miercuri, 21 ianuarie 2009

MM Stoica ştie cum va sãrbãtori Urziceniul titlul
«Facem striptease în vestiar
dacã vom lua titlul»
Şeful clubului ialomiţean Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a vorbit despre returul Ligii I, despre campania de transferuri de la ocupanta locului secund în turul campionatului, dar şi despre lupta pentru cîştigarea titlului în România. De asemenea, managerul general al alb-albaştrilor a dezvãluit cum vor petrece jucãtorii şi conducãtorii dacã Unirea se va încorona «Regina României» la sfîrşitul sezonului 2008-2009.
Este un avantaj cã Unirea este ignoratã în lupta pentru titlu?
MM: Toatã lumea mãsoarã distanţa în clasament faţă de Dinamo, uitînd cã Unirea este pe locul al doilea, cu numai un punct mai puţin. CFR Cluj, Timişoara, Steaua spun cã sînt în spatele lui Dinamo la 5-6 puncte, însã poate cã e mai bine aşa. Sper ca în retur sã stricãm pronosticurile actuale şi sã iasã altceva.
Care va fi obiectivul pentru aceastã primãvarã?
MM: Trebuie sã luptãm sã terminãm campionatul cît mai sus. E o conjuncturã favorabilã şi trebuie sã profitãm.
Unirea se dispenseazã de jucãtorii cu salarii mari, dar nu vine nimeni în loc...
MM: Este o politicã a clubului sã lãsãm jucãtorii cu contracte mai mari sã plece. Am considerat cã nu e bine sã fie diferenţe foarte mari între salarii, la Urziceni media contractelor fiind de 50-60 de mii de euro anual. În afarã de Mara nu va mai pleca nimeni. El şi-a fãcut datoria pentru Unirea, a evoluat pentru acest club timp de doi ani de zile şi va pãrãsi Urziceniul din postura de jucãtor liber. Poate Burns va mai pleca, dacã va avea o ofertã. Pentru noi, transferurile mai importante înseamnã de fapt revenirile lui Balint, Matei şi Stan.
Va veni totuşi şi un atacant...
Aşteptãm un vîrf african de mare perspectivã, în vîrstã de numai 19 ani. Are calitãţi remarcabile şi cred cã lucrînd cu antrenorul Dan Petrescu poate progresa.
Cine consideraţi cã poate fi revelaţia acestui retur?
MM: Surpriza va veni de la Timişoara. Pot cîştiga campionatul pentru cã şi-au pãstrat lotul şi, din cîte ştiu, vor veni şi alţi jucãtori importanţi. L-au pierdut doar pe antrenorul Dusan Uhrin jr, dar şi aceasta este o pierdere importantã. Dacã-şi vor remedia deficienţele pot realiza mai mult.
La Timişoara va veni Pamela Anderson sã facã striptease dacã bãnãţenii cîştigã titlul. La Urziceni?
MM: Facem noi striptease în vestiar dacã vom lua titlul la sfîrşitul campionatului. Oricum, este prematur sã vorbim acum despre cum vom sãrbãtori în cazul în care am cîştiga campionatul în Liga I. (G. ŞEITAN)
Au plecat în Spania
În aceastã dimineaţã, lotul Unirii Urziceni a plecat în Spania, la Oliva Nova, la numai cîţiva kilometri de Valencia, pentru primul stagiu de pregãtire din aceastã iarnã. În perioada 21 ianuarie-11 februarie, ialomiţenii vor juca cinci partide amicale, printre adversari numãrîndu-se echipe de Champions League, precum Şahtior Doneţk (25 ianuarie) sau Dinamo Moscova (4 februarie), dar şi formaţiile spaniole Elche (28 ianuarie) şi Alicante (10 februarie) (divizia a doua) şi Borusia Dortmund 2 (7 februarie). Lotul deplasat în Peninsula Ibericã îi cuprinde pe portarii Arlauskis, Tudor şi Grigore, fundaşii Galamaz, Bordeanu, Fernandes, Mehmedovic, Nicu, S. Rãdoi, Brandan şi Rusu, mijlocaşii Mara, Pãdureţu, Burns, Apostol, Frunzã, Todoran, Dudaş, Neagoie şi atacanţii Bilaşco, Onofraş, Dãnãlache, Rusescu.
Mara, pe fãraş
Conducerea clubului ialomiţean l-a anunţat la sfîrşitul acestei sãptãmîni pe mijlocaşul Bogdan Mara cã este liber sã-şi caute echipã din cauza salariului prea mare pe care îl primeşte, aproape dublu faţã de restul jucãtorilor, undeva în jurul a 150 mii de euro anual. «Mara poate pleca, sînt ceva discuţii cu echipe de afarã. În ţarã nu sîntem de acord sã plece chiar dacã ar dori el» a confirmat managerul general Mihai Stoica. În replicã, decarul Unirii spune cã nu-şi explicã decizia conducerii, şi cã ar vrea sã rãmînã la Urziceni. «Mi-am dorit sã rãmîn pînã în varã, dar în condiţiile acestea nu se poate. Regret decizia, pentru cã am şi eu un merit în ceea ce s-a fãcut la Urziceni. Îmi doream sã cîştigãm mãcar un trofeu anul acesta pentru cã aveam un culoar bun» a declarat Mara, despre care se spune cã ar fi dorit de echipe din Grecia, Austria, Ucraina, Rusia şi din Serie B din Italia. «Decizia nu a depins de mine. Dacã îl plãteam eu îi achitam în continuare salariul şi rãmînea» a explicat şi antrenorul Dan Petrescu, care a completat cã îl doreşte în continuare pe jucãtor la echipã.
Trei tineri în probe
Antrenorul Dan Petrescu testeazã în aceste zile trei jucãtori tineri sosiţi în probe la clubul ialomiţean. Este vorba despre un apãrãtor, Marius Rusu, în vîrstã de 18 ani, liber de contract, Adrian Neagoie, 22 de ani, mijlocaş şi Alexandru Dudaş, tot mijlocaş, ultimii doi de la divizionara secundã CFR Timişoara. «Încercãm sã gãsim soluţii dupã plecãrile din aceastã iarnã cauzate de criza financiarã. Aceşti trei jucãtori sînt pentru moment în probe şi ne vom decide la sfîrşitul pregãtirilor dacã vom opri pe vreunul dintre ei» a explicat tehnicianul Unirii Urziceni, Dan Petrescu. Toţi cei trei jucãtori au plecat în aceastã dimineaţã în cantonamentul din Spania, din informaţiile noastre cele mai mari şanse sã semneze cu Unirea avîndu-le fotbalistul de 18 ani Marius Rusu. Acesta a fost campion naţional de juniori cu Dinamo, avînd peste 70 de meciuri internaţionale la naţionala Under 90. A debutat la seniori la 15 ani, la echipa secundã a formaţiei Progresul Bucureşti, ASC Clinceni. De asemenea, sezonul trecut a fost titular la formaţia Intergaz Bucureşti, iar jucãtorul sãu preferat este Dani Allves, de la Barcelona.
Lãudaţi de UEFA
Site-ul oficial al UEFA a lãudat prestaţia din prima parte a sezonului a echipei Unirea Urziceni, specialiştii forului european opinînd cã ialomiţenii au fost revelaţia turului chiar dacã sînt numai vicecampioni de toamnã în Liga I, la numai un punct în spatele liderului Dinamo. «Chiar dacã Dinamo este pe primul loc, toatã lumea acceptã cã nu au fost cea mai bunã echipã în tur. Unirea lui Dan Petrescu a fost revelaţia turului, demonstrînd implicare şi organizare cu toate cã în echipã nu sînt internaţionali români, ci doar un singur jucãtor internaţional, portarul Giedrius Arlauskis, rezerva titularului naţionalei Lituaniei» a titrat sursa citatã.

Niciun comentariu: