vineri, 19 septembrie 2008

HAMBURG - URZICENI 0-0
Mara cu infiltraţii

Accidentat la antrenamentul oficial la călcîiul drept, căpitanul celor de la Unirea Urziceni a ţinut neapărat să joace cu Hamburg. "Atenţiune! Mara este pericolul numărul unu!" îi avertiza pe hamburghezi antrenorul Martin Jol. Şi nemţii au fost aproape să scape de căpitanul Unirii. La antrenamentul oficial, Bogdan Mara a călcat strîmb. Talpa ghetei a cedat şi un crampon i-a intrat în călcîiul piciorului drept. Situaţia părea compromisă pentru "decarul" Urziceniului. Ieri, dimineaţă, urmele accidentării erau încă evidente. Mara mergea greu: "Mă doare, dar nu renunţ în nici un caz! Trebuie să fiu în teren, împotriva celor de la Hamburg. E un meci prea important ca să lipsesc tocmai acum. Cu inflitraţii şi tot joc!". În cele din urmă, Bogdan Mara, ajutat şi de echipa medicală, a apărut în formula de start a echipei lui Dan Petrescu, evoluînd, ca de obicei, pe banda dreapta. A strîns din dinţi şi a jocat, ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat.
Petrescu a vrut să schimbe sistemul
La prima şedinţă de pregătire de la Hamburg, marţi seară, antrenorul Dan Petrescu (foto) a vrut să schimbe sistemul de joc. El a intenţionat să opună lui Hamburg o aşezare 4-1-4-1, doar cu australianul Burns la închidere. N-a fost însă mulţumit de modul în care se mişca echipa, aşa că a decis să revină la 4-2-3-1. Adică acelaşi sistem folosit şi în ultima etapă de campionat, în Giuleşti, unde Unirea Urziceni a învins cu 2-1.
A fost penalty la Alex!
În minutul 5, pe un contraatac al ialomiţenilor, Onofraş a şutat de la 20 de metri. Aflat pe traiectoria balonului, la 14 metri de poartă, Alex, fundaşul central al lui Hamburg, l-a oprit cu mîna dreaptă, după care, din pămînt, mingea l-a mai lovit o dată în braţ. În ciuda protestelor vehemente ale românilor, arbitrul turc Firat Aydinus nu a dictat penalty, lăsînd jocul să continue.

Niciun comentariu: