luni, 10 martie 2008

Unirea s-a împiedicat acasã de Craiova şi aşteaptã încã primul succes în campionat
3 din 9
l ialomiţenii au luat numai 3 puncte din 9 posibile în Liga I şi îşi vãd ameninţat obiectivul dacã nu obţin cel puţin o remizã în faţa Stelei, etapa viitoare
de George Şeitan

Urziceniul şchioapãtã în acest debut de miniretur. Dupã egalurile fãrã gol primit, dar mai ales marcat, cu Oţelul şi Timişoara, între care puteam strecura magnifica victorie din Cupã cu Rapid (1-0), ialomiţenii s-au împiedicat, acasã, de Universitatea Craiova. Doar un rezultat de egalitate, 2-2, iar prima victorie în campionat poate se amînã pentru meciul din Ghencea.
Oltenii au început tare contra Unirii. Dina (’4) i-a dat ceva emoţii lui Stelea din marginea careului mare, dar şutul atacantului Craiovei s-a dus pe lîngã. Mara (’16) a speculat, însã, bulevardul din centrul defensivei Universitãţii şi, profitînd de plonjonul întîrziat al lui Bornescu, a pus capul pentru 1-0. Apoi, tot ialomiţenii şi-ar fi putut mãri avantajul, dar şutul lui Dãnãlache (’18), inexistent în acest meci, a fost blocat în doi timpi de portarul Bãniei. Onofraş (’21) a fãcut 2-0 cu o execuţie pe lîngã Bornescu, graţie aceleiaşi nesincronizãri în defensiva olteanã, şi se pãrea cã victoria este în mîinile elevilor lui Dan Petrescu. N-a fost de acord Baird (’39), care a redus din handicap cu o loviturã de cap din 7 metri, din centrarea nou-intratului Tãnasã.
Ce a urmat dupã pauzã numai fotbal nu se poate chema, disputa transformîndu-se într-o luptã între cele douã careuri. Totuşi, Wobay (’54) a profitat de o gafã în lanţ a apãrãrii ialomiţene, trioul Bordeanu-Munteanu-Stelea permiţîndu-i leonezului sã aducã un punct nesperat pentru craioveni. Asta pentru cã, pînã la final, Urziceniului i-a lipsit mintea limpede la mijloc şi omul de gol. Bordeanu (’90+3) a irosit o loviturã liberã gratuit acordatã la marginea careului mare, iar Mara&Co mai aşteaptã cel puţin o sãptãmînã pînã la prima victorie în campionat în 2008.

Niciun comentariu: