marți, 21 octombrie 2008

Marius Onofraş crede în revenirea ialomiţenilor

«Vrem 6 victorii consecutive»
Marius Onofraş, atacantul Unirii Urziceni, a acceptat sã vorbeascã într-un interviu exclusiv despre situaţia echipei ialomiţene dupã perioada mai puţin fastã din ultimele douã sãptãmîni, dar şi despre duelul din Cupa României cu Minerul Lupeni. «Ono», golgheterul echipei cu 5 reuşite în acest sezon, a vorbit şi despre partida de la Bistriţa, dar şi despre meciul Naţionalei cu Franţa, din preliminariile Campionatului Mondial din 2010.
-Marius, e o perioadã dificilã dupã douã înfrîngeri consecutive acasã cu Hamburg şi Iaşi?
-Normal cã este greu. Era mai bine dacã reuşeam mãcar un rezultat de egalitate împotriva Iaşului sãptãmîna trecutã. Aveam şi noi o pauzã mai liniştitã în aceastã perioadã. Sperãm însã sã reînnodãm şirul extraordinar de 6 victorii consecutive pe care le-am avut în campionat.
-Putem vorbi şi de un blocaj dupã eliminarea din Cupa UEFA?
-Nu cred cã putem vorbi despre un blocaj al echipei pentru cã nu am pierdut decît jocul împotriva Iaşului, în afara celui pe care le-am pierdut în dauna nemţilor de la Hamburg în Cupa UEFA. În jocul cu Poli Iaşi am avut ocazii nenumãrate, dar asta nu este o scuzã pentru cã am pierdut. Noi am încercat sã cîştigãm acel joc, dar am dovedit cã avem şi slãbiciuni peste care trebuie sã trecem.
-Jucaţi în Cupã cu Minerul Lupeni. E mai greu decît pare acest joc?
-Meciurile din Cupa României se pot încheia şi altfel decît o aratã calculele hîrtiei înainte de partidã. Nu degeaba se spune cã este competiţia surprizelor. Dar, noi ne-am luat toate mãsurile pentru a cîştiga împotriva Lupeniului. Va fi un meci greu pentru cã formaţiile din eşaloanele inferioare se mobilizeazã mai mult cînd întîlnesc echipe din categoriile superioare. Şi eu am fost în aceastã situaţie şi ştiu cum e.
-Dupã meciul de Cupã urmeazã un examen dificil, la Bistriţa...
-Sincer, noi nu ne gîndim deja la jocul de la Bistriţa din campionat. Mai întîi sã cîştigãm împotriva Minerului Lupeni şi apoi ne vom gîndi şi la partida de la Bistriţa. Nu ne intereseazã pe ce loc este echipa din Ardeal la acest moment, chiar dacã se aflã în subsolul clasamentului şi noi sîntem pe podium.
-Ai vãzut meciul României cu Fran¡a. Cum ţi s-a pãrut jocul Naţionalei?
-Puteam sã luãm toate cele trei puncte în meciul cu francezii. Am avut la un moment dat chiar 2-0 însã, sincer, nu ştiu ce s-a întîmplat cu echipa noastrã. E pãcat. Puteam obţine o victorie de rãsunet împotriva Franţei care este o echipã foarte puternicã.
-Îţi pare rãu cã nu a jucat şi Galamaz în meciul cu Franţa?
-Vreau sã îl felicit pe Gala pentru convocarea la echipa naţionalã a României. Merita sã joace în acest meci dar selecţionerul este suveran şi el hotãrãşte componenţa primului 11 şi a lotului pentru un meci. Totuşi, pentru cãpitanul Unirii Urziceni este un pas mare în cariera lui şi sper sã o ţinã tot aşa. Vor fi, sînt convins, şi alte meciuri în care el ar putea sã joace. (G. ŞEITAN)
Galamaz, nici mãcar rezervã
Convocat la echipa naţionalã a României pentru partida împotriva Franţei din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din 2010, fundaşul Unirii Urziceni, George Galamaz, nu a fost inclus în lotul de 18 jucãtori pentru disputa cu formaţia din Hexagon. În locul cãpitanului ialomiţenilor au fost preferaţi fundaşii Cristian Sãpunaru, de la FC Porto şi Dorel Stoica, de la Universitatea Craiova.
Bucşaru, locul 12 între milionari
Patronul formaţiei Unirea Urziceni, Dumitru Bucşaru, ocupã locul al 12-lea în topul celor mai bogaţi finanţatori ai echipelor de fotbal din primul eşalon fotbalistic românesc. Potrivit revistei «QMagazine», care a actualizat topul celor mai bogaţi oameni din fotbalul românesc întocmit de revista «Capital», Dumitru Bucşaru are o avere estimatã la 100 milioane de dolari. În topul averilor sînt patronul Stelei, Gigi Becali, cu 3 miliarde de dolari, Fathi Taher, acţionarul Rapidului, cu 650 milioane de dolari şi George Copos, acţionar al aceleiaşi formaţii din Giuleşti, cu 550 milioane de dolari.
Vor un fundaş de la Botoşani
Ialomiţenii sînt interesaţi de un fundaş central de la formaţia din liga a doua FC Botoşani, preparatorul fizic al Unirii Urziceni, Petru Lãzãrescu, urmãrindu-l pe jucãtor într-o partidã de Cupa României desfãşuratã sãptãmîna precedentã împotriva echipei Ceahlãul Piatra Neamţ. Este vorba despre tînãrul Paul Papp, cãpitanul botoşãnenilor, care a fost adus în varã de la echipa Unirea Dej, la «pachet» cu un alt jucãtor în schimbul sumei de 66 mii euro. Totuşi, oficialii lui FC Botoşani au anunţat cã Papp este netransferabil.

Niciun comentariu: