marți, 2 septembrie 2008

Urziceniul a şchiopãtat cu Buzãul dar se menţine pe primul loc
Onofraş, înger şi demon
l atacantul Unirii a ratat singur cu portarul din 6 metri, dar tot el a adus punctul victoriei în ultimele minute cu un eurogol
Unirea Urziceni a învins duminicã pe teren propriu Gloria Buzãu, prin golurile reuşite de Dãnãlache şi Onofraş, pentru oaspeţi marcînd Tudose, din penalty.
Meciul a început, practic, de la 1-0 pentru ialomiţeni, la prima acţiune de atac alb-albaştrii deschizînd scorul prin Dãnãlache (’2), care a reluat cu capul din 7 metri o centrare perfectã de la Todoran. Apoi, jocul s-a rupt, Unirea retrãgîndu-se, în timp ce oaspeţii au încercat sã revinã pe tabelã, însã ocaziile lor au fost puţine şi fãrã periculozitate. Situaţia s-a schimbat dupa lovitura de pedeapsã acordatã buzoienilor dupã faultul lui Bordeanu la Tavares, iar Tudose a egalat (’33). Meciul a devenit mai disputat, dar ocaziile periculoase au fost mai mult la poarta lui Mincã, în timp ce Arlauskis şoma.
Onofraş a fost cel mai activ jucãtor al ialomiţenilor în partea a doua, trecînd pe lîngã majorarea scorului. Cea mai spectaculoasã ratare a avut-o cînd, dupã ce a driblat trei fundaşi buzoieni, atacantul Unirii a rãmas singur cu Mincã în marginea careului mic, de unde a şutat peste poartã (’64)! Însã, tot Onofraş (’82), aflat la jocul cu numãrul 200 în prima ligã, a fost cel care a adus victoria Urziceniului printr-o execuţie magnificã. Şut superb în diagonalã, din marginea careului mare, la care Mincã n-a avut nicio reacţie şi ialomiţenii îşi pãstreazã fotoliul de lider. (G. ŞEITAN)


Unirea Urziceni-Gloria Buzãu 2-1
Au marcat
: Dãnãlache (’2), Onofraş (’82) / Tudose (’33-11m)
URZICENI: Arlauskis-E. Nicu (’37 Burns), Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Pãdureţu-Todoran (’62 S. Frunzã), Brandan (’70 Rusescu), Mara-Onofraş, Dãnãlache. Antrenor: Dan Petrescu
GLORIA: Mincã-Dias, Tudose, Vlaicu, Russiano-Tavares, Bicfalvi, Doicaru (’86 D. Popa), Eze (’61 Filip)-Falardo-Tiago (’69 Ninu). Antrenor: Alvaro Magalhaes
Cartonaşe galbene: Mehmedovic, Onofraş / Dias, Bicfalvi, Tavares, Tudose
Arbitri: T. Crãciunescu (Rm. Vîlcea), C. Fecioru (Bucureşti), D. Demetrescu (Rm. Vîlcea)
Stadion: «Tineretului» 3000 de spectatori

Petrescu: «Mã gîndesc sã plec»
Antrenorul Dan Petrescu a acuzat maniera de arbitraj din meciul împotriva Buzãului, el fiind eliminat în minutul 84 al partidei pentru proteste. Acesta crede cã forma bunã a ialomiţenilor deranjeazã. «Un asemenea arbitraj nu am mai vãzut de la Gaz Metan-FC Braşov. Faptul cã sîntem pe primul loc deranjeazã şi nu mã vor de bancã la meciul cu Rapid. Avem cinci victorii consecutive şi nu cred cã o echipã din provincie a mai reuşit asta. Acum o sã ne facã pilaf, aşa cum s-a întîmplat şi anul trecut» a «tunat» Petrescu. «Probabil o sã primesc patru etape de suspendare. Mã gîndesc sã plec pentru cã deja nu mai suport» a conchis Petrescu.

Arlauskis, Burns şi Rusescu, la loturile na¡ionale
Portarul Unirii Urziceni, Giedrius Arlauskis (21 ani), a fost convocat în premierã la selecţionata de seniori a Lituaniei în vederea partidei din preliminariile Campionatului Mondial 2010 contra României, meci care se va disputa la Cluj, pe 6 septembrie. «Mi s-a îndeplinit un vis, doar de asta m-am apucat de fotbal. Nu ştiu dacă voi juca sau nu împotriva naţionalei României, dar va fi un meci foarte greu pentru Lituania, vom juca împotriva unor nume mari din fotbalul european. Pentru mine este o onoare la fel de mare ca şi aceea de a juca la Urziceni, echipă cu care îmi doresc o calificare de senzaţie în grupele Cupei UEFA» a declarat goalkeeper-ul. De asemenea, mijlocaşul Jacob Burns, revenit dupã o accidentare care l-a ţinut departe de gazon aproape 3 luni, a fost convocat la naţionala Australiei pentru partida amicalã cu Olanda şi jocul din preliminariile CM 2010 contra Uzbekistanului. «Mă simt excelent şi mă bucur nespus că am revenit. Sper să îmi ajut colegii să obţinem performanţe notabile. Nu trebuie să mire că sîntem pe primul loc în clasament pentru că merităm această poziţie» a spus Jacob. Totodatã, atacantul Raul Rusescu a prins a doua convocare la lotul naţional de tineret, pentru partidele cu Bosnia-Herţegovina şi Ţara Galilor din preliminariile Campionatului European «Under 21».

Cu Hamburg, în Cupa UEFA
Unirea Urziceni va evolua în primul tur al Cupei UEFA împotriva formaţiei germane Hamburger SV, potrivit tragerii la sorţi de la Monte Carlo. Primul meci este programat în data de 18 septembrie, în deplasare, iar cel de-al doilea în data de 2 octombrie, pe stadionul «Tineretului». «E clar cã Hamburg e favoritã, dar noi nu sîntem dinainte învinşi. Nimic nu este imposibil, dar este clar că nemţii pornesc ca favoriţi. Totuşi, Rapid şi Dinamo au eliminat Hamburg de-a lungul timpului, e posibil să aibă o problemă cînd joacă împotriva echipelor româneşti» a comentat antrenorul Dan Petrescu, completat de managerul general MM Stoica: «Europa ne aşteaptã cu un examen foarte greu, iar dacã trecem de Hamburg la Urziceni se poate naşte o mare echipã». «Ar fi bine sã ne trateze de sus şi sã ne calificãm noi» a declarat şi mijlocaşul Bogdan Mara. Luni, 1 septembrie, ialomiţenii au trimis la UEFA lista cu cei 21 de jucãtori care vor avea drept de joc în dubla manşã cu Hamburg, neregãsindu-se D. Stan, Matei, Balint, Aldea, Neagoe, Grigore, Zakula şi Crişan. Nemţii au învins, în etapa a 3-a din Germania, în deplasare, scor 4-2, pe Arminia Bielefeld şi ocupã locul secund în campionat.

Pauzã, apoi deplasare la Rapid
Campionatul Ligii I se va întrerupe pînã pe data de 12 septembrie, din cauza meciurilor internaţionale din preliminariile Campionatului Mondial din 2010. Dupã aceste douã sãptãmîni, Unirea Urziceni, liderul campionatului, se va deplasa la Rapid Bucureşti, sîmbãtã, 13 septembrie, într-un joc contînd pentru etapa a 7-a. Partida va începe la orele 20,45 şi va fi transmisă de postul Antena 1. «O sã bag rezervele cu Rapid sã odihnesc titularii pentru Cupa UEFA» a glumit antrenorul Dan Petrescu. Rapid a pierdut etapa precedentã, în deplasare, scor 0-1, la FC Timişoara.

Niciun comentariu: