vineri, 2 noiembrie 2007

Unirea Urziceni - Dinamo 0-0
Remiză de front
Tensionat şi încrîncenat, meciul de la Urziceni a semănat minute bune cu o luptă de gherilă, la capătul căreia ambele combatante s-au mulţumit cu cîte un punct. Unirea - Dinamo n-a fost un meci care a început ieri la ora 15:00. Ciocnirea a pornit cu cîteva zile mai devreme, cînd delegarea lui Istvan Kovacs a aprins spiritele în ambele tabere. Alibiurile construite anticipat pentru a justifica eventualul eşec la capătul celor 90 de minute şi presiunile mediatice încrucişate către oamenii din brigadă au creionat avanpremiera unei partide oricum tensionate pe motiv de orgolii, bani şi loc din clasament. Ca la războiAtmosfera creată de conducători a coborît inevitabil şi pe gazon. Prima repriză a adus un şir nesfîrşit de proteste la aproape fiecare fază şi o mare secetă la capitolul fotbal. Surprinzător, Dan Petrescu a jucat fără perla Bogdan Stancu în garnitura de start, preferînd în avanposturi un cuplu Bilaşco - Onofraş, mai harnic, dar lipsit de ingeniozitatea şi sclipirile internaţionalului de tineret. A rezultat o echipă a Urziceniului care rareori s-a apropiat de buturile "cîinilor", prima dată periculos abia în minutul 36, atunci cînd Apostol a trecut lejer de Goian şi a tras cu pămîntul, însă Lobonţ a respins în corner. Bucureştenii n-au fost mai breji. Dănciulescu (20), singur cu Stelea după o superpasă marca Adrian Cristea, şi Cl. Niculescu (27) din lovitură liberă au creat singurele oportunităţi ale oaspeţilor într-un mitan marcat mai degrabă de faza din minutul 42.
Brazilianul Ricardo i-a pus atunci o talpă pe piept lui Boştină, a urmat firescul cartonaş roşu, apoi eliminarea cuplului Dan Petrescu - MM Stoica, inflamat de eliminarea sud-americanului. Egal cît o victorieDupă pauză, combatanţii parcă s-au mai înviorat, au apărut şi momentele de poartă, cu Dănciulescu (47), Niculescu (52) şi Bordeanu (68) în prim-plan. Ultimele minute au încercat să salveze impresia unui meci încordat, s-a luptat cu garda jos, pe contre, iar tînărul Stancu a izbutit să dinamizeze în final o echipă a Urziceniului la un pas să dea marea lovitură în secundele de sfîrşit, cum se întîmplase şi cu Steaua. N-a fost însă să fie, dar Unirea a obţinut pînă la urmă un punct cît o victorie, rămînînd neînvinsă pe teren propriu.
"Obiectivul nostru este să ajungem într-o cupă europeană în următoarele trei sezoane, incluzîndu-l şi pe acesta. Sigur, acum sîntem încă în faţă, dar nu putem să ne schimbăm planurile de la un meci la altul, să visăm acum direct la Champions League"
Mihai Stoica

Unirea Urziceni-Dinamo Bucureşti 0-0
URZICENI: Stelea-E. Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Mara (’69 C. Petre), Pãdureţu, Ricardo, I. Apostol (’90 Brandan)-Bilaşco (’80 B. Stancu), Onofraş. Antrenor: Dan Petrescu
DINAMO: Lobonţ-L. Goian, Moţi, Şt. Radu, Pulhac-Ad. Cristea, Mãrgãritescu (’72 Chiacu), Ropotan, Boştinã (’66 C. Munteanu)-Dãnciulescu (’79 Bratu), Cl. Niculescu. Antrenor: Walter Zenga
Cartonaşe galbene: Bordeanu, Mara, Pãdureţu, Apostol / Ropotan, Ad. Cristea
Cartonaş roşu: Ricardo
Arbitri: I. Kovacs (Carei), Cr. Nica (Ploieşti), A. Oniţa (Constanţa)
Stadion: «Tineretului», 6000 de spectatori

Niciun comentariu: