marți, 2 decembrie 2008

Urziceniul a învins Dinamo şi a devenit lider
«Fantastic!Extraordinar!Senzaţional!»
Cuvintele sînt prea puţine pentru a descrie ceea ce a reuşit Urziceniul în acest tur de campionat, dar Unirea a fãcut şah-mat pe Dinamo în cel mai important meci al acestei toamne pentru bãieţii lui Dan Petrescu. Numiţi de conducãtorii bucureştenilor, înaintea partidei, jucãtori «refuzaţi», ialomiţenii au învins, chiar în «Groapã», pãstrîndu-şi astfel invincibilitatea în faţa «cîinilor roşii», şi au urcat cel puţin pentru o sãptãmînã pe primul loc în Liga I.
Urziceniul a început mai bine decît Dinamo, iar asta s-a vãzut imediat, în primele 10 minute. Onofraş (’8) a reluat cu capul o centrare a lui Mara, iar Lobonţ a reţinut cu destulã dificultate. Apoi, ialomiţenii au preferat sã se cantoneze în apãrare şi sã loveascã pe contraatac. Ricardo, Pãdureţu şi Apostol «mãturau» mijlocul terenului, iar Mara, Onofraş şi Bilaşco încercau sã arate tuturor cã Unirea nu este o echipã de «refuzaţi». Totuşi, gazdele puteau deschide scorul, dar golul lui Dãnciulescu (’23) n-a contat pentru cã Torje fãcuse un body-check la portarul ialomiţenilor, Arlauskis.
Dupã pauzã, bomba a explodat în Ştefan cel Mare. Onofraş i-a furat o minge omului de Naţionalã de la Dinamo, Tamaş, iar Bilaşco (’57) l-a executat impecabil pe Lobonţ din marginea careului mare: 1-0 pentru Unirea, iar din tribune se auzeau numai suporterii ialomiţeni: Dinamo, spune tu, cine este lideru’. De aici, mãiestria lui Dan Petrescu s-a vãzut în jocul Unirii, în timp ce antrenorul dinamoviştilor n-a avut puterea decît sã facã schimbãri. Toate în numai 3 minute. Ad. Cristea (’72) i-a dat ceva emoţii lui Arlauskis, dar imediat se putea face 2-0 la o pasã a lui Bilaşco care nu a ajuns pînã la Apostol. Tot el putea da lovitura cu 10 minute înainte de final, cînd lovitura liberã bãtutã pe colţul scurt l-a întins serios pe Lobonţ (’81). Şi Bordeanu a avut golul în vîrful bocancului, dar torpila fundaşului stînga ialomiţean, din interiorul careului, s-a dus pe lîngã. Cristea putea aduce egalarea, în prelungiri, dar goalkeeper-ul lituanian al Urziceniului a dovedit încã o datã cã MM are ochi la portari şi a scos din vinclu o loviturã liberã. Fiesta poate începe. Dar dupã douã etape. (G. ŞEITAN)


Dinamo Bucureşti-Unirea Urziceni 0-1
A marcat
: Bilaşco (’57)
DINAMO: Lobonţ-Blay, Tamaş, L. Goian, Izvoranu-Ropotan-Torje (’65 Ze Kalanga), Boştinã (’61 A. Cristea), Ad. Cristea-Miranda (’57 M. Niculae), Dãnciulescu. Antrenor: Mircea Rednic
URZICENI: Arlauskis-Nicu, Galamaz, Fernandes (’46 Mehmedovic), Bordeanu-Apostol, Ricardo, Pãdureţu, Mara (’89 Frunzã)-Onofraş (’78 Bãlan), Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Ropotan, Torje, L. Goian / Fernandes, Ricardo
Arbitri: M. Avram (Bucureşti), A. Oniţa (Constanţa), O. Şovre (Oradea)
Stadion: «Dinamo» 8000 de spectatori

Petrescu: «Ne-am dorit mai mult»
Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a declarat cã echipa sa nu a evoluat la potenţial maxim în prima parte a jocului, reuşind sã facã însã o reprizã secundã de excepţie şi sã obţinã un succes meritat. «A fost un meci greu, tensionat, în care în prima reprizã nu am jucat ceea ce trebuia. De la pauzã a ieşit însã o altã echipã, iar scorul putea sã ia chiar proporţii pe final cînd am avut ocazii foarte mari. Cred cã faţã de Dinamo ne-am dorit mai mult sã cîştigãm jocul, am fost mai agresivi. Am obţinut o victorie meritatã» a declarat antrenorul Dan Petrescu. «Bursucul» şi-a lãudat elevii pentru sezonul excepţional de pînã acum. «Am avut un an de excepţie: am jucat finala Cupei României ediţia trecutã, am jucat în Cupa UEFA, am ajuns pe primul loc în Liga I şi ne-am calificat în sferturile Cupei României. Meritãm sã fim echipa sezonului».
Mara: «Nu sîntem „refuzaţi“»
Mijlocaşul Unirii, Bogdan Mara, a ţinut sã-i înţepe pe şefii lui Dinamo, care i-au numit pe jucãtorii ialomiţeni «refuzaţi». «Nu mi se pare normal. Niciunul dintre colegii mei nu a fost refuzat unde a jucat, sîntem vîrfuri de la echipele unde am jucat înainte de a veni la Urziceni. Apostol la Farul, Bilaşco la Piteşti, Frunzã era cãpitan de echipã la Vaslui, Todoran la Farul, Onofraş şi Bordeanu la Iaşi erau cei mai buni şi jucau meci de meci» a precizat decarul Urziceniului. «Am format un grup foarte bun, ne dorim sã cîştigãm. Nu e important sã iasã în evidenţã un jucãtor iar prin aceasta am reuşit sã obţinem rezultatele acestea, prin forţa grupului» a conchis Mara.
Convocaţi la Naţionale
Mijlocaşul Unirii Urziceni, Jacob Burns, a fost convocat la echipa naţionalã a Australiei pentru meciul care se va disputa astãzi împotriva Bahrainului, contînd pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010 din Africa de Sud. În aceste preliminarii, fotbalistul din Ţara Cangurilor a bifat 90 de minute pentru selecţionata Australiei în meciul împotriva Uzbekistanului, cîştigat cu 1-0 şi 4 minute în succesul 4-0 în faţa Qatarului. De asemenea, tînãrul Raul Rusescu a fost convocat pentru meciul selecţionatei de tineret împotriva reprezentativei similare a Bulgariei, care se va juca tot astãzi, la Caracal. În plus, fundaşul Bordeanu şi mijlocaşul Tibi Bãlan sînt în lotul lãrgit al României pentru turneul din Oman din luna decembrie.
Duminicã, meci şoc cu Timişoara
Dupã întîlnirea de la Dinamo, pentru ialomiţeni urmeazã un alt meci tare. Unirea, liderul incontestabil al campionatului graţie succesului din Ştefan cel Mare, cu 33 de puncte, va evolua duminicã, 23 noiembrie, pe propriul teren, împotriva echipei FC Timişoara, într-un joc din cadrul etapei a 16-a. Meciul va începe la orele 21,00 şi va fi transmis în direct de GSP TV. «Vom avea un meci foarte greu cu Timişoara. Dacã vom cîştiga avem şanse sã rãmînem pe primul loc» a declarat antrenorul Dan Petrescu. Etapa precedentã, bãnãţenii au remizat în Ghencea cu Steaua, scor 2-2.

Niciun comentariu: