marți, 21 octombrie 2008

Unirea a bãtut la Bistriţa, prin golul lui Galamaz

Cãpitan de serviciu
l omul de Naţionalã al ialomiţenilor a adus Unirea la doar un punct de liderul Dinamo şi este la a treia reuşitã în acest campionat
Unirea Urziceni a dovedit cã nu e de joacã în momentul în care evolueazã în deplasare. Ialomiţenii s-au impus luni la Bistriţa, prin golul lui Galamaz, şi s-au apropiat la numai un punct de liderul campionatului, Dinamo Bucureşti.
Formaţia lui Dan Petrescu a început mai bine partida, dar bistriţenii au fost cei care au ratat ocaziile mari în debutul meciului. Hora (’14) a şutat puţin pe lîngã poarta lui Arlauskis, Borbely (’15) a fost blocat la sacrificiu de cãpitanul Galamaz, apoi lovitura liberã a lui Coroian (’29) a fost respinsã în corner de goalkeeper-ul lituanian al ialomiţenilor. În schimb, Unirea a avut la îndemînã finalul primei pãrţi. Onofraş şi Bilaşco s-au încurcat în careul ardelenilor (’32), iar Nicu (’36) a tras puţin peste poarta lui Albuţ dupã o centrare a lui Mara de pe partea stîngã.
Repriza a doua a fost însã mai sãracã în faze de poartã. Anca (’62) a fost la un pas de gol pentru gazde, dar Arlauskis s-a aflat pe direcţia balonului. Însã, apoi, golul lui Galamaz a venit pe neaşteptate şi a pecetluit practic soarta partidei şi direcţia celor trei puncte. Mara a centrat de pe linia de fund şi cãpitanul Urziceniului a plasat mingea cu o loviturã de cap înşelãtoare la colţul lung (’69). Din acel moment a pãrut clar cã victoria este a echipei ialomiţene. (G. ŞEITAN)


Gloria Bistriţa-Unirea Urziceni 0-1
A marcat
: Galamaz (’69)
BISTRIºA: Albuţ-Frãsinescu, Ninu, Ciucã, Panc (’73 Silvãşan)-Hora (’62 Miclãuş), Coroian, Mãrginean, Velcovici-Anca, Borbely (’20 Diogo). Antrenor: Ioan Sabãu
URZICENI: Arlauskis-Nicu, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Mara, Ricardo, Brandan (’57 Pãdureţu), Frunzã (’75 Todoran)-Onofraş (’86 Rusescu), Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Mãrginean, Ciucã, Velcovici, Albuţ / Frunzã, Todoran
Cartonaş roşu: Mãrginean
Arbitri: A. Constantin (Rîmnicu Vîlcea), O. Şovre (Oradea), S. Caia (Timişoara)
Stadion: «Gloria» 2000 de spectatori
Petrescu: «N-am fost 100%»
Antrenorul Dan Petrescu s-a declarat mulţumit pe jumãtate de partida de la Bistriţa, menţionînd cã Unirea Urziceni nu a fost la capacitate maximã în jocul cu Gloria. «A fost un meci foarte greu pentru cã Bistriţa avea doar 7 puncte în clasament. Cred cã puteam sã intrãm în avantaj la pauzã pentru cã am avut ocaziile mai mari. În partea a doua ardelenii au început mai bine dar noi am înscris un gol neaşteptat, dupã care mai puteam înscrie de vreo 2-3 ori. N-am fost 100% în acest meci» a declarat Dan Petrescu. Tehnicianul a completat cã este destul de greu sã îşi pãstreze invincibilitatea în partidele din deplasare şi l-a criticat pe atacantul Onofraş pentru cã nu marcheazã. «Sã obţii 5 victorii consecutive în deplasare nu e uşor. Sper însã sã cîştigãm acasã cu Farul pentru cã ultimele douã jocuri pe teren propriu le-am pierdut, cu Hamburg şi Poli Iaşi. Onofraş traverseazã o pasã neagrã, nu reuşeşte sã înscrie, dar e bine cã îşi creazã ocazii» a conchis «Bursucul».
MM: «Gala e un cãpitan adevãrat»
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat dupã meciul cu Gloria Bistriţa cã ar prefera ca echipa ialomiţeanã sã joace mai mult în deplasare decît pe teren propriu şi l-a lãudat pe cãpitanul George Galamaz, aflat la al treilea gol în acest sezon dupã cele cu Pandurii şi Craiova. «Mã tem de meciurile de acasã. Noi sîntem o echipã de deplasare. Vrem sã jucãm numai în deplasare dacã s-ar putea. Sîntem singura echipã din Liga I fãrã niciun egal» a declarat MM care a completat: «Galamaz e un adevãrat cãpitan. A dat goluri cu Steaua, cu U Cluj, în campionatul precedent, în sezonul acesta a marcat cu Craiova şi la Tîrgu Jiu. El este ceea ce trebuie sã fie în echipa noastrã. Am crezut însã prima datã cã mingea a ieşit afarã la centrarea lui Mara. Gala a înscris un gol frumos» a conchis şeful clubului ialomiţean.
Fãrã probleme în optimile Cupei
Unirea Urziceni s-a calificat fãrã nicio dificultate în optimile Cupei României dupã ce a eliminat, scor 4-0, în deplasare, divizionara secundã Minerul Lupeni, într-un joc desfãşurat miercuri, 15 octombrie. Pentru ialomiţeni au marcat Todoran, Brandan, Rusescu, în prima reprizã şi Frunzã, în partea a doua. «Mã aşteptam la un meci greu şi, dacã nu înscriam repede, aveam viaţã grea. Jucãtorii au arãtat cã sînt profesionişti şi vrem sã ajungem cel puţin pînã în faza semifinalelor. Mã bucur cã au marcat patru jucãtori diferiţi, asta înseamnã cã noi nu jucãm individual ci pentru echipã» a comentat antrenorul Dan Petrescu. «Bursucul» a folosit urmãtoarea formaţie: Grigore-Nicu, Galamaz, Fernandes, Brandan-Todoran, Apostol (’46 Frunzã), Ricardo (’61 Aldea), Bãlan (’46 Pãdureţu)-Rusescu, Dãnãlache.
Burns, 4 minute la naţionalã
Mijlocaşul Unirii Urziceni, Jacob Burns, a evoluat în ultimele 4 minute ale meciului cîştigat de naţionala Australiei, scor 4-0, pe teren propriu, cu selecţionata Qatarului, într-un meci contînd pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010, din Africa de Sud, disputat miercuri 15 octombrie la Brisbane. Fotbalistul din Ţara Cangurilor a intrat pe teren în minutul 86 în locul lui Brett Emerton, autorul unei duble în aceastã partidã.
Sîmbãtã, acasã cu Farul
Ialomiţenii, poziţia secundã în Liga I, cu 24 de puncte, vor juca sîmbãtã, 25 octombrie, pe propriul teren, cu Farul Constanţa, într-un meci care va conta pentru etapa a 12-a a Ligii I. Partida va începe la orele 19,00 şi va fi transmisã în direct de GSP TV. «Ne temem rãu de tot de Farul. Ne poate pune mari probleme pentru cã venim dupã o deplasare extrem de lungã iar ei au jucat sîmbãtã şi noi luni. Dacã vom cîştiga cu Farul vom fi mai bucuroşi decît pentru succesul de la Bistriţa» a comentat Mihai Stoica. Marinarii au remizat etapa precedentã, scor 1-1, acasã, cu FC Timişoara.

Niciun comentariu: