luni, 1 martie 2010

Urziceniul a învins Alba Iulia şi se pregăteşte de Sevilla
Antrenament pentru Champions League
l ialomiţenii au trecut de ardeleni, mai uşor decît o arată scorul final, iar miercuri vor debuta în Liga Campionilor
Elevii lui Dan Petrescu au cîştigat lejer partida disputată sîmbătă, 12 septembrie, pe teren propriu, contra formaţiei Unirea Alba Iulia, scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Laurenţiu Marinescu, aflat chiar la meciul de debut pentru campioana României. Acum, gîndurile ialomiţenilor zboară către întîlnirea de debut din Liga Campionilor, contra spaniolilor de la Sevilla.
Cu echipa din Cetatea Marii Uniri, Galamaz&Co au început mai greu, iar Dîlbea (’11) l-a încercat pe Arlauskis fără succes însă. Apoi, uşor-uşor, ialomiţenii au turat motoarele. Mehmedovic (’12)-lovitură de cap puţin pe lîngă, Rusescu (’17)-şut peste din careul mare, Semedo (’21)-scăpat singur cu portarul advers a tras slab-au supus unui asediu formaţia albaiuliană. Imediat, Marinescu (’23) l-a forţat pe unul dintre fundaşii adverşi să respingă in extremis de pe linia porţii şi, tot Marinescu (’32) n-a mai ratat ţinta din centrarea lui Frunză. Mijlocaşul Unirii a fost la un pas să dubleze avantajul ialomiţenilor, dar Cernea s-a opus (’40).
Partea secundă a fost mai săracă în faze de poartă. Doar Rusescu a mai încercat ceva în avanposturi, şut respins de Cernea în corner (’53) şi apoi un «stîng» peste de la 7-8 metri (’89), în timp ce gîndurile celorlalţi jucători ai lui Dan Petrescu era deja la confruntarea din Ligă cu Sevilla.


UNIREA URZICENI-UNIREA ALBA IULIA 1-0
A marcat: L. Marinescu (’32)
URZICENI: Arlauskis-Maftei (’77 E. Nicu), Galamaz, Mehmedovic, Brandan-Paraschiv-Frunză, L. Marinescu (’79 Ricardo), T. Bălan, Semedo (’60 D. Varga)-Rusescu. Antrenor: Dan Petrescu
ALBA IULIA: Cernea-S. Rădoi, Poverlovici, Bonacin, Bucurică-Dîlbea, N. Varga (’46 Olah)-I. Bălan (’81 G. Grozav), Fl. Dan (’65 Verdeş), Cristea-Veljovic. Antrenor: Adrian Falub
Cartonaşe galbene: T. Bălan / Dîlbea, I. Bălan, S. Rădoi
Arbitri: M. Avram (Bucureşti), I. Onicaş (Zalău), V. Marinescu (Bucureşti)
Stadion: «Tineretului» 3000 de spectatori

Petrescu: «Ştiam că nu va fi uşor»
Tehnicianul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, după victoria contra Unirii Alba Iulia, că ialomiţenii au avut parte de un meci greu, acuzînd ratările din prima parte a jocului. «A fost un meci foarte greu, pentru că veneam după o pauză de două săptămîni, care nu ne-a ajutat. Am făcut multe schimbări în echipă şi ştiam că nu va fi uşor. Le-am spus jucătorilor înainte de meci că Alba Iulia va fi greu de învins» a comentat «Bursucul». «Am ratat foarte multe ocazii în prima repriză, la pauză scorul trebuia să fie 2, 3-0, în timp ce în partea a doua am demonstrat caracter, iar Alba Iulia n-a avut nicio ocazie. Campionatul se cîştigă şi cu astfel de jocuri, iar 1-0 este rezultatul meu preferat» a continuat antrenorul campionilor. Petrescu l-a lăudat pe autorul unicului gol al meciului de sîmbătă, Laurenţiu Marinescu. «Putea să mai înscrie cel puţin încă o dată. Trebuia să demonstreze că este jucător de Liga I şi a făcut-o. Sînt foarte fericit pentru el» a conchis fostul internaţional. Totodată, managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica, a ţinut să aprecieze succesul elevilor lui Dan Petrescu. «A fost un meci la discreţia noastră, Alba Iulia a avut o singură ocazie, dar a demonstrat că este o echipă bună care poate pune probleme. Una peste alta, a fost un examen trecut cu brio pentru că am luat trei puncte, sîntem pe locul doi şi am trecut de nişte meciuri dificile» a apreciat MM.
Marinescu: «Contează doar punctele»
Mijlocaşul ialomiţenilor, Laurenţiu Marinescu, adus în vară de la Petrolul Ploieşti, a reuşit să înscrie chiar la meciul de debut în tricoul campioanei. «Contează cele trei puncte, mă bucur foarte mult că am înscris golul victoriei şi sper să o ţinem tot aşa. Este un pas foarte mare pentru mine să trec din liga secundă la echipa campioană, sînt fericit că am ajuns la Urziceni şi le mulţumesc celor care au avut încredere în mine. Sper să nu dezamăgesc» a explicat fostul petrolist care cîştigă la Unirea cîte 5000 de lei pentru fiecare prezenţă, indiferent de numărul de minute jucate. Din nefericire, clubul ialomiţean nu l-a trecut pe mijlocaşul Marinescu pe lista UEFA pentru jocurile de Champions League. «Orice jucător îşi doreşte să ajungă în cea mai frumoasă competiţie, unde întîlneşti cele mai puternice echipe» a spus, cu regret, Marinescu. De asemenea, căpitanul ialomiţenilor, George Galamaz, a spus că «trebuia să închidem meciul mai devreme la ocaziile pe care le-am avut». «Nu ne-am gîndit mai mult la meciul cu Sevilla decît la cel cu Alba Iulia» a conchis «Gala».
Cu Sportul Studenţesc, în 16-imile Cupei României
Campioana Unirea Urziceni va întîlni în cadrul fazei şaisprezecimilor Cupei României, ediţia 2009-2010, formaţia Sportul Studenţesc, potrivit tragerii la sorţi realizată de Federaţia Română de Fotbal la sfîrşitul săptămînii precedente. Partida, în care Tibi Bălan şi Dacian Varga vor juca împotriva echipei de la care au fost împrumutaţi pînă în iarnă, se va disputa chiar pe terenul campioanei, pe data de 23 sau 24 septembrie. «Nici noi şi nici Sportul nu am picat prea bine la tragerea la sorţi. Aş fi preferat alt adversar pentru 16-imile Cupei României» a declarat antrenorul ialomiţenilor Dan Petrescu despre tragerea la sorţi. În cazul în care Unirea Urziceni se va califica în faza optimilor de finală, care se vor desfăşura la sfîrşitul lunii viitoare, ialomiţenii vor primi un bonus de 6500 de euro de la FRF, sumă care reprezintă doar salariul lui George Galamaz într-o singură lună.
Miercuri la Sevilla, apoi deplasare la Dinamo
Ialomiţenii vor debuta miercuri, 16 septembrie, în grupele Ligii Campionilor, în deplasare, contra formaţiei FC Sevilla, spaniolii învingînd în weekend-ul precedent pe teren propriu pe Real Zaragoza, scor 4-1. «Mergem să jucăm, iar în echipă vor fi cîţiva jucători noi faţă de meciul cu Alba Iulia. Nu cred că vom arăta foarte bine la Sevilla pentru că avem şi cîţiva jucători indisponibili, dar asta nu e o scuză. Liga Campionilor este ceva diferit, iar jucătorii vor fi extenuaţi» a declarat antrenorul Dan Petrescu. De asemenea, managerul general al Unirii, Mihai Stoica, a explicat că «Sevilla este o echipă mai bună decît o ştiam noi, foarte bine organizată şi echilibrată». «Au cei mai buni conducători, cei mai buni directori sportivi şi pot spune că Sevilla ar defila în Spania dacă n-ar fi Real Madrid şi Barcelona» a detaliat MM, completat de căpitanul Galamaz: «Trebuie să arătăm altfel decît cu Alba Iulia la meciul cu Sevilla. Am început deja să-i visez pe Luis Fabiano şi Kanoute. Cred că ne va fi greu în Ligă, dar şi noi sîntem curioşi». Din lotul Urziceniului vor lipsi portarul Grigore, fundaşul D. Munteanu, mijlocaşul Marinescu şi atacantul Dănălache, toţi neincluşi pe lista UEFA pentru Champions League. Pe de altă parte, duminică, 20 septembrie, Unirea Urziceni va juca în deplasare la Dinamo, într-o partidă contînd pentru etapa a 7-a din Liga I.
Bilete ieftine pentru Liga Campionilor
Conducerea clubului ialomiţean a anunţat oficial care vor fi preţurile biletelor pentru meciurile de pe teren propriu pe care gruparea campioană le va susţine în Liga Campionilor pe stadionul «Ghencea». Astfel, pentru un bilet la peluze suporterii Unirii Urziceni vor trebui să achite 20 de lei, pentru un tichet de acces la tribuna a II-a cîte 30 de lei, în timp ce un bilet la tribuna I-a va putea fi achiziţionat contra sumei de 50 de lei. În schimb, preţurile la tribuna 0 sînt puţin mai mari, un bilet costînd 100 de lei, iar la fotolii tichetul va fi de 150 de lei. Echipa antrenată de Dan Petrescu va debuta acasă în Liga Campionilor pe 29 septembrie, cu VFB Stuttgart. În comparaţie, la meciurile de pe teren propriu ale adversarilor Unirii, un bilet costă între 32 de euro şi 150 de euro.

Niciun comentariu: