luni, 4 februarie 2008

Locul 3 la IFC Cup în Spania
Unirea Urziceni a fost învinsã de ŢSKA Sofia, scor 1-2, în meciul de debut la turneul IFC Group Cup 2008, jucînd finala micã, pentru locurile 3-4, în compania SK Austria Karnten, care pierduse, scor 4-5, tot în runda inauguralã, cu Lokomotiv Moscova. Ialomiţenii au cîştigat, joia trecutã, la limitã, scor 1-1 (6-5 dupã lovituri de la 11 metri), în dauna formaţiei austrice, golul din timpul regulamentar al grupãrii alb-albastre fiind marcat de Bogdan Stancu (’51-11m), în timp ce la loviturile de departajare au transformat, în ordine, Stancu, Galamaz, Brandan, I. Apostol, Bilaşco şi Balint. Dan Petrescu a aliniat în ultima partidã amicalã din Spania urmãtorul 11: G. Arlauskis-L. Balint, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu-C. Petre, Brandan, Luisinho, Cr. Constantin-Onofraş, Dãnãlache. În cea de-a doua reprizã, Petrescu a rulat tot lotul, cu excepţia lui Stelea, exclus pe motive de indisciplinã şi a lui Aldea, grav accidentat la piciorul drept.

5 amicale în Turcia
Mara&Co au plecat, duminicã la prînz, în cantonamentul din Antalya (Turcia), unde se vor pregãti pînã pe data de 15 februarie. Elevii lui Dan Petrescu vor susţine în aceste douã sãptãmîni cinci partide de verificare, faţã de patru meciuri disputate în Spania. Potrivit site-ului oficial al ialomiţenilor, ocupanta locului trei în Liga I va întîlni pe 5 februarie FK Buducnost, pe 7 februarie Saturn Moscova (Rusia), pe 10 februarie Groclin Grodszik (Polonia), pe 13 februarie Chunam Dragons (Korea) şi pe 14 februarie FC Kharkiv (Ucraina).

Petrescu: „Va fi un retur tare“
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, la plecarea în Turcia, cã pe jucãtorii ialomiţeni îi aşteaptã un retur foarte greu. „Va fi un retur tare pentru cã toate echipele s-au întãrit. Bãtaia pentru Champions League e foarte mare“ a zis „Bursucul“. Tehnicianul a afirmat, pe de altã parte, cã obiectivul grupãrii din Urziceni nu s-a schimbat. „Noi nu ne luptãm pentru locul 1 sau locul 2. Vrem în Cupa UEFA şi, indiferent pe ce loc ne clasãm în campionat sau dacã vom cîştiga Cupa României, sîntem realişti şi spunem cã nu ne putem bate la primele douã locuri în Liga I“ a conchis Mister.

Scandal şi împãcare cu Stelea
Portarul Bogdan Stelea a fost la un pas de a-şi rezilia contractul cu gruparea ialomiţeanã, de 80 mii euro, scadent în vara acestui an. Goalkeeper-ul de 40 de ani a avut o ieşire mai puţin ortodoxã la adresa antrenorului Dan Petrescu, la sfîrşitul jocului cu ŢSKA Sofia, pierdut cu 1-2 de Unirea, cînd „Bursucul“ i-a reproşat lui „Arnold“ primirea prea uşor a golului doi al bulgarilor. Stelea a pãrãsit imediat cantonamentul de la Oliva Nova, iar ulterior şi-a cerut scuze antrenorului şi coechipierilor, fiind reprimit în lot.

Mara: „Ne-am pregãtit bine“
Mijlocaşul Bogdan Mara a declarat, la sosirea din Spania, cã ialomiţenii sînt pregãtiţi pentru partea secundã a campionatului. „Eu zic cã ne-am pregãtit bine şi cred cã vom face faţã contracandidatelor noastre. Ne vom lupta de la egal la egal pentru a ne atinge obiectivul, anume accederea într-o cupã europeanã, dar nu vom neglija nici Cupa României“ a zis Mara. Fotbalistul a afirmat cã Stelea are şanse mari sã revinã în poarta echipei, deşi acesta a fost exclus din lot. „Noi credem cã nu l-am pierdut pe Stelicã, cu siguranţã va reveni şi vom continua munca împreunã. Am vorbit cu el, se va întoarce la noi, cred cã totul se va rezolva. Nu s-a întors cu noi în ţarã, pentru cã a rãmas în Spania sã îşi rezolve nişte probleme“ a explicat Mara.

Cu Rapidul, în final, la Constanţa
Sfertul de finalã din Cupa României, dintre Unirea Urziceni şi Rapid Bucureşti, se va disputa în cele din urmã la Constanţa, pe stadionul Farul, potrivit deciziei Federaţiei Române de Fotbal. Meciul, despre care s-a vorbit iniţial cã ar urma sã se desfãşoare la Ploieşti, pe terenul Astrei, este programat în data de 27 februarie, începînd cu orele 20,30. Altfel, pe stadionul din Urziceni, în aceeaşi zi, dar de la orele 16,15, se va juca partida contînd pentru sferturile Cupei dintre Dacia Mioveni şi Dinamo Bucureşti.

Niciun comentariu: