duminică, 24 februarie 2008

Ialomiţenii s-au împiedicat de Oţelul, în primul meci oficial din 2008
Secetã!
l pentru a treia oarã în acest sezon, acasã, Urziceniul nu a reuşit sã înscrie vreun gol
Unirea Urziceni a încheiat, sîmbãtã, la egalitate, meciul cu Oţelul Galaţi, scor 0-0, în etapa a 20-a a Ligii I, şi a fost la un pas sã piardã podimul în favoarea Stelei.
Pe un gazon denivelat, mai degrabã din lumea a treia a fotbalului, echipa lui Dan Petrescu a controlat startul de meci. Însã, ialomiţenii s-au vãzut rapid puşi în dificultate de defensiva perfectã a oaspeţilor din Galaţi. În primul mitan, Mara&Co au pãrut încã neconectaţi la tensiunea jocului, astfel cã Deac (’5), Szekely (’17), Viglianti (’19) şi D. Stan (’20) au ameninţat în voie poarta lui Stelea, veteranul goalkeeper de 40 ani aflîndu-se de fiecare datã la post. Unirea, revelaţia turului, şi-a creat numai o ocazie demnã de semnalat la poarta lui Kolev, şutul de la distanţã al lui Bordeanu (’26) trecînd pe lîngã bara porţii gãlãţene.
Conştient cã doar schimbãrile mai pot salva ceva în partea secundã, „Bursucul„ i-a aruncat în luptã, pe rînd, pe Onofraş, Dãnãlache şi Cristi Constantin, în locul „mîinilor moarte“ C. Petre şi Bilaşco, iar spre final Mara. Iar „Ono“ a fost la un pas sã aducã toate punctele la Urziceni. Mai întîi, a şutat puţin peste vinclu (’67), cu o execuţie a la DelPierro, apoi, în ultimele secvenţe, şutul sãu din apropiere a fost parat de Kolev (’90), iar lovitura de cap a fost scoasã de pe linia porţii de Sg. Costin (’90+2). Torpila lui Apostol (’86), milimetric pe lîngã barã, a contat doar la capitolul statistic. (G. ŞEITAN)

Petrescu: „Am simţit acest 0-0“
Antrenorul Dan Petrescu a declarat la final cã a presimţit rezultatul partidei, şi chiar cã meciul se va încheia fãrã ca vreo echipã sã înscrie. „Cînd pierzi douã puncte acasã nu poţi fi mulţumit. Am simţit cã se va termina 0-0. Jucãtorii au dat ce au avut mai bun. Nu e un început bun dar nici catastrofal“ a declarat „Bursucul“, care a completat: „terenul a fost azi sub orice criticã. Ar fi trebuit sã cîştigãm acest meci pentru cã noi avem un obiectiv spre deosebire de Oţelul care a scãpat de retrogradare şi la cupele europene nu are şanse“.

MM: „Rezultat echitabil“
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a stat la tribuna 0, fiind suspendat, şi a strigat în permanenţã la arbitri. «Am cîştigat un punct cu Oţelul, rezultatul este echitabil. I-am felicitat pe jucãtori mai ales pentru repriza a doua. Ne-a lipsit şansa, iar neşansele noastre s-au numit portarul gãlãţean Kolev şi fundaşul Costin“ a declarat MM la finalul partidei. „Arbitrajul a fost ok. Nu cred cã ne-a împiedicat Augustus sã cîştigãm“ a conchis Stoica.

Moldovan: „Costin trebuia eliminat“
Directorul sportiv al ialomiţenilor, Viorel Moldovan, l-a acuzat pe centralul Augustus Constantin cã nu i-a acordat al doilea cartonaş galben lui Sergiu Costin. „Dacã era eliminat poate nu mai scotea lovitura de cap a lui Onofraş din ultimul minut“ a „tunat“ fostul internaţional. „Am pierdut douã puncte. Vom mai avea probleme în acest retur, dar, la rîndul nostru, vom pune şi noi probleme“ a adãugat Vio.

Apostol, meciul 100
Mijlocaşul Iulian Apostol a bifat, sîmbãtã, împotriva Oţelului Galaţi, meciul 100 în prima divizie. În tricoul Unirii Urziceni, Iulicã a apãrut în turul campionatului de 12 ori, în 8 partide fiind titular. Fotbalistul adus în vara precedentã de la Farul Constanţa a marcat şi un gol, decisiv, chiar împotriva fostei sale echipe, în victoria 1-0 a ialomiţenilor la malul Mãrii. Altfel, alţi nouã jucãtori de la Urziceni au peste 100 de meciuri în prima ligã româneascã.

Unirea Urziceni-Oţelul Galaţi 0-0
URZICENI
: Stelea-Balint, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Mara (’82 Cr. Constantin), Pãdureţu, I. Apostol, C. Petre (’55 Onofraş)-Bilaşco (’65 Dãnãlache), B. Stancu. Antrenor: Dan Petrescu
OŢELUL: Kolev-Sîrghi (’9 Giurgiu), Sg. Costin, Jelev, Semeghin-Viglianti, Paraschiv, D. Stan, Deac (’90 Sãlãgean)-J. Szekely (’87 Labukas). Antrenor: Petre Grigoraş
Cartonaşe galbene: Galamaz / Semeghin, Sg. Costin, Labukas
Arbitri: A. Constantin (Rîmnicu Vîlcea), I. Popa (Paşcani), M. Artene (Vaslui)
Stadion: „Tineretului“, 4500 de spectatori

Niciun comentariu: