luni, 5 noiembrie 2007

Ialomiţenii sînt neînvinşi cu “granzii“, dupã 1-1 în Giuleşti
Au deraiat Rapidul
Unirea Urziceni a terminat la egalitate, scor 1-1, duminicã searã, partida din deplasare împotriva echipei antrenate de Mircea Rednic, Rapid Bucureşti. Maftei a deschis scorul foarte repede, în minutul 8, pentru ialomiţeni marcînd Bogdan Mara, în debutul reprizei a doua, dupã mai multe ocazii la poarta lui Dãnuţ Coman. Echipa antrenatã de Dan Petrescu, care a stat în tribunã, fiind suspendat, se menţine pe podium, în spatele liderului CFR Cluj şi Politehnicii Timişoara, la egalitate de puncte cu bãnãţenii.
Rapidul a început ideal partida şi, dupã ratarea lui Burdujan (’7), atunci cînd şutul vîrfului giuleştean a fost respins în corner, Vasile Maftei a deschis scorul cu o loviturã de cap sub transversala porţii lui Stelea, din centrarea brazilianului Cesinha (’8). Unirea a rãspuns prin lovitura de cap a lui Mehmedovic (’10), respinsã în corner de portarul Rapidului. Spre mijlocul reprizei, Pãdureţu a trimis prin faţa porţii giuleştene, însã Bilaşco şi E. Nicu au fost la un pas de a şuta decisiv, Mazilu respingînd ca un adevãrat fundaş (’26). Ultimele minute de joc din prima parte au adus şi cele mai mari ratãri: Ciprian Petre (’43) a trimis cu capul la colţul scurt, însã Coman a acordat corner în urma cãruia activul Mehmedovic (’44) a reluat cu capul la o palmã de vinclul porţii rapidiste.
Dupã odihnã, seria de ocazii la poarta lui Coman s-a concretizat prin golul lui Mara (’51), autorul unui şut nãpraznic din marginea careului, dupã o pasã a lui Bilaşco. Burdujan (’53) putea readuce bucuria în Giuleşti, dar Stelea a ghicit colţul şi a respins lovitura de cap a vîrfului rapidist, la fel cum a izbutit şi la lovitura liberã a lui Maftei (’56). Ialomiţenii ar fi trebuit sã preia conducerea, dar arbitrul Deaconu s-a speriat de «faultul» comis de Sãpunaru asupra propriului portar, Coman, centralul anulînd eronat golul înscris de Cristi Constantin (’63). Cu zece minute înainte de final, Grigore l-a faultat dur pe Mara şi a vãzut cartonaş roşu direct. (G. ŞEITAN)

Rapid Bucureşti-Unirea Urziceni 1-1
Au marcat: Maftei (’8) / Mara (’51)
RAPID: Coman-Sãpunaru, Maftei, M. Constantin (’75 Tamandare), Bozovic-Buga (’67 Mãldãrãşanu), Herea (’46 E. Dicã), N. Grigore, Cesinha-Burdujan, Mazilu. Antrenor: Mircea Rednic
URZICENI: Stelea-E. Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Mara, Pãdureţu, I. Apostol, C. Petre (’57 Cr. Constantin)-Onofraş (’75 B. Stancu), Bilaşco (’85 Dãnãlache). Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Maftei, Sãpunaru / I. Apostol
Cartonaş roşu: N. Grigore
Arbitri: A. Deaconu (Bucureşti), Z. Szekely (Baia Mare), Gh. Negoi¡ã (Brãila)
Stadion: «Valentin Stãnescu», 8000 de spectatori

MM şi Moldovan au lipsit
Managerul Unirii, Mihai Stoica şi directorul sportiv, Viorel Moldovan, n-au fost prezenţi la partida din Giuleşti. MM este plecat în Lituania, acolo unde tratează transferul unui jucător, în timp ce Moldovan, care a dorit să evite întîlnirea cu patronul Rapidului, George Copos, a preferat Portugalia.
Petrescu cu 3 bodyguarzi
Suspendat pentru două etape, antrenorul Unirii, Dan Petrescu a urmărit meciul de la una din loje, păzit de trei bodyguarzi. “În mod normal, n-am de ce să mă tem, deoarece atunci cînd am antrenat Rapidul am dat totul pentru această echipă. Însă trebuie să-ţi iei măsuri“ a explicat Petrescu.
Petrescu: “Rezultat mincinos, meritam victoria“
Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu s-a declarat extrem de mulţumit de jocul arãtat de Unirea Urziceni în Giuleşti. “Primele 15 minute au fost echilibrate, iar restul Unirea a jucat de douã ori mai bine decît Rapid. Nici CFR Cluj, chiar dacã a învins, nu a dominat cum am fãcut-o noi. Rezultatul este mincinos, meritam victoria. Am dovedit cã ne meritãm locul în clasament“ a precizat “Bursucul“. Tehnicianul a taxat erorile centralului Deaconu, insistînd pe golul anulat forma¡ţei ialomiţene. “Au fost mari greşeli de arbitraj. Eu muncesc zi de zi, de dimineaţã pînã seara şi aş vrea sã nu se mai repete greşelile acestea. Cine a greşit sã plãteascã. Eu iau amenzi, stau în tribunã...Dacã noi dãm gol valabil: portarul Rapidului se loveşte de un coechipier, cu ce sîntem vinovaţi? Dacã e gol, sã ne lase golul!“ a tunat Petrescu.

Niciun comentariu: