marți, 2 decembrie 2008

Urziceniul a ratat incredibil cu Timişoara
Ce ghinion!
Unirea lui Dan Petrescu dovedeşte pe zi ce trece cã nu e doar prezenţã pasagerã în fruntea Ligii I, distanţîndu-se acum la douã puncte de Dinamo, ocupanta locului secund. Totuşi, bãieţii «Bursucului» parcã au fost pãrãsiţi în meciul cu Timişoara de Zei¡a Fortuna, pe care au chemat-o în zadar în repriza secundã. Pînã la urmã, cu bãnãţenii, a fost doar egal.
Urziceniul a început cum nu se poate mai bine meciul şi, la primul şut pe poartã, ialomiţenii au deschis scorul. Onofraş (’4) a profitat la maxim de apãrarea visãtoare a timişorenilor şi l-a executat la firul ierbii pe portarul Pantilimon. Acelaşi Onofraş (’16) şi Mehmedovic (’17) puteau majora scorul, dar goalkeeper-ul bãnãţean a fost la post. Apoi, zvîrluga Bucur (’28) a egalat pentru Timişoara, într-o fazã la care portarul Urziceniului are partea lui de vinã, iar Goga (’44) putea aduce oaspeţii în avantaj însã Arlauskis s-a revanşat şi a reţinut fãrã probleme.
Partea secundã a fost la discreţia Unirii, însã ialomiţenii au oferit un festival de ratãri. Mara (’54) puţin pe lîngã, Bilaşco (’59) singur în 4 metri, Galamaz (’61) «cap» în braţele portarului, Todoran (’81) şut deviat în corner şi, în fine, Frunzã (’90) «lat» la o palmã de barã, l-au exasperat pe antrenorul Dan Petrescu. Iar Timişoara n-a avut puterea sã iasã mãcar din propria jumãtate de teren, dar s-a ales cu o remizã în care nimeni nu mai credea. (G. ŞEITAN)


Unirea Urziceni-FC Timişoara 1-1
Au marcat
: Onofraş (’4) / Bucur (’28)
URZICENI: Arlauskis-Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Apostol (’46 Frunzã), Ricardo, Pãdureţu, Mara (’76 Todoran)-Onofraş, Bilaşco (’85 Dãnãlache). Antrenor: Dan Petrescu
TIMIŞOARA: Pantilimon-Bãdoi, Luchin, Cisovsky, Latovlevici-Stancu (’88 Magera), Alexa, Borbely, Art. Karamian-Goga (’67 Rusic), Bucur (’90+1 Arm. Karamian). Antrenor: Dusan Uhrin jr
Cartonaşe galbene: Borbely, Magera
Arbitri: A. Bogaciu (Bucureşti), I. Popa (Focşani), D. Mudura (Oradea)
Stadion: «Tineretului» 3500 de spectatori

Petrescu: «Lecţie de fotbal»
Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, s-a declarat mulţumit de jocul elevilor în partida cu FC Timişoara, însã a precizat cã rezultatul de egalitate i-a lãsat un gust amar. «Fotbalul a fost crud cu noi pentru cã meritam sã cîştigãm. A fost o lecţie de fotbal pe care am arãtat-o, iar în repriza a doua pe teren a fost numai o echipã, Unirea Urziceni» a precizat «Bursucul», care a lansat apoi ironii la adresa contestatarilor: «„Autobaza“ Urziceni, „ajutatã“ de arbitri a avut în partea a doua vreo 10 ocazii clare de gol». Tehnicianul Unirii s-a declarat şi el surprins de parcursul elevilor sãi în acest campionat. «E o surprizã cã avem 34 de puncte. Sincer, nici eu nu mã aşteptam. Dacã îmi spunea cineva înaintea campionatului cã vom avea parcursul acesta îi spuneam cã nu e sãnãtos» a conchis Petrescu, care a fost susţinut la meci de naşul sãu, fostul internaţional Gicã Popescu.
Onofraş: «Trebuia sã vinã şi un egal»
Atacantul Unirii Urziceni, Marius Onofraş a marcat golul 100 pentru ialomiţeni în Liga I şi a precizat cã liderul Ligii I va încerca sã dea lovitura şi în Ghencea, etapa viitoare. «Am înscris repede contra Timişoarei însã, dupã aceea, nici noi n-am înţeles ce s-a întîmplat. E clar cã, dupã aspectul reprizei a doua, am pierdut douã puncte în acest meci şi nu am cîştigat unul. Am muncit mult sã ajungem pe primul loc şi sper sã rãmînem acolo şi dupã meciul împotriva Stelei, contra cãreia vrem sã cîştigãm» a declarat «Ono». La rîndul sãu, mijlocaşul Bogdan Mara a precizat cã remiza acasã împotriva Timişoarei nu e un dezastru. «Am cîntat dupã meci pentru cã egalul nu aduce o atmosferã de înmormîntare. Am dominat repriza a doua, am avut ocazii multe, dar n-a fost sã fie. Totuşi, sîntem pe primul loc în continuare» a declarat decarul ialomiţenilor.
MM: «Am pierdut douã puncte»
Managerul general al Unirii, Mihai Stoica, a declarat la sfîrşitul partidei cã formaţia ialomiţeanã a ratat ocazii foarte rare şi cã elevii lui Dan Petrescu meritau mai mult decît un egal. «Un meci foarte bun, în special în repriza secundã, pe care am dominat-o şi am ratat 6-7 ocazii rarisime. Cred cã am fãcut cea mai bunã reprizã din acest campionat. Oricum, bãieţii meritau mai mult decît acest egal. Sînt douã puncte pierdute şi nu unul cîştigat» a fost de pãrere şeful Urziceniului, MM Stoica.
Arlauskis, debut la «Naţionalã»
Portarul Urziceniului, Giedrius Arlauskis, care va împlini pe 1 decembrie vîrsta de 21 de ani, a debut în naţionala Lituaniei cu ocazia unui tringhiular la care au mai participat selecţionatele Estoniei şi Moldovei. Cel poreclit «Miko» a jucat o reprizã împotriva moldovenilor şi a primit un gol. Altfel, australianul Jacob Burns nu a prins lotul Australiei pentru jocul cu Bahrain, din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, în timp ce atacantul Raul Rusescu, vãzut drept înlocuitorul lui Bogdan Stancu la naţionala de tineret a României a evoluat 64 de minute în partida amicalã pe care echipa antrenatã de Emil Sãndoi a disputat-o la Caracal împotriva reprezentativei similare a Bulgariei şi încheiatã 1-1.
Luni, ultima etapã, la Steaua
Ialomiţenii, care conduc în continuare Liga I, cu 34 de puncte, vor evolua în ultima etapã a acestui tur de campionat în Ghencea, împotriva formaţiei Steaua Bucureşti. Partida se va disputa luni, 1 decembrie, cu începere de la orele 20,30 şi va fi transmisã în direct de postul Antena 1. «Oricine joacã în Ghencea porneşte cu şansa a doua. Va fi mult prea greu sã cîştigãm, dar nu uitaţi cã Unirea este o echipã greu de bãtut» a declarat antrenorul Dan Petrescu despre partida împotriva Stelei. «Mi-aş dori sã ne prezentãm în Ghencea cu aceeaşi determinare ca în meciul cu Timişoara şi sã nu mai avem ghinion» a precizat şi managerul general Mihai Stoica. Runda precedentã, steliştii n-au izbutit decît un egal la Craiova, cu Universitatea, scor 0-0.

Niciun comentariu: