miercuri, 12 august 2009

Debut acasă cu victorie pentru Unirea, împotriva Rapidului
Minutul cu noroc!
l Pădureţu a marcat singurul gol al partidei în minutul 13, numărul norocos al antrenorului Dan Petrescu
Puternic montaţi de «Bursuc», care i-a ameninţat cu trimiterea în batalion disciplinar la Internaţional Piteşti sau Alba Iulia dacă nu vor învinge Rapidul, campionii au reacţionat ca o echipă mare după insuccesele cu CFR Cluj din Supercupă şi din prima etapă a campionatului. Nu prin prisma jocului, dar prin rezultat, o victorie care aduce oxigen în plămînii Urziceniului în perspectiva jocului cu Steaua.
Fără să stea prea mult pe gînduri, chiar dacă aveau absenţe de marcă-Galamaz accidentat la antrenamentul de joia trecută, Arlauskis încă nerefăcut, Grigore cu glezna cît un pepene iar Ricardo suspendat-ialomiţenii i-au luat tare pe rapidişti. Pădureţu (’13), în minutul cu noroc al antrenorului Dan Petrescu, a profitat de apărarea visătoare a oaspeţilor şi a deschis scorul cu o lovitură de cap din careul mic. Apoi, Frunză (’21) l-a încercat pe portarul Marinescu, dar goalkeeper-ul giuleştean era treaz. Uşor-uşor, morişca rapidistă s-a pus în funcţiune, iar J.P. Pinto (’22) a trimis peste din unghi şi Iensci (’32) a lovit bara laterală. Din nou Frunză (’34), scăpat singur spre poartă, a fost blocat în ultimul moment, iar la cabine Unirea a intrat în avantaj.
Partea a doua a fost la discreţia rapidiştilor, care i-au înghesuit în propria jumătate pe elevii «Bursucului». Herea (’60) a tras peste singur-singurel în 6 metri, şutul lui Cesinha (’61) a fost scos de Tudor, iar în prelungiri ialomiţenii au scos mingea de pe linia porţii. Frunză (’90+2) ar fi putut încheia conturile mai repede cu Rapidul, dar s-a opus din nou, providenţial, portarul Marinescu, iar scorul a rămas cel stabilit de Pădureţu încă din prima repriză.


UNIREA URZICENI-RAPID 1-0
A marcat: Pădureţu (’13)
URZICENI: Tudor-Maftei (’78 Mehmedovic), Nicu, Fernandes, Bordeanu-Paraschiv-Apostol, Pădureţu-Frunză, Bilaşco (’88 Dănălache), Rusescu (’64 Brandan). Antrenor: Dan Petrescu
RAPID: Marinescu-Helder (’46 Păun), Iencsi, M. Constantin, Bozovic-Matic (’56 Djalovic), C. Lazăr-Herea (’67 Grigorie), Spadacio, Cesinha-J.P. Pinto. Antrenor: Viorel Hizo
Cartonaşe galbene: Apostol, Frunză / Matic, Lazăr, M. Constantin, Păun, Iencsi, Herea
Arbitri: I. Kovacs (Carei), I. Popa (Paşcani), D. Iliescu (Craiova)
Stadion: «Tineretului» 5.000 de spectatori

Petrescu: «Rapid a fost mai bună»
Antrenorul Dan Petrescu, care a stat în tribună pentru că şi-a ispăşit ultima etapă de suspendare după eliminarea din Supercupa României, a precizat că giuleştenii nu au de ce să se plîngă de arbitraj şi că ialomiţenii nu sînt vinovaţi pentru că rapidiştii n-au fost în stare să înscrie. «Mă bufneşte rîsul cînd văd ce reacţii au cei de la Rapid. După părerea mea, 2-3 jucători de la Rapid trebuiau eliminaţi pentru că au jucat foarte dur. Să-mi arate o singură fază, un corner sau măcar un aut gratuit pentru noi şi eu mă retrag din fotbal. Ei au jucat foarte bine, dar dacă nu înscriu nu e vina noastră» a declarat tehnicianul campioanei. La rîndul său, antrenorul cu portarii Dumitru Stîngaciu i-a felicitat pe ialomiţeni pentru dăruire şi a declarat că partida se putea încheia la egalitate. «Felicit echipa pentru dăruire, mai ales în faţa unei formaţii foarte bune, care ne-a pus probleme. Putea fi un meci egal, dar ăsta este fotbalul» a menţionat Stîngaciu, care a completat că ialomiţenilor le-a fost foarte greu fără «Bursuc» pe bancă: «Sper să nu se mai întîmple să stea prin tribună. Avem nevoie de el pe bancă» a spus cel poreclit «Gonzo».
MM Stoica: «Am cîştigat cu şansă»
Managerul general al clubului Unirea, Mihai Stoica, s-a declarat dezamăgit de atitudinea suporterilor Rapidului, care i-au înjurat în dese rînduri chiar familia. «Cînd joci împotriva Rapidului e presiune mare, mai ales că eu am fost înjurat aproape tot timpul de nişte băieţi rapidişti. Mi-au înjurat familia, ei chiar vor să facă sex cu familia mea, dar noi nu vrem asta. Au vrut să incite, dar mă bucur de victorie şi aşa le-o întorc» a spus managerul campioanei, care în timpul jocului s-a contrat cu cîţiva fani giuleşteni de la tribuna 0, evacuaţi la pauză. «Cei de la Rapid au jucat foarte tare şi nu prea căutau mingea. Am cîştigat totuşi şi cu şansă, pentru că Rapid a avut ocazii foarte clare. Am scos mingea de pe linia porţii de două ori, dar am cîştigat datorită determinării» a explicat MM, care a conchis că nu înţelege de ce rapidiştii au contestat prestaţia brigăzii de arbitri, în condiţiile în care Unirea a fost echipa dezavantajată.
Maftei: «Mi-a fost greu împotriva Rapidului»
Fundaşul dreapta al Unirii Urziceni, Vasile Maftei, care a evoluat după 10 ani pentru prima dată împotriva fostului său club, a precizat că i-a fost foarte greu să joace contra Rapidului. «Nu vreau să fie nimeni în pielea mea. Peste cîteva zile se va uita că rapidiştii au fost mai buni şi se va aminti doar de scor. Am făcut schimb de tricouri cu Marius Constantin pentru a avea amintire de la primul meu meci împotriva Rapidului» a declarat Maftei, care a fost înlocuit pentru că în ultimele minute acuza stări de leşin din cauza efortului. La rîndul său, mijlocaşul Sorin Paraschiv a apreciat că «ne-a fost foarte greu», dar că Unirea «a stat foarte bine în teren şi a jucat pe contraatac». «MM ne-a condus foarte bine de pe margine şi ne-a transmis exact ceea ce ne cerea antrenorul Dan Petrescu. Rapidiştii nu ne-au surprins cu nimic» a încheiat fotbalistul adus în această vară. De asemenea, Răzvan Pădureţu, autorul golului victoriei de sîmbătă, a spus că manifestările managerului general al Unirii, care l-a substituit pe antrenorul ialomiţenilor, fac parte dintr-o reţetă cîştigătoare. «Aşa am cîştigat campionatul anul trecut, îi dăm tot înainte aşa. Toate meciurile de la început sînt de foc, noi ne intrăm mai greu în mînă, dar sper să jucăm din ce în ce mai bine. Muncim şi încercăm să cîştigăm fiecare meci, să vedem ce iese la sfîrşit» a declarat «Pădure» la sfîrşitul întîlnirii.
Unirea a primit trofeul Fair-Play
Elevii lui Dan Petrescu au primit, înaintea startului jocului cu Rapid, din partea Federaţiei Române de Fotbal, trofeul pentru echipa Fair-Play din prima ligă românească în sezonul precedent. Cupa şi diploma au fost înmînate chiar de observatorul de arbitri al partidei, Dan «Fibră» Petrescu, preşedintele Comisiei de resort, căpitanului din meciul contra giuleştenilor, Epaminonda Nicu, ţinînd cont că Galamaz era accidentat şi a urmărit partida din tribună. Ialomiţenii au primit cele mai puţine cartonaşe galbene în ediţia precedentă a Ligii I, 75, şi un singur cartonaş roşu, în chiar prima etapă a sezonului trecut, la Braşov. Cele mai multe cartonaşe galbene le-a primit mijlocaşul Iulian Apostol, 10, în timp ce, spre exemplu, Dănălache şi portarii Grigore şi Tudor n-au primit niciun avertisment. «Sîntem şi vom continua să fim o echipă fair-play pentru că fotbalul trebuie să fie doar un joc sportiv» au comentat fotbaliştii campioanei, bucuroşi de distincţia primită.
Alţi trei jucători la loturile naţionale
Victoria Unirii Urziceni împotriva Rapidului a adus şi convocarea a nu mai puţin decît trei jucători din lotul lui Dan Petrescu la echipele naţionale de seniori şi tineret ale României. Astfel, după ce portarul Arlauskis a fost chemat la selecţionata Lituaniei pentru amicalul cu Luxemburg, fundaşul Vasile Maftei şi mijlocaşul Iulian Apostol au fost convocaţi de selecţionerul Răzvan Lucescu pentru partida amicală a României de la Budapesta, contra Ungariei, din 12 august. De asemenea, vîrful Raul Rusescu a intrat în vederile antrenorului echipei U21 a României, Emil Săndoi, pentru meciul cu Andorra, care se va disputa tot pe 12 august, în deplasare şi contînd pentru preliminariile Campionatului European de tineret 2009-2011.

Niciun comentariu: