miercuri, 2 septembrie 2009

Ialomiţenii au făcut spectacol la Galaţi, învingînd fără probleme Oţelul
Recitalul campionilor
l Unirea a marcat de 4 ori într-un meci oficial după o pauză de aproape 5 luni, iar Bilaşco a reuşit o «dublă» tot după 150 de zile
Băieţii lui Dan Petrescu au arătat la Galaţi de ce campioana gîndeşte fotbalul pe moment şi nu se lasă dusă de valul Champions League. Deşi cu numai o zi înainte se stabiliseră grupele Ligii, Bilaşco&Co s-au concentrat pe meciul împotriva Oţelului şi le-au administrat moldovenilor cea mai severă înfrîngere a începutului de sezon.
Sub privirile lui Gheorghe Hagi, prezent în tribună, Frunză a semnat prima ocazie a ialomiţenilor (’4), dar Bilaşco a fost cel care a deschis scorul, transformînd un penalty corect acordat de centralul Alexandru Tudor pentru un henţ în careu (’8). Apoi, campioana a pus stăpînire pe joc, dar chiar dacă în ofensivă ocaziile se succedau cu repeziciune, ratările îl exasperau pe Dan Petrescu pe bancă: Maftei (’12)-şut de la marginea careului, Bilaşco (’14)-reluare pe lîngă şi Frunză (’23)-scăpat fără rezultat singur spre poartă. Gălăţenii au avut o răbufnire de orgoliu, iar căpitanul G. Paraschiv a adus egalarea cu un şut din interiorul careului mare (’37), însă tabela s-a modificat din nou în favoarea Unirii: lovitură liberă Maftei (’44) direct în vinclu şi campionii au intrat în avantaj la pauză.
După odihnă, festivalul ratărilor a continuat, în timp ce gălăţenii nu s-au mai apropiat de poarta lui Arlauskis. Frunză (’47)-şut reţinut în doi timpi de portarul Oţelului, Rusescu (’57)-reluare puţin pe lîngă din apropiere, Bilaşco (’58)-bară transversală din 7-8 metri, tot Bilaşco (’64)-singur-singurel blocat de apărarea oţelarilor nu au fost în stare să închidă meciul. A fost nevoie de inspiraţia «Bursucului» care, după ce Bilaşco (’73) a irosit un penalty, l-a introdus pe Onofraş în locul lui Todoran, intrat de numai un sfert de oră pe teren. Golgeterul din sezonul trecut al Unirii a marcat cu un superb lob de la 18 metri (’85), iar omul meciului, Bilaşco (’88) a stabilit scorul final din afara careului mare.

OŢELUL GALAŢI-UNIREA URZICENI 1-4
Au marcat: G. Paraschiv (’37) / Bilaşco (’8-11m, ’88), Maftei (’44), Onofraş (’85)
OŢELUL: Kolev-Rîpă, Sg. Costin, Jelev, Ilie-Giurgiu (’52 Ibeh), Iorga-Antal, G. Paraschiv, Sălăgean-Matei (’56 Axente (’76 Perendija)). Antrenor: Dorinel Munteanu
URZICENI: Arlauskis-Maftei, E. Nicu, Fernandes, Brandan-Ricardo (’76 S. Paraschiv)-Frunză, Pădureţu, Apostol, Rusescu (’64 Todoran (’81 Onofraş))-Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Antal, Sg. Costin / Ricardo
Cartonaşe roşii: Iorga, Sg. Costin
Arbitri: A. Tudor (Bucureşti), V. Urzică (Piatra Neamţ), S. Slabu (Braşov)
Stadion: «Oţelul» 4500 de spectatori

Petrescu: «Nu pot fi decît fericit»
Tehnicianul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a precizat, după succesul zdrobitor de la Galaţi, că nu poate fi decît fericit pentru rezultat, însă s-a declarat îngrijorat de faptul că elevii săi au ratat a 5-a lovitură de pedeapsă în acest sezon. «Nu pot fi decît fericit după un asemenea joc. Cred că ne-am jucat cu ocaziile şi în prima ş în a doua repriză şi sper ca pe viitor să fim mai atenţi. Este deja a 5-a oară cînd ratăm un penalty şi începe să mă deranjeze acest lucru» a comentat antrenorul campioanei, care a obţinut astfel primul succes din cariera de antrenor împotriva lui Dorinel Munteanu. Precedentele întîlniri directe între cei doi s-au terminat numai cu rezultate de egalitate. De asemenea, Marius Bilaşco, autorul unei «duble» împotriva Oţelului după o pauză de aproape 5 luni, precedenta ispravă a vîrfului Unirii fiind la Buzău (5-1), în campionatul trecut, a precizat: «Îmi pare bine că am cîştigat pentru că ştiam că vom avea un meci greu la Galaţi. Mă bucur că am reuşit să ne pregătim bine şi să facem un joc bun. Am venit cu respect, ştiam că Oţelul practică un joc bun».
Cu Sevilla, Rangers şi Stuttgart, în Liga Campionilor
Săptămîna precedentă, la Monte Carlo, s-a desfăşurat tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor, sorţii fiind favorabili campioanei României, Unirea fiind repartizată în aceeaşi în grupă cu FC Sevilla, Glasgow Rangers şi VFB Stuttgart. «Nu vom întîlni echipe mari, poate aşa avem şanse la puncte. Sevilla e favorită certă, iar Rangers şi Stuttgart au mai multe şanse decît oi. Avem şi noi şanse, mici, dar e bine că avem. Grupa nu se compară cu una în care ar fi fost Inter, Milan sau Chelsea, dacă ne calificăm poate le întîlnim după aceea» a declarat antrenorul ialomiţenilor Dan Petrescu, completat de căpitanul George Galamaz: «Putem face mai mult decît să ne lăudăm că am trecut prin Liga Campionilor. Ar fi extraordinar să facem puncte şi să încercăm o calificare sau poate măcar locul 3. Nu cred că ne va fi frică. Ce se poate întîmpla? Jucăm şi tot ceea ce reuşim va fi bonus». Programul Unirii în Champions League este următorul: Sevilla-Unirea Urziceni (16 septembrie), Unirea Urziceni-VFB Stuttgart (29 septembrie), Rangers-Unirea Urziceni (20 octombrie), Unirea Urziceni-Rangers (4 noiembrie), Unirea Urziceni-Sevilla (24 noiembrie), VFB Stuttgart-Unirea Urziceni (9 decembrie).
MM Stoica: «Sînt şanse să facem puncte»
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, prezent la tragerea la sorţi de la Monte Carlo, a precizat că din punct de vedere financiar ialomiţenii nu vor avea de cîştigat din Champions League pentru că echipele din grupă nu sînt atractive pentru spectatori. «Mă tem că nu vom avea foarte mulţi spectatori şi ar fi păcat ca o competiţie de asemenea anvergură să se desfăşoare pe un stadion care nu este plin» a explicat Stoica. În schimb, campioana ar putea beneficia de un avantaj în plan sportiv, putînd obţine puncte. «Eu nu mă aventurez ca alţii care spuneau că vor face 12 sau 15 puncte în Liga Campionilor, nu am un optimism debordant. Ştiu foarte bine că în Champions League contează foarte mult forma sportivă, dar sînt şanse să facem puncte» a completat MM. «Sevilla e o echipă formidabilă, care îşi face loc în primele 3 în Spania, fiind peste Atletico Madrid. Steaua n-a reuşit nimic cu Sevilla, este clar o echipă mare» a adăugat managerul general al campionilor, care a anticipat că Unirea va pica în aceeaşi grupă cu scoţienii de la Rangers: «Este cea mai bună echipă din urna a doua».
Apostol, Maftei şi Arlauskis, la loturile naţionale
După cum am anticipat, fundaşul Vasile Maftei şi mijlocaşul Iulian Apostol au fost convocaţi de selecţionerul României, Răzvan Lucescu, pentru «dubla» din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din Africa de Sud împotriva Franţei (5 septembrie) şi Austriei (9 septembrie). Cei doi jucători s-au prezentat ieri, 31 august, la reunirea lotului «Naţionalei» de la Mogoşoaia, urmînd ca pe data de 3 septembrie delegaţia României să plece în Franţa. Tricolorii vor reveni în ţară pe data de 6 septembrie, urmînd să pregătească disputa cu selecţionata Austriei catre se va disputa pe stadionul Ghencea. De asemenea, şi portarul Giedrius Arlauskis a fost convocat la «Naţionala» Lituaniei, adversara României din grupa a 7-a, pentru meciul oficial cu Insulele Feroe. România ocupă locul al 5-lea în grupă, cu 7 puncte din 6 jocuri, în timp ce Lituania se clasează pe poziţia a 3-a cu 9 puncte din 7 meciuri.

Niciun comentariu: