luni, 4 februarie 2008

Unirea Urziceni, o victorie, un egal şi o înfrîngere în Spania
Joacã finala micã la IFC Group Cup 2008
Unirea Urziceni a susţinut primele trei partide amicale în turneul din Spania, cîştigînd, 2-1, cu spaniolii de la UD Alzira şi remizînd, 0-0, cu FC Braşov. În cel de-al treilea test din Peninsula Ibericã, ialomiţenii au întîlnit primul adversar mai puternic, bulgarii de la ŢSKA Sofia, la care evolueazã şi românul Florentin Petre. Cu o zi înaintea meciului, disputat luni, delegaţia ialomiţeanã a vizionat live, pe Mestalla, partida dintre Valencia şi Almeria, scor 1-0 pentru gazde.
Fãrã înfrîngere cu Alzira şi FC Braşov
Elevii lui Dan Petrescu au debutat cu dreptul în seria meciurilor amicale din Spania. Ialomiţenii au învins, miercurea trecutã, la limitã, scor 2-1 (1-1), formaţia de liga a treia spaniolã UD Alzira. Golurile grupãrii alb-albastre au fost reuşite de Ciprian Petre (’30) şi Dãnuţ Munteanu (’80-11m). „Bursucul“ a aliniat în primul meci amical din 2008 urmãtorul 11: Stelea-E. Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-C. Petre, Ricardo, Apostol, Pãdureţu-Onofraş, Bilaşco. Dupã primele 45 de minute, Petrescu a rulat tot lotul deplasat în cantonamentul de la Oliva Nova. De asemenea, sîmbãtã, Unirea a evoluat în compania formaţiei de ligã secundã FC Braşov, cu care a remizat, scor 0-0, deşi raportul ocaziilor a fost net favorabil ialomiţenilor, 10-1. Tehnicianul Dan Petrescu a schimbat pentru acest joc prima echipã, folosind urmãtorii jucãtori: C. Grigore-E. Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Brandan-Mara, Apostol, V. Negru, Cr. Constantin-Aldea, Dãnãlache. Dupã pauzã, „Bursucul“ i-a trimis în teren şi pe ceilalţi jucãtori din lot.
Bãtuţi de vecinii bulgari
Luni, cu începere de la orele 14,00, ora României, Unirea Urziceni a întîlnit formaţia bulgarã ŢSKA Sofia, în primul meci al patrulaterului amical din regiunea Pego, dotat cu cupa IFC Group 2008 şi la care mai participã Lokomotiv Moscova şi Austria Karnten. Ialomiţenii au fost învinşi, scor 1-2, la pauzã rezultatul fiind egal, 1-1. Golul Urziceniului a fost marcate de Mara (’35), dupã un corner bãtut de Apostol şi o minge prelungitã de Galamaz, iar Dãnuţ Munteanu a ratat în primul mitan o loviturã de pedeapsã, în timp ce Bogdan Stelea a greşit grav la golul doi al bulgarilor. Petrescu s-a bazat în aceastã partidã pe urmãtoarea garniturã de start: C. Grigore-E. Nicu, Mehmedovic, D. Munteanu, Bordeanu-Mara, I. Apostol, V. Negru, C. Petre-Onofraş, Bilaşco. Dupã pauzã, „Bursucul“ a rulat tot lotul. De reţinut cã, spre sfîrşitul jocului, atacantul Bogdan Aldea a suferit o accidentare care la prima vedere a pãrut foarte gravã, fiind transportat de urgenţã la spital. Unirea Urziceni va evolua joi, 31 ianuarie, în ultima partidã amicalã din Spania, cu SK Austria Karnten, învinsã de Lokomotiv Moscova, scor 4-5, dupã lovituri de la 11 metri. (G. ŞEITAN)

Balint şi Stancu, menajaţi
Antrenorul Dan Petrescu a decis sã-i menajeze pe fundaşul dreapta Laszlo Balint şi pe atacantul Bogdan Stancu în primele douã partide amicale din Spania. Ambii acuzau probleme medicale, „Gyuszi“ în urma rupturii musculare suferite în meciul cu Farul Constanţa (etapa 9-a) şi „Motanul“ dupã accidentarea gravã din debutul meciului cu Dacia Mioveni (etapa 17-a). Un alt jucãtor cu probleme este brazilianul Ricardo, care a suferit o luxaţie la umãrul drept în meciul cu spaniolii de la UD Alzira, dar care va fi recuperat.

Todea şi Rãdoi, spre Urziceni?
Antrenorul Dan Petrescu este interesat de serviciile lui Cristi Todea, mijlocaşul de la UTA avînd însã ceva probleme legate de situaţia sa contractualã. Arãdenii nu şi-au achitat obligaţiile financiare faţã de fosta echipã a lui Todea, AC Bellinzola, iar jucãtorul ar putea ajunge la Urziceni de la gruparea italianã. Altfel, „Bursucul“ a pus ochii şi pe fundaşul dreapta al Politehnicii Timişoara, Sorin Rãdoi. Ialomiţenii doresc sã-l împrumute pe fotbalistul aflat în ultimele 6 luni de contract cu formaţia de pe Bega, urmînd ca în varã sã aibã opţiune de cumpãrare definitivã.

Un brazilian şi un spaniol în probe
Managerul general al Unirii Urziceni, MM Stoica, a anunţat sîmbãtã, la plecarea în Spania, cã ialomiţenii vor mai aduce un jucãtor din America de Sud. Este vorba despre un mijlocaş coordonator de origine brazilianã care ar urma sã fie dispecerul grupãrii din Urziceni. Şeful de la FC Unirea nu a fãcut public numele jucãtorului, însã, potrivit unor surse apropiate managerului Stoica, fotbalistul din Ţara Cafelei este Luisinho, acesta ajungînd duminicã în cantonamentul ialomiţenilor de la Oliva Nova, alãturi de un alt jucãtor în probe, de origine spaniolã.

MM, audiat la DNA
Procurorii anticorupţie l-au audiat, sãptãmîna precedentã, pe managerul general al Unirii Urziceni, în dosarul în care sînt cercetaţi mai mulţi oameni de fotbal din România. Mihai Stoica a pãrut extrem de destins la ieşierea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. „Astfel de verificãri sînt normale, e bine cã se întîmplã aşa“ a declarat MM. Altfel, Comisia de Apel a FRF a respins, sãptãmîna precedentã, memoriul introdus de preşedintele Urziceniului împotriva suspendãrii de 4 luni dictatã dupã evenimentele de la meciul de campionat cu Dinamo (0-0).

Cu Rapidul, pe Astra
Aşa cum am anunţat, Unirea Urziceni va întîlni Rapid Bucureşti în sferturile de finalã ale Cupei României, programate la sfîrşitul lunii februarie, într-o singurã manşã, pe teren neutru. Cel mai probabil, partida se va disputa la Ploieşti, pe terenul Astra, giuleştenii urmînd sã inspecteze arena prahovenilor în aceastã sãptãmînã. Varianta în cauzã ar fi convenabilã şi pentru gruparea pregãtitã de Dan Petrescu.

Niciun comentariu: