marți, 16 decembrie 2008

Cãpitanul Galamaz vroia sã fie campion de toamnã
«Am fi meritat locul întîi dupã 17 etape»
Stîlpul apãrãrii la vicecampioana de toamnã în Liga I, Unirea Urziceni, cãpitanul ialomiţenilor, George Galamaz, nu crede cã echipa din micuţa aşezare din Bãrãgan poate avea forţa sã se lupte pentru titlu în România, chiar dacã este la numai un punct în spatele liderului Dinamo dupã 17 etape. Dupã petrecerea de pominã din Bucureşti, organizatã de patronul Miticã Bucşaru, «Gala» a vorbit într-un interviu exclusiv despre faptul cã obiectivul grupãrii antrenate de Dan Petrescu rãmîne calificarea într-o cupã europeanã la sfîrşitul campionatului 2008-2009.
-Gala, turul de campionat s-a încheiat, putea Unirea mai mult?
-Dacã reuşeam un egal contra Stelei eram campioni de toamnã, însã am pierdut împotriva unei echipe care cedeazã foarte greu puncte pe propriul teren. Cred cã am fi meritat locul întîi dupã 17 etape, dar consider cã primul loc l-am pierdut în meciul de acasã cu FC Timişoara, cînd am ratat foarte mult şi nu am reuşit sã cîştigãm toate cele trei puncte.
-Golul din ultimul minut cu Steaua v-a dãrîmat?
-În acele momente, cînd vedeam cã mingea se duce spre poarta noastrã, mã rugam ca Miko sã ajungã la ea. Am avut foarte mare ghinion în acel meci. Dacã am fi reuşit sã înscriem la ocazia pe care Apostol a avut-o în debutul reprizei secunde am fi cîştigat fãrã îndoialã meciul cu Steaua. Se tot vorbeşte cã Unirea nu joacã un fotbal spectaculos, dar fotbalul pe care îl practicãm noi ne-a adus atîtea victorii.
-I-a reproşat cineva lui Iulicã ratarea acea monumentalã?
-Avem la Urziceni o echipã foarte unitã, un grup de bãieţi extraordinari şi noi ştim cã meciurile se cîştigã împreunã şi, la fel, se pierd împreunã. Acesta este secretul nostru. Nici mãcar o clipã nu ne-am gîndit sã îi reproşãm lui Apostol acea ratare. Se poate întîmpla oricui sã rateze, s-a vãzut şi la case mai mari.
-Eşti mulţumit în plan personal de ceea ce ai realizat în acest an?
-Sînt foarte fericit cã am reuşit un an foarte bun cu Unirea Urziceni, atît în acest tur de campionat cît şi în returul sezonului precedent care a fost, de asemenea, foarte bun pentru noi. Sînt, însã, afectat de înfrîngerea cu Steaua şi regret cã nu am reuşit sã învingem Timişoara în ultimul meci pe teren propriu din acest an.
-Sînt speranţe şi la Liga Campionilor sau vã mulţumiţi cu un loc în Cupa UEFA?
-Obiectivul nostru este acela de a ne califica într-o cupã europeanã. O clasare care sã ne permitã la sfîrşitul sezonului participarea în Champions League ar fi ceva senzaţional pentru noi toţi. Nu cred cã avem încã experienţã pentru a ne lupta pentru titlu în România, dar va fi foarte important cum vom începe returul campionatului. Degeaba începi un lucru bine dacã nu îl duci pînã la capãt, iar cum aratã clasamentul acum douã înfrîngeri consecutive ne pot arunca pînã pe locurile 5-6. (G. ŞEITAN)
Unirea, echipa anului
Unirea Urziceni a primit, sãptãmîna precedentã, la «Gala Fantasticii Fanatik», organizatã de sãptãmînalul cu acelaşi nume, premiul pentru cea mai bunã echipã în anul 2008. «Aş fi preferat sã primesc acest premiu dupã o victorie, însã nu le poţi avea pe toate în viaţã. Cred cã premiul este meritat, iar actorii principali sînt jucãtorii, care meritã din plin distincţia. Eu sînt doar norocos cã îi antrenez zi de zi» a precizat antrenorul Dan Petrescu. «În 2009 sper sã fim sãnãtoşi, iar din punct de vedere fotbalistic Unirea sã creascã şi sã avem un an cel puţin la fel de bun ca şi acesta» a completat tehnicianul «leilor» din Bãrãgan. «Sînt mîndru cã fac parte din aceastã echipã, însã nu cred cã am fi putut face atît de multe fãrã antrenorul Dan Petrescu» a comentat şi cãpitanul ialomiţenilor, George Galamaz.
Rusescu, o reprizã la tineret
Atacantul Unirii Urziceni, Raul Rusescu, a evoluat o reprizã în meciul amical pe care Naţionala U21 a României l-a disputat sãptãmîna precedentã, pe stadionul Dinamo, contra formaţiei a doua a clubului din Ştefan cel Mare, şi încheiat cu victoria tricolorilor mici. Rusescu a intrat pe teren la pauzã, în locul rapidistului Rãduţã, care a înscris un gol în prima parte, însã nu a impresionat. «Unii jucãtori s-au descurcat mai bine, alţii mai puţin bine, dar nu vreau sã îi numesc» a reacţionat antrenorul echipei de tineret, Emil Sãndoi.
Pleacã Burns?
Australianul din linia medianã a Unirii Urziceni, Jacob Burns, ar putea pleca în aceastã iarnã de la echipa care ocupã poziţia secundã în Liga I la sfîrşitul turului. În urmã cu douã sãptãmîni, şeful Federaţiei de Fotbal din Ţara Cangurilor a convocat impresarii jucãtorilor australieni din strãinãtate pentru a le propune sã revinã la echipe din prima divizie australianã. Burns a evoluat cele mai puţine minute din lotul ialomiţenilor în prima parte a sezonului, numai 201 minute, fiind titular doar în meciul cîştigat în deplasare la FC Vaslui, scor 2-0 şi în meciul din Cupa României, 1-0 cu Oţelul Galaţi.
Vîrf din Liga a 3-a
Potrivit unor surse apropiate conducerii Unirii Urziceni, ialomiţenii sînt interesaţi de achiziţionarea unui atacant de la formaţia FC Baia Mare, care conduce autoritar seria a 6-a a Ligii a 3-a, avînd 15 puncte avans faţã de echipa de pe locul secund. Este vorba despre tînãrul Paul Batin, care în turul acestui campionat a marcat 13 goluri dintre cele 36 pe care echipa sa a reuşit sã înscrie în prima jumãtate a sezonului. Fotbalistul este cotat la suma de 200 mii de euro, iar oficialii clubului din Urziceni se gîndesc sã-l împrumute pe jucãtor pînã în vara anului viitor, bineînţeles contra unei sume de bani.

Niciun comentariu: