luni, 4 februarie 2008

Unirea a cîştigat şi la Cluj, 2-0 cu Universitatea
Iarna pe podium!
l elevii lui Dan Petrescu au liber „sã facã ce vor“ în pauza competiţionalã, pentru cã „leii“ ialomiţeni ocupã poziţia a 3-a în campionat
Pentru cã s-au comportat senzaţional timp de 19 etape, jucãtorii Unirii Urziceni au avut parte numai de petreceri în aceastã sãptãmînã, începînd de la Tîrgu Mureş şi pînã în Bucureşti. Însã, deoarece jumãrile, caltaboşul, sarmalele şi vinul fiert se vor servi peste o sãptãmînã, ialomiţenii au dat o lecţie de fotbal la Cluj. Au izbutit sã lase o ultimã impresie senzaţionalã, cîştigînd fãrã drept de apel jocul cu Universitatea, scor 2-0.
Bãieţii lui Dan Petrescu au ştiut sã se adapteze condiţiilor de joc şi sã apeleze la o tacticã „de gherilã“, cu mingi înalte care puneau probleme liniei de apãrare clujene. Terenul, mai degrabã propice patinajului fotbalistic, i-a ajutat pe ialomiţeni. Mara l-a depãşit pe Unguruşan, a centrat pentru Bilaşco, iar vîrful, ajuns la cota 5 în clasamentul golgheterilor, a trimis nestingherit în plasã (’13).
Suferind din cauza frigului, jucãtorii gazdã au încercat sã se încãlzeascã mimînd puţin fotbal. Astfel au apãrut şi ocaziile lui Unguruşan (’22), Goga (’28) şi Bilica (’30), dar scorul a îngheţat în dreptul „şepcilor roşii“. Galamaz s-a dovedit, însã, mai inspirat, marcînd cu capul dupã un corner executat de Apostol (’39). În partea a doua, Mara&Co au realizat cã nu are niciun rost sã se oboseascã, preferînd sã rãmînã în jumãtatea proprie, de unde au respins cu siguranţã pseudo-atacurile clujene. Iar cele trei puncte asigurate în stil de mare echipã le permit ialomiţenilor sã petreacã iarna pe podium. (G. ŞEITAN)

U Cluj-Unirea Urziceni 0-2
Au marcat: Bilaşco (’13), Galamaz (’39)
“U“ CLUJ: Szolomajer-Olah, Astorga, Bilica, Unguruşan-Buş (’65 Suciu), Haciatrian, Mureşan (’83 Iodi), Coman-N. Jovanovic, Goga. Antrenor: Gheorghe Mulţescu
URZICENI: Stelea-Balint, Mehmedovic, Galamaz, Bordeanu-Mara, Pãdureţu, I. Apostol, C. Petre (’78 E. Nicu)-Onofraş (’86 Aldea), Bilaşco (’81 Dãnãlache). Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Mureşan, Coman / Balint, Galamaz
Arbitri: A. Deaconu (Bucureşti), I. Onicaş (Zalãu), M. Toderici (Arad)
Stadion: «Ion Moina», 600 de spectatori

Petrescu: «S-au întrecut pe ei înşişi»
Antrenorul ialomiţenilor radia de fericire la sfîrşitul jocului. „Ne-a fost fricã de acest meci. Nu eram mulţumit cã se joacã douã etape din retur anul acesta, am cîştigat cu Bistri¡a şi la Cluj şi sînt mulţumit“ a declarat, dupã meci, „Bursucul“. „În retur va fi greu deoarece vom fi trataţi serios şi nu se va crede cã sîntem o întîmplare. Ce au fãcut bãieţii în 2007, nu numai în tur, este ceva neaşteptat. Eu nu credeam. S-au întrecut pe ei înşişi“ a zis Mister, care a primit sãptãmîna trecutã titlul „antrenorul anului“ la gala „Fantasticii Fanatik“. „Este primul premiu ca antrenor, iar meritul este al jucãtorilor. Ei intrã pe teren. Am avut un an la care nimeni nu visa la Urziceni, dar munca noastrã este abia la jumãtate“ a precizat Petrescu. Fotbaliştii şi staff-ul tehnic şi administrativ au sãrbãtorit anul de excepţie, marţi, la un restaurant din Herăstrău, urmînd ca în ianuarie-februarie 2008 sã efectueze douã stagii de pregãtire, în Spania şi Turcia.

„Dãnã“ şi „Bilã“, în vizorul elveţienilor
Atacantul Unirii Urziceni, Cristian Dãnãlache, este în vizorul formaţiei elveţiene FC Aarau, care cautã un vîrf puternic de careu, clubul de primã ligã trimiţîndu-şi reprezentanţi la partida de la Cluj. Din moment ce „Dãnã“ a fost doar rezervã, elveţienii s-au arãtat impresionaţi de Marius Bilaşco, marcatorul primului gol pentru ialomiţeni. Anterior, oficialii grupãrii FC Aarau au venit special la Urziceni pentru a-l urmãri pe vîrful Bogdan Stancu, în partida cu Dinamo (0-0).

Pojar, un ochi rîde, altul plînge
Fost fotbalist şi tehnician al „U“ Cluj, Cristi Pojar, secundul lui Petrescu, a declarat cã „rîd cu un ochi, iar cu altul plîng“. „Îmi doresc din suflet ca, la sfîrşitul campionatului, Universitatea sã se afle deasupra liniei echipelor retrogradate“ a precizat Pojar, care şi-a petrecut 26 de ani din viaţã în curtea „şepcilor roşii“, în posturã de jucãtor şi antrenor.

Se rupe contractul cu Voluntariul?
Deşi oficialii ialomiţenilor neagã informaţia potrivit cãreia contractul de asociere în participaţiune cu Consiliul local Voluntari, în valoare de 3 milioane euro, va fi reziliat, surse apropiate patronului Dumitru Bucşaru susţin cã deja acordul a fost „rupt“. Unirea Urziceni ar fi beneficiat pînã acum de suma de 1,5 milioane euro, însã administraţia din oraşul ilfovean nu şi-ar fi respectat angajamentul în ceea ce priveşte demararea procedurilor pentru construcţia viitorului stadion de 30 de mii de locuri.

Lista despãrţirii şi achiziţiilor
Surse din cadrul clubului din Urziceni au dezvãluit jucãtorii la care antrenorul Dan Petrescu va renunţa în aceastã pauzã. Cosmin Mãrginean, Iulian Arhire, Florin Ganea, Srdjan Zakula şi chiar Gheorghe Rohat sînt numele vehiculate de apropiaţii tehnicianului ialomiţean. În locul acestora ar urma sã soseascã lituanienii Giedrus şi Davidas Arlauskis, de la KFK Siauliai, Norbert Varga şi Daniel Chiriţã de la UTA, Dorin Semeghin de la Oţelul ori Romeo Stancu de la Rapid.

Niciun comentariu: