marți, 23 septembrie 2008

Ialomiţenii s-au împiedicat acasã de Craiova
Efectul Hamburg
Unirea Urziceni a pierdut şefia clasamentului dupã ce a fost învinsã pe teren propriu de Universitatea Craiova. La elevii lui Dan Petrescu s-a vãzut oboseala acumulatã dupã jocul de la Hamburg, însã pe finalul partidei ialomiţenii meritau mãcar golul egalizator.
Ambele echipe au început într-un stil ofensiv, dar destul de închis, iar ocaziile clare de gol au fost foarte puţine. La prima fazã periculoasã la poarta lui Bornescu, dupã un corner executat de Bãlan, mingea a ajuns la Galamaz care a îndeplinit o simplã formalitate în careul mic, împingînd balonul în poartã din douã încercãri (’11). Doar 5 minute au trecut pînã cînd oltenii au reuşit egalarea, Baird marcînd cu latul din interiorul careului, dupã o greşealã a apãrãrii ialomiţene (’17). Mara (’31) a avut ocazia desprinderii, dar şutul sãu din marginea careului a fost deviat cu vîrful degetelor de Bornescu, mingea lovind încheietura barelor.
Surpriza s-a produs în partea secundã, Craiova preluînd conducerea dupã o fazã dramaticã. Costea a pasat perfect la Baird, însã şutul acestuia a nimerit bara, mingea a ajuns norocos la Stoianof, care a trimis cu capul în poarta goalã. Sfîrşitul jocului i-a gãsit pe ialomiţeni în cãutarea egalãrii. Şi chiar au reuşit, prin Mara (’90), însã asistentul Crîngaşu a anulat golul pentru un ofsaid inexistent. (G. ŞEITAN)

Unirea Urziceni-U. Craiova 1-2
Au marcat: Galamaz (’11) / Baird (’17), Stoianof (’62)
URZICENI: Arlauskis-E. Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Mara, Pãdureţu (’24 Brandan), Apostol, T. Bãlan (’64 Bilaşco)-Rusescu, Dãnãlache (’58 Onofraş). Antrenor: Dan Petrescu
CRAIOVA: Bornescu-Dãnãnae, Gãman, Stoica, Rose-Prepeliţã, Dilevski, Gîngioveanu (’84 Barbu)-Fl. Costea (’90 Bãrboianu), Stoianof (’72 Dina). Antrenor: Nicolo Napoli
Cartonaşe galbene: Apostol, Brandan, Bilaşco / Baird, Prepeliţã, Fl. Costea, Bornescu, Dãnãnae
Arbitri: M. Martiş (Focşani), A. Vidan (Bucureşti), E. Crîngaşu (Ploieşti)
Stadion: «Tineretului» 3000 de spectatori

Petrescu: «Uitasem cum e sã pierzi»
Tehnicianul Dan Petrescu a declarat cã Universitatea Craiova nu merita victoria, dar a reuşit sã se impunã precum Urziceniul în Giuleşti, etapa precedentã. «Golurile le-am fãcut cadou, iar în rest Craiova nu a ajuns la poartã. S-a întors roata de la meciul cu Rapid. La pauzã le-am spus jucãtorilor cã un egal ar fi bun. Am avut un penalty şi un gol valabil anulat. Am fãcut prea multe puncte şi acum ni se pune stop. Dupã şase victorii consecutive era normal sã avem o zi mai slabã în care sã nu iasã nimic. Aproape cã uitasem cum e sã pierzi» a declarat antrenorul ialomiţenilor la conferinţa de presã.
MM: «Îţi vine sã te laşi»
Managerul general Mihai Stoica era extrem de supãrat pe arbitrii la sfîrşit, ţinta sa fiind tuşierul Crîngaşu care a anulat un gol perfect valabil la Mara pentru un ofsaid inexistent. «Îţi vine sã te laşi de fotbal. Echipa asta poate mult dacã este lãsatã în pace, dar azi nu a fost. Atunci cînd dai un gol valabil şi nu ţi se dã un penalty e greu sã baţi o echipa bunã. Bãieţii au arãtat caracter, au împins jocul spre adversar, dar s-au lovit de un zid ridicat în primul rînd de acest asistent pe care îl credeam de viitor» a declarat MM. Acesta a fost de pãrere cã Unirea merita o remizã. «Un rezultat de egalitate îl meritam cu prisosinţã, nu zic cã vroiam noi victoria. Cu un punct eram pe primul loc chiar dacã acest loc nu ne intereseazã» a conchis şeful Urziceniului.
Mara: «A fost gol valabil»
Mijlocaşul Unirii, Bogdan Mara, cel mai bun jucãtor al ialomiţenilor, a declarat cã Urziceniul ar fi meritat un penalty şi cã golul înscris de el în minutul 90 a fost perfect valabil. «Am avut un penalty clar şi un gol valabil anulat eronat, dar am pierdut pe greşeli individuale. Au fost mlte decizii într-o singurã direcţie. E vina noastrã, nu a arbitrilor» a comentat decarul echipei antrenate de Dan Petrescu. În schimb, atacantul Marius Onofraş dã vina pe ghinion: «N-a vrut sã intre mingea în poartã. E pãcat cã am pierdut şi nu neapãrat cã astfel am fost detronaţi şi de pe primul loc al Ligii I. Poate recuperãm sîmbãtã la Vaslui».

Niciun comentariu: