marți, 4 noiembrie 2008

Urziceniul a pierdut la Cluj, dar e în coasta liderului Dinamo
Pastã moale
«Urmãtoarele meciuri vor decide din ce pastã sîntem fãcuţi» spunea antrenorul Dan Petrescu înaintea jocului de la Cluj, contra campioanei CFR. Din nefericire, deşi în prima jumãtate de orã ialomiţenii au arãtat precum o echipã mare, şi nu ardelenii, treptat, reduta gînditã de «Bursuc» s-a stins.
Gazdele au dat semnalul atacului încã din start. Mureşan (’12) a reluat cu capul dupã un corner, dar mingea s-a dus peste poarta lui Arlauskis. Uşor-uşor, Galamaz&Co s-au aşezat în terenul adversarilor, iar cãpitanul Unirii nu s-a dezmeticit în careul clujenilor dupã o loviturã liberã a lui Pãdureţu (’30). CFR-ul a replicat prin Peralta (’33), dar poarta ialomiţenilor era închisã, aşa cum s-a întîmplat şi la lovitura liberã a lui Culio (’41), care s-a dus peste.
În actul secund Urziceniul n-a mai fost echipa compactã din prima reprizã. Imediat dupã pauzã, Tricã (’47) a lovit bara, iar Y. Kone (’52) a dat lovitura de graţie pe o greşealã de plasament a lui Fernandes. Dupã o diagonalã a lui Culio, vîrful CFR-ului a preluat pe piept şi a înscris pe lîngã portarul Unirii. Pe final, Brandan (’90) putea egala, dar lovitura liberã a argentinianului, din 16 metri, s-a oprit în braţele lui Stãncioiu. La fel ca şi speranţele alb-albaştrilor într-un rezultat bun la Cluj. (G. ŞEITAN)


CFR Cluj-Unirea Urziceni 1-0
A marcat: Y. Kone (’52)
CFR: Stãncioiu-Tony, Cadu, Sousa, Pereira-Peralta, Mureşan-Culio (’69 Oberman), Tricã, Dubarbier (’83 E. Kone)-Didi (’21 Y. Kone). Antrenor: Maurizio Trombetta
URZICENI: Arlauskis-Nicu, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Mara (’79 Frunzã), Ricardo, Pãdureţu, Apostol (’57 Brandan)-Onofraş (’61 Rusescu), Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Cadu, Sousa / Apostol, Onofraş, Mara, Nicu, Bilaşco
Arbitri: Cr. Balaj (Baia Mare), I. Popa (Paşcani), C. Fecioru (Bucureşti)
Stadion: «Constantin Rãdulescu» 8000 de spectatori

Petrescu: «Cînd pierdem, pierdem împreunã»
Antrenorul Dan Petrescu a declarat, la sfîrşitul jocului, cã ialomiţenii nu au reuşit sã menţinã ritmul impus în prima jumãtate de orã a partidei şi cã Unirii Urziceni i-a lipsit golul pentru a reuşi un rezultat bun la Cluj. «Mã aşteptam la mai mult ţinînd cont cã am dominat primele 30 de minute. Am avut ocazii, dar n-am putut sã înscriem. Repriza a doua CFR a început foarte bine şi ne-a dominat 15 minute. Am primit gol pe o greşealã personalã pe care nu am vãzut-o de mult la echipã. Cînd pierdem, pierdem împreunã. E clar cã în repriza a doua nu am mai fost cei din prima parte» a declarat tehnicianul Unirii Urziceni.
MM: «Rezultat just»
Managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica, nu şi-a putut ascunde dezamãgirea faţã de înfrîngerea Unirii Urziceni, însã a apreciat cã ardelenii au meritat victoria. Şeful Unirii s-a declarat impresionat de stadionul din Gruia şi nu a criticat brigada de arbitrii. «Normal cã sînt dezamãgit, dar rezultatul este just. Prima jumãtate de orã am ţinut piept celor de la CFR, a fost un joc în limitele fair-play. Parcã am jucat în altã ţarã, mã refer la condiţii şi la comportamentul spectatorilor. Arbitrajul a fost excepţional» a declarat MM.
Mai tari ca Dinamo şi Rapid
La sfîrşitul lunii octombrie, Unirea Urziceni se afla pe locul 141, cu 97,5 puncte, într-un clasament mondial, întocmit de Federaţia Internaţionalã de Istorie şi Statisticã a Fotbalului. Ialomiţenii sînt în coborîre faţã de luna septembrie a anului 2008, cînd echipa pregãtitã de Dan Petrescu ocupa poziţia 140, dar stau mai bine decît liderul campionatului Dinamo şi chiar decît Rapid. Celelalte formaţii româneşti se clasau pe urmãtoarele poziţii: CFR Cluj-87 (122 puncte), Steaua-97 (114,5 puncte), FC Vaslui-181 (85,5 puncte), Dinamo-217 (77 puncte), Rapid-258 (71 puncte), Timişoara-316 (64,5 puncte).
În Cupã, la Buzãu
Partida dintre Unirea Urziceni şi Oţelul Galaţi, contînd pentru optimile de finalã ale Cupei României, se va disputa la Buzãu, pe terenul Gloria, potrivit directorului general al clubului ialomiţean, Felix Grigore. Meciul se va juca marţi, 11 noiembrie, de la orele 14,45, şi va fi transmis în direct de postul Antena 1. Reamintim cã, în urmã cu doi ani, echipa antrenatã de Dan Petrescu a fost eliminatã în aceeaşi fazã a competiţiei de gãlãţeni, scor 1-2, într-un meci disputat la Focşani. Din echipa ialomiţeanã care a evoluat atunci, numai Epaminonda Nicu mai este în lotul alb-albaştrilor.


Dupã douã înfrîngeri acasã, Unirea Urziceni a învins Farul
Descãtuşare!
l ialomiţenii au cîştigat, scor 1-0, prin golul lui Onofraş, mult mai uşor decît o aratã rezultatul final
Învinşi acasã în ultimele douã partide, de Craiova şi Iaşi, ialomiţenii nu-şi puteau permite paşi greşiţi în faţa Farului Constanţa pentru a se menţine în plasa liderului Dinamo. Bãieţii lui Dan Petrescu au trecut peste ultimele douã eşecuri pe propriul teren şi au învins la limitã, 1-0, însã mai uşor decît o aratã rezultatul dupã 90 de minute şi dupã fluierul final s-au descãtuşat.
Unirea a început excelent partida, iar Apostol (‘2) şi Bilaşco (’3) l-au încercat pe portarul oaspeţilor cu şuturi de la distanţã. Todoran (’11) a trimis cu capul pe lîngã, apoi Onofraş (’14) nu a ajuns la o minge pe care scria 1-0 şi Bilaşco (’29) a şutat în cros puţin pe lîngã barã. Golul a venit firesc. «Ono» a fost servit ideal de Todoran, iar vîrful ialomiţean a trimis cu exteriorul la rãdãcina barei.
Dupã odihnã, tot Onofraş (’52) a fost la un pas de a majora scorul, dar lovitura liberã a lui Pãdureţu n-a fost ajunsã de golgheterul Urziceniului. Spre final, Bilaşco (’87) putea închide jocul, dar a fost blocat în ultimul moment de goalkeeper-ul constãnţean. Oaspeţii au ameninţat o singurã datã poarta lui Arlauskis, dar şutul lui Rastovac (’65) s-a dus pe lîngã buturile ialomiţenilor. (G. ŞEITAN)

Unirea Urziceni-Farul Constanţa 1-0
A marcat
: Onofraş (’30)
URZICENI: Arlauskis-Nicu, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Mara, Pãdureţu, Apostol, Todoran (’70 Ricardo)-Onofraş (’80 Bãlan), Bilaşco (’87 Dãnãlache). Antrenor: Dan Petrescu
FARUL: Curcã-Farmache, Şchiopu, Rastovac, Maxim-Pãtraşcu (’46 Alibec)-Bãcilã (’62 Florea), Nae (’77 Matei), Fatay, Mendy-Gerlem. Antrenor: Ion Marin
Cartonaşe galbene: Bilaşco, Apostol / Gerlem, Farmache
Arbitri: A. Deaconu, A. Vidan (ambii Bucureşti), D. Iliescu (Craiova)
Stadion: «Tineretului» 3000 de spectatori

Petrescu: «Felicit echipa, dar nu toatã»
Antrenorul Dan Petrescu s-a declarat mulţumit de rezultatul final al partidei cu Farul, însã a criticat o parte dintre jucãtori cãrora nu a dorit sã le pronunţe numele. «Am dominat jocul şi nu ţin minte vreo ocazie mai de Doamne-ajutã a Farului. Felicit echipa, dar nu pe toţi jucãtorii. Am avut convingerea cã vom cîştiga acest meci, deşi mi-era fricã pe final cã vom fi egalaţi. Sîntem bine pe locul unde sîntem» a declarat «Bursucul», care s-a luat apoi de jucãtori: «Sînt supãrat pe cîţiva jucãtori, care vor avea viaţã grea cu mine. Sînt supãraţi cã nu joacã, dar cînd îi folosesc nu fac nimic. Din iarnã poate vor pleca» a conchis Petrescu.
Onofraş: «Nu conteazã cine marcheazã»
Atacantul Unirii Urziceni, Marius Onofraş, era entuziasmat de victoria obţinutã în faţa Farului Constanţa şi a menţionat cã îşi doreşte sã înscrie în fiecare meci. «Este o victorie muncitã şi meritatã. Nu conteazã cine marcheazã, important este cã am reuşit sã luãm toate cele trei puncte. Vreau sã dau gol în fiecare meci care urmeazã şi sã rãmînem acolo sus în clasament» a declarat «Ono». De asemenea, mijlocaşul Bogdan Mara a precizat cã pentru jucãtori nu e important acum locul din Liga I. «Ne doream victoria în acest joc şi am meritat-o. Sîntem toţi foarte bucuroşi, însã nu e important locul pe care îl ocupãm acum în clasament» a explicat decarul ialomiţenilor.
Cu Oţelul, în optimile Cupei României
Dupã ce a eliminat fãrã probleme echipa de ligã secundã Minerul Lupeni, scor 4-0, în faza şaisprezecimilor, formaţia ialomiţeanã va întîlni în optimile Cupei României pe Oţelul Galaţi, potrivit tragerii la sorţi realizatã de Federaţia Românã de Fotbal, luni, 27 octombrie. De asemenea, Unirea Urziceni va evolua împotriva Oţelului şi în campionat, cu doar 4 zile înaintea meciului din Cupã, tot la Urziceni, în etapa a 14-a. «Nu sînt deloc fericit. Aveam 80% şanse sã picãm cu o echipã din liga a doua şi noi am cãzut cu Oţelul, revelaţia campionatului. Nu sîntem norocoşi. Nu va conta faptul cã înainte cu doar cîteva zile ne vom întîlni şi în campionat» a comentat managerul Unirii, Mihai Stoica.
Vineri, la campioana CFR
Unirea Urziceni, locul al doilea în Liga I, cu 27 de puncte, cu un punct mai puţin decît liderul Dinamo, va juca vineri, 31 octombrie, în deplasare, la campioana CFR Cluj, într-un meci din cadrul etapei a 13-a. Partida va începe la orele 17,00 şi va fi transmisã în direct pe GSP TV. «CFR e o echipã puternicã, are lot numeros şi valoros. În campionat nu merge foarte bine şi are nevoie de puncte» a declarat mijlocaşul Bogdan Mara. Ardelenii au pierdut etapa precedentã, scor 1-2, la FC Timişoara.

Niciun comentariu: