miercuri, 27 august 2008

Urziceniul a zdrobit Gaz Metan şi are cel mai bun atac
Antrenament cu public
Unirea Urziceni nu a avut nicio problemã în întîlnirea de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, disputatã vineri şi încheiatã cu o victorie clarã, scor 4-0, prin reuşitele lui Tibi Bãlan, Dinu Todoran, Bogdan Mara şi Sorin Frunzã. Cu 12 goluri marcate în primele 4 etape, Unirea are cel mai bun atac din prima ligã, devansînd formaţiile cu nume ca Steaua, Dinamo sau Rapid.
Scorul a fost deschis repede de Tibi Bãlan (’11), pe nota de dominare autoritarã a ialomiţenilor, mijlocaşul adus la insistenţele lui Dan Petrescu înscriind din marginea careului mare dupã pasa excelentã a tînãrului Rusescu. Dupã doar 4 minute, Mehmedovici a fost aproape de a majora scorul, însã mingea a fost îndepãrtatã de defensiva oaspeţilor de pe linia porţii. O nouã ocazie în contul ialomiţenilor a fost semnatã de Onofraş (’17), unul dintre cei mai activi jucãtori ai Unirii, însã, rãmas singur cu Şte¡ca, jucãtorul Urziceniului l-a luat la ţintã pe portarul Mediaşului. Acelaşi Onofraş (’45) a trecut pe lîngã gol pe finalul primei reprize, însã reluarea sa din semi-foarfecã nu a gãsit spaţiul porţii adverse.
La reluare, oaspeţii au dat impresia cã pauza le-a priit şi au ieşit mai motivaţi de la vestiare. Însã, nu au reuşit sã punã în pericol poarta lui Arlauskis, iar spre sfîrşitul meciului au cãzut. Golul marcat de Todoran (’76), în urma unei combinaţii frumoase între Brandan şi Mara, parcã i-a ameţit pe oaspeţi, iar asaltul de final al ialomiţenilor a fost furibund. Dupã doar patru minute, scorul a urcat la 3-0, Mara (’80) înscriind din penalty, dupã ce Apostol a fost faultat în careul medieşenilor. Cu psihicul la pãmînt nou-promovata a mai încasat un gol, Frunzã (’90), proaspãt intrat în teren în locul lui Todoran, marcînd cu un şut plasat direct sub transversala porţii lui Şteţca. (G. ŞEITAN)


Unirea Urziceni-Gaz Metan Mediaş 4-0
Au marcat: Bãlan (’11), Todoran (’76), Mara (’80-11m), Frunzã (’90)
URZICENI: G. Arlauskis-Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Todoran (’83 Frunzã), Pãdureţu, T. Bãlan (’36 Apostol)-Mara-Rusescu, Onofraş (’69 Brandan). Antrenor: Dan Petrescu
MEDIAŞ: Şteţca-Grillo, Rafael, Fl. Lazãr, Semeghin (’69 Vidakovic)-Dudiţã, Hoban, Sabou (’52 Eric), Curtean-C. Prodan (’19 Falemi), Boaru. Antrenor: Cristian Pustai
Cartonaşe galbene: Galamaz, Todoran / Curtean
Arbitri: M. Drãgãnescu, A. Vidan (ambii Bucureşti), I. Popa (Paşcani)
Stadion: «Tineretului», 3000 de spectatori

Petrescu: «Prestaţie foarte bunã»
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, era nemulţumit de scor la finalul partidei cu Gaz Metan Mediaş şi a precizat cã diferenţa putea fi mai mare dacã ialomiţenii erau mai concentraţi la finalizare. De asemenea, Petrescu i-a lãudat pe Onofraş şi Mara, şi l-a propus pe ultimul la echipa naţionalã. «Am avut o prestaţie foarte bunã. Ne-am pregatit ca şi cînd am fi jucat cu Steaua, Dinamo sau Rapid. Rezultatul obţinut nu reflectã realitatea din teren, scorul este prea mic. Mara şi Onofraş au avut evoluţii foarte bune, au jucat mai mult pentru echipã. Cred cã Bogdan ar fi util şi echipei naţionale» a declarat «Bursucul».

MM: «Meci de vis»
Managerul ialomiţenilor, Mihai Stoica, s-a declarat, la sfîrşitul partidei cu Gaz Metan, încîntat de evoluţia echipei din ultimele douã etape, considerînd-o una de cupele europene. «Dupã ultimele douã meciuri avem faţã de cupele europene. Bãieţii au evoluat impecabil şi nu am ce sã le reproşez. A fost un meci de vis precum cel de la Tîrgu Jiu» a precizat MM. Altfel, Stoica a refuzat sã comenteze potenţialul adversar al ialomiţenilor în Cupa UEFA. «Tot sînt întrebat de cupele europene, dar nu mã pot pronunţa pentru cã nu ştiu încã ce adversar vom întîlni» a conchis oficialul de la FC Unirea.

Bilete gratis la meciul «Naţionalei»
Cele 6000 de bilete disponibile la amicalul de miercuri de la Urziceni, România-Letonia, au fost achiziţionate de la FRF de cãtre conducerea clubului ialomiţean şi au fost distribuite suporterilor fideli ai alb-albaştrilor. «Este adevãrat cã am achiziţionat de la Federaţia Românã de Fotbal biletele la meciul României cu Letonia. Le-am distribuit suporterilor fideli ai Unirii, pentru cã mi se pare normal ca un om care are abonament pe stadionul nostru sã poatã veni la meciul echipei naţionale, sã îi vadã pe Mutu şi compania» a declarat directorul general al clubului Unirea Urziceni, Felix Grigore.

Luni, deplasare la Otopeni
Luni, 24 august, Unirea Urziceni, locul 2 în campionat, se va deplasa la Ploieşti pentru meciul cu CS Otopeni, partida contînd pentru etapa a 5-a. Întîlnirea va începe la orele 19,00 şi va fi transmisã în direct de GSPTV. «Vom juca ofensiv cu Otopeniul. Cînd ai jucãtori ca Bãlan, Todoran, Pãdureţu şi Mara la mijloc e greu sã jucãm pe apãrare, trebuie sã evoluãm pe atac» a declarat antrenorul ialomiţenilor. CS Otopeni a pierdut, etapa precedentã, scor 1-3, la FC Timişoara.

Niciun comentariu: