marți, 2 decembrie 2008

Ialomiţenii au fost aproape de un egal în Ghencea

Capul sus!
l Ziua Unirii n-a fost şi ziua Urziceniului, care a pierdut contra Stelei, primind un gol în ultimele minute
Un punct le lipsea ialomiţenilor pentru a reveni pe prima poziţie a clasamentului, însã atunci cînd te mulţumeşti cu puţin fotbalul te pedepseşte. În Ghencea, Unirea n-a arãtat rãu, dar a demonstrat cã este dependentã în linia medianã de Ricardo, şi nu are oameni de gol în afara lui Onofraş şi Bilaşco.
Contra Stelei, ialomiţenii au stat bine în teren în prima reprizã. Iar ocaziile demne de notat le-au aparţinut elevilor lui Dan Petrescu. Todoran (’14) voleu puţin peste transversalã şi Onofraş (’22) şut la douã palme de barã au semãnat pericol la poarta bucureştenilor. În replicã, steliştii n-au punctat decît la capitolul cartonaşe, Rãdoi&Co încasînd «galbene» cu braţele deschise.
Dupã odihnã, Apostol a semnat sentinţa Urziceniului cu ratarea campionatului. Şut din 3 metri peste poarta goalã, la centrarea impecabilã a lui Onofraş (’49). Iar, de Ziua Naţionalã, istoria Unirii s-a scris invers. «Cap» Moreno (’69) din 6 metri puţin peste şi şut al aceluiaşi Moreno (’72) respins greu de Arlauskis, a fost replica Stelei. Lovitura liberã a lui Bilaşco (’82) s-a dus în corner, iar, pe final, Dumnezeu şi-a întors faţa dinspre ialomiţeni. O minge care se ducea pe lîngã poartã l-a lovit în spate pe atacantul Stelei, Kapetanos, iar cele trei puncte au rãmas în Ghencea (’90). (G. ŞEITAN)


Steaua Bucureşti-Unirea Urziceni 1-0
A marcat
: Kapetanos (’90)
STEAUA: Zapata-Rãdoi, Goian, Ghionea, P. Marin-Lovin (’53 Ionescu), Ov. Petre-Nicoliţã, Stancu (’52 Semedo), D. Moreno-Kapetanos (’90+3 Rada). Antrenor: Dorinel Munteanu
URZICENI: Arlauskis-E. Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Ricardo (’74 Frunzã)-Todoran (’63 Mara), Pãdureţu (’90+1 Dãnãlache), Apostol-Bilaşco, Onofraş. Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Ov. Petre, Nicoliţã, Ghionea, Rãdoi, Kapetanos, Goian, P. Marin, Zapata / Todoran, Mehmedovic
Cartonaş roşu: P. Marin
Arbitri: I. Kovacs (Carei), Cr. Nica (Ploieşti), I. Onicaş (Zalãu)
Stadion: «Steaua» 15000 de spectatori

Petrescu: «Cei mai buni în 2008»
Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, era extrem de dezamãgit dupã înfrîngerea din Ghencea şi le-a reproşat jucãtorilor sãi mentalitatea de echipã micã. «Cînd am avut avantaj numeric nu am jucat mai ofensiv. Steaua nu a avut multe ocazii în acest meci şi a dat un gol bizar. Pãcat, pentru cã am muncit mult şi ar fi fost un punct de aur, dar asta e mentalitatea echipelor de provincie» a comentat tehnicianul Unirii. Acesta a ţinut sã le rãspundã şi celor care au acuzat echipa din Urziceni cã se va preda în faţa Stelei. «Am jucat pe viaţã şi pe moarte. Mai bine pierd un picior sau o mînã decît sã dau vreun meci vreodatã. Eu nu dau meciuri la cãrţi, dar sã dau un meci de fotbal care este viaţa mea» a continuat «Bursucul», care a încheiat, însã, într-o notã pozitivã: «La sfîrşitul acestui an trebuie sã ne uitãm la puncte, însã nu cred cã meritam mai mult de 34 de puncte. Echipa aceasta merita sã fie pe primul loc, însã chiar dacã nu este aşa, în opinia mea, Unirea a fost cea mai bunã formaţie a anului 2008».
Onofraş: «Sîntem dezamãgiţi»
Atacantul Unirii Urziceni, Marius Onofraş, a declarat la finalul jocului cã jucãtorii ialomiţeni sînt supãraţi cã au pierdut prima poziţie a clasamentului, chiar în ultima etapã a turului, însã au cedat puncte în dauna unei formaţii de Champions League. «Steaua rãmîne Steaua, au demonstrat chiar dacã au rãmas în 10 oameni. Sîntem puţin frustraţi, dar asta este viaţa. Avem o pãrere de rãu cã n-am reuşit mai mult. Dacã înscriam primii cred cã altul era rezultatul» a comentat «Ono», care a avut ceva probleme în Ghencea fiind lovit în cap de o monedã aruncatã din tribunã şi primind îngrijiri medicale întrucît sîngera puternic. «Sîntem o echipã micã şi am muncit mult sã ajungem pînã în fruntea clasamentului. Normal cã sîntem dezamãgiţi cã nu am reuşit sã revenim pe primul loc. Era un lucru mare» a încheiat golgheterul ialomiţenilor în prima parte a sezonului.
MM: «Locul 1, pierdut cu Timişoara»
Managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica, a admis cã Unirea se mulţumea şi cu un egal împotriva Stelei şi a catalogat golul vicecampioanei drept norocos. «Au fost trei momente importante în acest joc şi care au hotãrît soarta partidei. Ratarea monumentalã a lui Apostol, accidentarea lui Ricardo şi faza care practic a declanşat furia Stelei, eliminarea lui Petre Marin. Din pãcate, golul primit cu atîta neşansã ne-a demonstrat cã mai avem destul pînã la a fi o echipã puternicã. Ne-am mulţumit cu un egal, iar presiunea a fost foarte mare» a precizat MM, care a avut ceva probleme cu accesul în zona vestiarelor, dupã care a completat: «Sîntem pe locul doi, la un singur punct de primul loc şi la 5 puncte de locul al treilea. Normal cã ne doream sã fim pe primul loc, dar şefia Ligii I am pierdut-o în meciul cu Timişoara cînd am ratat prea mult».
Bucşaru l-a sunat pe Becali
Potrivit unor surse apropiate patronului echipei ialomiţene, Dumitru Bucşaru l-a sunat imediat dupã fluierul de final al partidei pe finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi l-a felicitat pe acesta pentru succesul formaţiei roş-albastre. «Aţi tremurat pînã ne-aţi învins, dar totuşi felicitãri pentru victorie» i-a transmis Bucşaru bunului sãu prieten din Ghencea. Pe cei doi îi leagã relaţii de afaceri, printre care vînzarea unei firme cumpãratã de patronul Unirii de la SIF Transilvania, contra sumei de peste 9 milioane de euro.
Pauzã pînã în februarie
Campionatul Ligii I se va întrerupe pînã la sfîrşitul lunii februarie, cînd este programatã cea de-a 18-a etapã a sezonului, prima a returului. Ialomiţenii, care se claseazã pe locul al doilea, cu 34 de puncte, la numai un punct în spatele liderului Dinamo, vor evolua pe teren propriu, împotriva lui FC Braşov, echipã care a produs prima înfrîngere în acest campionat pentru Unirea. Pînã atunci, Mara&Co vor intra în vacanţã pînã la jumãtatea lunii ianuarie, avînd programate şi douã stagii de pregãtire, cel mai probabil în Spania şi Cipru.

Niciun comentariu: