miercuri, 27 august 2008

Urziceniul a cîştigat lejer cu Otopeniul şi e pe primul loc în Liga I
Liderii României!
l ialomiţenii au învins graţiei inspiraţiei lui Onofraş care a marcat golurile victoriei
Unirea Urziceni este pe prima poziţie în Liga I graţie succesului înregistrat cu CS Otopeni. Pentru ialomiţeni a reuşit o «dublã» Marius Onofraş, iar Chiacu a marcat golul gazdelor.
Partida a avut un început liniştit, ambele echipe tatonîndu-se şi anihilîndu-se reciproc în minutele de start. Gheaţa a fost spartã de Onofraş (’7), atacantul Unirii Urziceni profitînd de o respingere greşitã a lui Scarlatache şi executîndu-l pe Munteanu cu un şut plasat din interiorul careului. Otopeniul a dat replica prin Liviu Ganea (’8) fostul jucãtor al lui Dinamo fiind foarte aproape de a intercepta în careul mic o centrare a lui Chiacu. Ialomiţenii au avut ocazia de a majora diferenţa prin Mehmedovic (’20), care, rãmas nemarcat în careul de 6 metri, a trimis cu capul milimetric pe lîngã o centrare din cornerul executat de Brandan. Însã, Chiacu (’34) a adus golul egalizator, marcînd dupã o confuzie în defensiva Unirii. Apoi, deşi pãreau victime sigure, jucãtorii Otopeniului au echilibrat jocul. Totuşi, Onofraş (’44) a reuşit «dubla», cu un şut la colţul lung, dupã ce a rãmas singur cu portarul Munteanu.
Repriza secundã a fost total diferitã faţã de prima, cele douã echipe plimbînd mingea fãrã sã reuşeascã sã-şi creeze ocazii importante. Doar Drãghici (’77) a fost aproape de egalare, însã şutul sãu la colţul lung a trecut aproape de poarta lui Arlauskis. Eliminarea lui Dumitrescu (’80) a tãiat orice şansã a gazdelor de a mai emite pretenţii la o remizã, în timp ce elevii lui Dan Petrescu nu au mai forţat fiind mulţumiţi cu victoria la limitã. (G. ŞEITAN)


CS Otopeni-Unirea Urziceni 1-2
Au marcat: Chiacu (’34) / Onofraş (’7, ’44)
OTOPENI: Cr. Munteanu-Dumitrescu, Scarlatache, Pereira, Muşat-Panã, Negru (’66 Nasser), Manea (’74 Predescu), Constantin-Chiacu, L. Ganea (’71 Drãghici). Antrenor: Gabi Mãrgãrit
URZICENI: G. Arlauskis-Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Pãdureţu-Onofraş, Brandan (’70 Burns), Todoran (’61 I. Apostol), Mara-Rusescu (’84 Dãnãlache). Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Pereira, Negru, Dumitrescu / Mehmedovic, Onofra¿
Cartonaş roşu: Dumitrescu
Arbitri: A. Constantin (Rîmnicu Vîlcea), M. Savaniu (Sibiu), D. Roşu (Bucureşti)
Stadion: «Astra» (Ploieşti), 2500 de spectatori

Petrescu: «Victorie extrem de importantã»
Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a recunoscut, la sfîrşitul jocului, cã echipa sa a fãcut un meci slab, dar s-a arãtat mulţumit de obţinerea celor 3 puncte. «Cînd echipa joacã slab şi totuşi cîştigã, este clar cã este un semn bun. S-au vãzut şi cele 10 zile de repaus între meciuri. E o victorie extrem de importantã pentru noi» a declarat «Bursucul». Acesta a apreciat momentul în care «echipa a trecut repede de la 4-3-3 la 4-4-2, iar decisiv a fost momentul în care l-am transformat pe Onofraş din extremã dreapta în vîrf».

Onofraş: «O victorie muncitã»
Vîrful care a adus-o, printr-o dublã, pe Unirea pe primul loc al Ligii I, Marius Onofraş, a vorbit despre evoluţiile ialomiţenilor, dar şi despre viitoarele meciuri ale Urziceniului. «A fost foarte greu, o victorie muncitã. Probabil, lumea se aştepta ca dupã jocurile cu Pandurii şi Mediaş, în care am marcat peste douã goluri pe meci, sã facem la fel şi acum. Ne bucurãm cã am cîştigat chiar şi la un gol diferenţã» a declarat «Ono». Atacantul Unirii a vorbit şi despre Cupa UEFA: «Vom lua toate meciurile unul dupã altul. Mai avem pînã la meciul cu Rapid, în etapa a 7-a, dar şi pînã la meciurile din UEFA. Am pregãtit toate meciurile ca şi cum am fi jucat cu Steaua, Dinamo sau Rapid» a încheiat Onofraş.

Au bãtut Progresul
Elevii lui Dan Petrescu s-au impus, miercurea trecutã, scor 3-0, în faţa Progresului Bucureşti (Liga a 2-a), într-un joc test. Golurile ialomiţenilor au fost marcate de Dãnãlache, Onofraş şi S. Rãdoi. Unirea a evoluat în urmãtoarea formulã: Grigore-S. Rãdoi, Fernandes, Mehmedovic, Bordeanu-Onofraş, Pãdureţu, Brandan, Todoran, Mara-Dãnãlache. În partea secundã, Petrescu a rulat tot lotul, folosindu-l 20 de minute şi pe australianul Burns, care a revenit dupã o accidentare.

Vineri, tragerea pentru Cupa UEFA
Peste numai douã zile, Unirea Urziceni îşi va afla adversarul din primul tur al Cupei UEFA, tragerea la sorţi fiind programatã vineri, 29 august, de la orele 14,00, ora României, la Monte Carlo. Ialomiţenii ar putea întîlni adversari de calibru în acest ultim tur înainte de intrarea în grupele Cupei UEFA, precum AC Milan, Ajax Amsterdam sau Valencia. Primul meci este programat în data de 18 septembrie, iar cel de-al doilea în data de 2 octombrie.

Duminicã vine Gloria Buzãu
Duminicã, 31 august, Unirea Urziceni, locul întîi în Liga I, va primi pe teren propriu replica formaţiei Gloria Buzãu, meciul contînd pentru etapa a 6-a. Partida se va disputa cu începere de la orele 20,30 şi va fi transmisã de GSPTV. «Buzãul nu are niciun punct şi avem un meci la fel de greu. În acest derby local buzoienii îşi vor vinde scump pielea. Trebuie sã ţinem echipa cu picioarele pe pãmînt şi sã cîştigãm» a declarat Dan Petrescu. Gloria Buzãu a pierdut, etapa precedentã, acasã, scor 1-2, cu FC Timişoara.

Niciun comentariu: