determinaţi de la portarul Grigore şi pînã la ultimul jucãtor intrat pe teren, Bãlan. Scorul este puţin mincinos pentru cã am marcat douã goluri tîrziu» a explicat MM. Managerul Urziceniului a anunţat şi cã Unirea îşi depune candidatura pentru cîştigarea titlului în Liga I. «Sîntem la mîna noastrã nu la mîna celorlalte rezultate. Matematic, avem 11 puncte peste locul al 6-lea şi acum ne putem gîndi şi la titlu. Însã, în retur, parcã sîntem puţin sub grafic. În turul campionatului am fost peste ceea ce ne-am propus» a conchis Stoica.
Naşul MM, finul Dãnãlache
Managerul general al clubului Unirea Urziceni, Mihai Stoica, i-a fost naş de cununie în weekend atacantului ialomiţenilor Cristian Dãnãlache, în timp ce cavaler de onoare a fost chiar colegul lui «Dãnã», Rãzvan Pãdureţu. La nuntã, pentru cîteva ore, a participat tot lotul Urziceniului, în frunte cu patronul Dumitru Bucşaru, dar fără antrenorul Dan Petrescu. «Aş fi preferat sã se însoare în altã zi, nu în timpul campionatului» a comentat «Bursucul» care a adãugat cã o parte din succesul cu Bistriţa îi este dedicat şi lui Dãnãlache, vîrful Unirii bifînd cea de-a 70-a prezenţã în Liga I în disputa cu ardelenii. Naşul MM Stoica a completat: «Este cea mai importantã zi din viaţa lui Cristi. Abia dupã victoria categoricã împotriva Bistriţei am bãtut palma cu Mister şi bãieţii sã vinã la nuntã».
«Miko» stã o sãptãmînã
Portarul titular al Urziceniului, Giedrius Arlauskis, a suferit o accidentare la ultimul antrenament desfãşurat înaintea partidei cu Gloria Bistriţa, el ratînd confruntarea cu gruparea ardeleanã şi fiind înlocuit de rezerva Cãtãlin Grigore, care s-a descurcat excelent. Totuşi, goalkeeper-ul lituanian nu va reveni curînd în poarta ialomiţenilor, cel declarat cel mai bun portar al turului de campionat urmînd sã rateze pe lîngã disputa cu Farul Constanţa (etapa 29-a) şi partida cu CFR Cluj (etapa 30-a). «Miko» a fost titular în 26 de partide în acest sezon, inclusiv în Cupa României, şi a încasat 16 goluri, rezultînd o medie de 0,61 goluri pe meci.

Niciun comentariu: