joi, 2 octombrie 2008

URZICENI-HAMBURG, TELESPORT, ORA 19:00
„O şansă în viaţă“

de Cătălin Popescu
Bilaşco speră să dea azi lovitura şi să-l determine pe Petrescu să-şi vopsească părul, aşa cum a promis.

- Marius, ce şanse are Unirea s-o elimine pe Hamburg?
- Nu ştiu să spun exact, dar avem şansa noastră şi trebuie să credem în ea. E adevărat că nemţii rămîm favoriţi chiar şi după remiza din tur, dar şi ei, ca şi noi, au tot două picioare. Poate reuşim la Urziceni ce n-am izbutit în Germania, să marcăm şi astfel să ne calificăm. Încă mai regretăm că nu am înscris acolo. Dacă eram mai atenţi...
- Consideri că rezultatul de 0-0 în deplasare vă avantajează?
- Nici pe departe. Nemţii au fost încă de la tragerea la sorţi favoriţii clari ai acestei duble şi au rămas în continuare. Am fi preferat un 1-1 în tur. Aşa, e greu pentru că, dacă ei vor marca, va fi extrem de dificil pentru noi. Trebuie să nu-i lăsăm să atace.
- Crezi că atmosfera de la Urziceni se va ridica la nivelul celei de la Hamburg?
- (Rîde) Nu cred că e posibil. Să joci pe terenul lui Hamburg a fost o şansă în viaţă pentru majoritatea jucătorilor de la Urziceni. Nu ştiu cîţi dintre noi vor mai juca pe o aşa arenă. Au un stadion de vis. Şi noi avem un public minunat, care ne poate împinge de la spate, dar cred că nemţii vor avea un şoc cînd vor vedea stadionul nostru.
- Dan Petrescu a zis că îşi va vopsi părul dacă vă calificaţi.
- Aşa a spus? Atunci noi, jucătorii, vom alege culoarea pe care o va folosi. Măcar să-i eliminăm pe cei de la Hamburg şi apoi vom vedea ce vom face, ne vopsim, ne tundem la zero. Variante sînt.
- E Hamburg cel mai tare adversar pe care l-aţi întîlnit?
- La prima vedere, aşa pare. Dar să nu uităm că CFR a învins la Roma, iar Steaua a remizat la Florenţa. Asta înseamnă că şi în Liga I sînt echipe bune de tot. Dacă ar juca în România, Hamburg s-ar bate la titlu, însă nu ştiu dacă ar cîştiga.
„Atît Dinamo, cît şi Rapid au şanse mai mari decît noi să se califice. Şi Wolfsburg şi olandezii ăia de la Nijmegen sînt sub Hamburg ca valoare. Mi-ar plăcea să ajungem toţi în grupele UEFA“

Niciun comentariu: