marți, 4 noiembrie 2008

INTERVIU
Petrescu: "Cu Oţelul, ca o finală"
Dan Petrescu a fost prezent în această dimineaţă la o festivitate de premiere în cadrul campaniei «Cîştigă o viaţă de fotbalist». Antrenorul Unirii Urziceni a vorbit despre şansele echipelor româneşti în Liga Campionilor, dar şi despre meciul ialomiţenilor împotriva celor de la Oţelul.
- Domnule Petrescu, Steaua joacă mîine în Ligă cu Lyon cu un nou antrenor, Dorinel Munteanu.

- Este un lucru extraordinar pentru Dorinel să ai o carieră frumoasă şi să nu joci în Liga Campionilor, iar acum dintr-o dată să ajungi antrenor în Liga Campionilor. Cred că Dumnezeu i-a dat ce merită, ca jucător ar fi meritat să joace acolo. Este o recompensă pentru ce a fost ca fotbalist. În viaţă ai ce meriţi, iar el merită. Sper să aibă succes, România are nevoie de puncte pentru a rămâne cu multe formaţii în Europa.
-CFR mai are şanse la calificarea în optimi?
- Par foarte obosiţi, mi-e teamă că se va vedea acest lucru. Dacă nu stai bine fizic cu Bordeaux, nu ai nicio şansă, iar Bordeaux mi se pare o echipă cu nimic sub Roma sau Chelsea. CFR trebui să îşi propună locul doi, altfel nu ai nicio şansă la locul trei.
- Cum e pe locul doi în clasament în spatele lui Dinamo?
- Dacă eram mai atenţi, eram mai sus în clasament. Ne aşteaptă patru meciuri incendiare, Oţelul, Dinamo, Steaua şi Timişoara, apoi putem vorbi de clasament. Rămîne de văzut dacă ne putem menţine acolo sus. Dacă n-au fost prea mari greşeli de arbitraj şi punctele au fost cîştigate pe teren, nu putem spune că cineva nu îşi merită locul. Mie tot timpul mi-e frică să nu se întîmple ceva şi să nu se decidă totul pe teren. Dacă se decide pe teren, avem puterea să terminăm sus. Nu ţin minte ca Dinamo să fi fost ajutată pînă acum. A avut noroc, dar norocul face parte din fotbal.
- Urmează şi meciul din Cupa României, împotriva Oţelului.
- A fost o tragerea tipică pentru noi. După Hamburg în UEFA, pentru că ceva mai rău nu se putea, după ce anul trecut am dat în Cupă peste Steaua, Rapid şi CFR, acum eram cap de serie şi am căzut cu Oţelul. Trebuie să câştigăm ambele meciuri, dar pentru mine cel de vineri, din campionat, este cel mai important, ca o finală pentru noi, deoarece apoi vin Steaua, Dinamo, Timişoara.

Niciun comentariu: