miercuri, 13 august 2008

Unirea a zdrobit Pandurii în deplasare

Urziceni show!
l ialomiţenii au fãcut spectacol la Tîrgu Jiu, marcînd din toate poziţiile
Unirea a învins de o manierã categoricã, scor 5-1, o formaţie a Pandurilor în inferioritate numericã, prin golurile marcate de Mara, Tibi Bãlan, Onofraş, Galamaz şi Dinu Todoran, golul de onoare al gazdelor fiind înscris de Tilincã. Chiar dacã în primele minute gorjenii au dat impresia cã pot face faţã ialomiţenilor, eliminarea lui Stanca (’10) pentru un fault la Rusescu şi penalty-ul transformat de Mara au întors pe dos planurile gazdelor. Aceştia au cãzut psihic oferind ocazia elevilor lui Dan Petrescu sã facã ce doresc în acest meci.
Minutul 30 a adus al doilea gol al Unirii, în urma unei faze lucrate de Mara. Mijlocaşul Unirii a trimis spectaculos la Bordeanu, acesta a pãtruns pînã în marginea terenului, de unde a întors mingea la Bãlan care, venit lansat din spate, l-a executat pe Mingote, intrat în locul lui Stanca. Singura fazã periculoasã a gazdelor s-a petrecut cînd Iordache, aflat într-o poziţie idealã, a preferat un artificiu tehnic în locul unui şut sãnãtos (’44).
Cãderea Pandurilor a atins punctul culminant cînd Onofraş a marcat al treilea gol, cu un şut splendid de la 25 de metri direct în vinclu (’52). Din acest moment, ialomiţenii s-au distrat pur şi simplu cu adversarii lor. Galamaz a dus scorul la 4-0 (’69), în urma unei centrãri perfecte a lui Bordeanu. Relaxarea din tabãra formaţiei conduse de Dan Petrescu a dat ocazia Pandurilor sã înscrie golul de onoare, Tilinca (’74) marcînd dupã ce l-a driblat cu uşurinţã pe Arlauskis. Dinu Todoran(’80) a ţinut morţiş sã-şi treacã numele pe lista marcatorilor şi a inchis tabela în urma unui contraatac superb încheiat cu un şut printre picioarele nefericitului Mingote. (G. ŞEITAN)

Pandurii Tîrgu Jiu-Unirea Urziceni 1-5
Au marcat: Tilincã (’74) / Mara (’12-11m), Bãlan (’30), Onofraş (’52), Galamaz (’69), Todoran (’80)
PANDURII: Stanca-Ghindeanu, A. Rus, Chibulcutean, Cardoso-Vasilache, Fl. Stîngã (’10 Mingote), Pãcurar, Tremonti (’46 Tilincã), I. Iordache (’57 Dedu)-Al. Piţurcã. Antrenor: Eugen Neagoe
URZICENI: G. Arlauskis-E. Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Onofraş (’60 Frunzã), Pãdureţu, Todoran (’80 Aldea), Bãlan (’46 Brandan), Mara-Rusescu. Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Tremonti, Pãcurar / Bãlan, Nicu, Onofraş
Cartonaş roşu: Stanca
Arbitri: Cr. Balaj (Baia Mare), G. Szabo (Cluj), O. Maier (Timişoara)
Stadion: «Municipal», 6500 de spectatori

Petrescu: «Sînt foarte mulţumit»
Antrenorul Dan Petrescu a declarat, dupã meci, cã scorul reflectã realitatea din teren, deoarece ialomiţenii au avut multe ocazii. «Cînd echipa cîştigã cu 5-1 în deplasare e frumos. Ştiam cã va fi un meci greu dar am avut şi şansã şi l-am fãcut uşor cînd Pandurii au rãmas în zece şi am obţinut acel penalty. Ne-am creat ocazii, puteam sã înscriem şi mai multe goluri, dar cînd marchezi cinci goluri în deplasare cu cinci jucãtori diferiţi poate fi şi un nou record. Sînt foarte mulţumit de jocul bãietilor mei, mai ales cã am schimbat şi sistemul de joc din cauza indisponibilitãţilor» a comentat tehnicianul Unirii Urziceni.

MM Stoica: «Puteam mai mult»
Managerul general Mihai Stoica a declarat cã victoria obţinutã este justificatã şi cã diferenţa putea fi mai mare. «E o performanţã cã au înscris cinci jucãtori la un meci în deplasare. Cu excepţia meciului de la Mioveni, unde am cîştigat cu 3-0, nu am mai cîştigat la o diferenţã atît de mare în deplasare. Asta a fost realitatea din teren, nu e un scor prea dur. Cred cã am avut ocazii peste ocazii, iar de data asta Dan Petrescu are un merit egal cu al jucãtorilor care au jucat impecabil. Puteam sã mai înscriem» a declarat oficialul grupãrii ialomiţene.

Onofraş, aplaudat de tot stadionul
Golul reuşit de Marius Onofras (’52), care îşi va sãrbãtori ziua de naştere la sfîrşitul acestei sãptãmîni, a fost aplaudat de întreg stadionul din Tîrgu Jiu. Atacantul ialomiţean a marcat de la 25 de metri direct în vinclul porţii apãrate de Mingote, care n-a avut replicã. «Mã bucur cã am înscris, dar cel mai mult sînt bucuros cã am luat toate cele trei puncte. Oricum, acest meci este deja istorie, ne concentrãm pentru partida cu Gaz Metan Mediaş» a declarat, dupã meci, vîrful grupãrii alb-albastre.

Vine un atacant african
În aceastã sãptãmînã, în cantonamentul Unirii de la Urziceni va ajunge un vîrf african care ar urma sã suplineascã lipsa atacanţilor Daniel Stan, accidentat grav, şi incerţilor Bilaşco şi Dãnãlache, dar şi sã le creeze concurenţã lui Onofraş şi Rusescu. «Este un atacant pe care l-am observat atît eu cît şi directorul sportiv Narcis Rãducan. Vom vedea dacã va semna pînã la urmã» a comentat managerul general Mihai Stoica înainte de meciul de la Tîrgu Jiu. Fotbalistul african provine din Nigeria şi joacã în prima ligã slovenã.

Au spulberat pe Panciu
Ialomiţenii s-au impus, miercurea trecutã, cu scorul de 5-0, în faţa formaţiei FC Panciu, din Liga a 3-a, într-un joc test disputat la Urziceni. Golurile echipei ialomiţene au fost marcate de Onofraş, Rusescu, Bãlan, Todoran şi Frunzã. Unirea a evoluat în urmãtoarea formulã: G. Arlauskis-E. Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Onofraş, Pãdureţu, Todoran, Bãlan, Mara-Rusescu. În partea secundã, Petrescu a rulat tot lotul, dar a testat şi un fundaş central italian şi pe Dan Balauru, revenit la Urziceni de la Dacia Mioveni.

Vineri, acasã cu Gaz Metan
Vineri, 15 august, Unirea Urziceni, locul 6 în campionat, va primi pe propriul teren replica formaţiei Gaz Metan Mediaş, într-un meci contînd pentru etapa a 4-a. Partida va începe la orele 19,45 şi va fi transmisã în direct de GSPTV. «Avem meci cu o echipã care a cîştigat tot cu 5-1 cu Timişoara şi va fi un meci foarte greu» a comentat antrenorul Dan Petrescu. Gaz Metan a spulberat etapa trecutã pe FC Timişoara, scor 5-1.

Niciun comentariu: