marți, 27 ianuarie 2009

Unirea-Elche, miercuri, ora 18.00, pe GSPTV
După rezultatul de egalitate cu Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, Unirea Urziceni are parte de un nou amical dificil, de această dată în compania formaţiei CF Elche, din a doua ligă spaniolă. Meciul va fi transmis live pe GSPTV, miercuri, 28 ianuarie, de la ora 18.00. Formaţia spaniolă Elche ocupă locul al 16-lea în divizia secundă, fiind la 11 puncte în spatele liderului Xerez.
După terminarea partidei rămîi pe unireaurziceni.blogspot.com pentru reacţii ale antrenorilor, jucătorilor şi conducătorilor ialomiţeni.


Petrescu e optimist dupã remiza, 0-0, cu Şahtior Doneţk
«Jucãm de la egal la egal cu orice echipã din Europa»
Dupã ce au cîştigat primul amical din Spania, de la Oliva Nova, scor 3-1, contra unei selecţionate de amatori din Valencia, elevii lui Dan Petrescu au terminat la egalitate, scor 0-0, duminicã, împotriva echipei lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, calificatã în optimile Cupei UEFA. În premierã, «Bursucul» a vorbit despre cantonamentul din Peninsula Ibericã, despre amicalul cu ucrainienii, dar şi în legãturã cu returul Ligii I.
-Mister, cum e în primul cantonament din Spania?
-Douã zile la rînd am avut probleme cu vremea, dar nu a plouat şi nu a fost la fel de frig cum s-a întîmplat la meciul amical cu Şahtior. Prima reprizã cu ucrainienii vremea a ţinut cu noi, însã în partea a doua nu am putut juca aşa de bine din cauza ploii. E bine cã am reuşit sã terminãm cele 90 de minute pentru cã ne-a ieşit astfel tot antrenamentul.
-Aţi fãcut egal cu o echipã de Champions League...
-Unirea a demonstrat cã poate juca de la egal la egal cu orice echipã din Europa. Chiar şi împotriva unei formaţii, cum este Şahtior, care evolueazã constant în Liga Campionilor. Din pãcate, ne-am speriat puţin în faţa porţii, unde am avut cîteva situaţii foarte bune de a înscrie. Ţinînd cont cã doar de douã sãptãmîni am început pregãtirea, ucrainienii fiind puţin mai avansaţi, cred cã e un rezultat meritoriu.
-Diferenţe foarte mari între Urziceni şi Şahtior?
-Dacã avem în vedere şi sumele care sînt cheltuite pentru transferuri pe jucãtorii de la Şahtior este clar cã sînt diferenţe. Din punctul nostru de vedere a fost o experienţã extraordinarã şi trebuie sã le mulţumim cã au acceptat sã joace contra noastrã. Cred cã au multe oferte de a evolua în partide test, iar pentru mine a fost o onoare sã joc împotriva lui Mircea Lucescu.
-Care sînt plusurile şi minusurile echipei în acest moment?
-Este foarte greu de spus acum. Sînt mulţumit, în primul rînd, de atitudinea jucãtorilor, ca întotdeauna, pentru cã vor mult. Nu avem încã prospeţime, ne lipseşte viteza, dar a existat dãruire la fel ca şi în meciurile de campionat. Urziceniul este o echipã compactã, jucãtorii s-au aruncat în faţa mingii şi nu i-au lãsat pe adversari sã înscrie. Rezultatul de egalitate este unul care ne va da moral.
-Directorul sportiv Rãducan spune cã Unirea poate atinge cel puţin calificarea în Cupa UEFA...
-Eu nu sînt de aceeaşi pãrere cu Narcis Rãducan. Dacã vom reuşi pentru al doilea an consecutiv sã ne calificãm în Cupa UEFA va fi un alt miracol dupã cel reuşit în anul precedent.
-Care este secretul acestei echipe? Mulţi nu dãdeau nicio şansã Unirii pentru cã nu are jucãtori cu nume...
-Muncã, disciplinã, organizare. Toţi sînt bãieţi care ştiu ce vor de la viaţã, tot timpul îşi propun mai mult, fiind exact ceea ce le cer şi eu la fiecare antrenament. De doi ani şi jumãtate de cînd sînt la Urziceni fiecare jucãtor nu se mulţumeşte cu puţin, de fiecare datã vrea mai mult de la el şi crede cã poate.
-Vã temeţi şi de altceva în afara arbitrajelor în retur?
-Normal cã mã tem. Ar fi bine nu numai sã fie ascultate telefoanele arbitrilor, pentru cã nu vor face «mãgãriile» la telefon. Ar fi bine ca toatã lumea sã fie în joc de glezne, aşa cum se întîmplã cu alţii, nu numai cu arbitrii. Ar fi bine sã nu se încerce ceva necurat, iar campionatul şi cupa sã fie cîştigate pe teren nu prin alte pãrţi.
-Se va cîştiga în România un campionat pe bune?
-În cel mai scurt timp cred cã da. S-a fãcut tam-tam de mai multã vreme, iar presa are un rol extraordinar în acest film. Sper ca voi, jurnaliştii, sã continuaţi sã puneţi presiune pe toţi pentru a se potoli şi a se gîndi la fotbal şi la echipele lor.
-Cine e favoritã la titlu în retur?
-În opinia mea este CFR Cluj. Iar cea de-a doua favoritã cred cã este Dinamo. (Interviu realizat de G. ŞEITAN)
Victorie şi egal în Spania
Formaţia antrenatã de Dan Petrescu a remizat, scor 0-0, duminicã, cu echipa pregãtitã de Mircea Lucescu, Şahtior Done¡k, în cel de-al doilea meci amical din Spania, de la Oliva Nova, chiar dacã atacanţii Rusescu (vezi-golul-anulat-lui-Rusescu) şi Bilaşco (vezi-reuşita-anulată-lui-Bilă) au marcat în repriza a doua, ambele goluri fiind anulate. «Bursucul» a folosit în prima reprizã formaţia: Arlauskis-E. Nicu, Galamaz, Fernandes, Brandan-Pãdureţu-Todoran, I. Apostol, S. Frunzã-Bilaşco, Dãnãlache, iar în partea secundã tehnicianul ialomiţenilor a utilizat urmãtoarea garniturã: Arlauskis-S. Rãdoi, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Burns-Todoran, I. Apostol (’80 Ricardo), S. Frunzã-Rusescu, Bilaşco (’80 Amusan). De pe teren a lipsit Bogdan Mara, liber sã-şi caute echipã din cauza salariului mare, însã australianul Jacob Burns, şi el în aceeaşi situaţie, a jucat în repriza a doua şi a fost primit un cartonaş galben. Unirea Urziceni va juca, miercuri, 28 ianuarie, cea de-a treia partidã test de la Oliva Nova, contra spaniolilor de la Elche, echipã de ligã secundã.
A venit atacantul nigerian «Duminicã»
Anunţat în premierã încã din toamna anului trecut, atacantul nigerian de 20 de ani Sunday Amusan Adewale, în traducere numele fotbalistului însemnînd «Duminicã», a sosit în cantonamentul ialomiţenilor de la Oliva Nova. «Are calitãţi remarcabile şi cred cã lucrînd cu antrenorul Dan Petrescu poate progresa» declara managerul general Mihai Stoica. Liber de contract, dupã ce în aceastã iarnã nu şi-a mai prelungit înţelegerea cu gruparea slovenã FK Koper, vîrful african a fost folosit de antrenorul Dan Petrescu în ultimele 10 minute ale partidei amicale cu Şahtior Doneţk. Potrivit unor surse apropiate conducerii clubului din Urziceni, Sunday este foarte aproape de a parafa un contract cu Unirea la revenirea din Peninsula Ibericã.
Mara şi Burns, spre China
Atacantul Bogdan Mara şi mijlocaşul Jacob Burns sînt aproape de un transfer în China, la una dintre formaţiile de primã ligã pentru care decarul ialomiţenilor a mai evoluat în sezonul 2004-2005. Mara dã vina pe criza financiarã pentru iminenta sa plecare, însã spune cã regretã cã nu a reuşit un titlu de campion cu Unirea. «Era frumos sã fim campioni de toamnã, dar asta este, şi locul doi este bun. Sperãm sã realizãm mai multe în retur decît am reuşit sã facem în tur, asta în cazul în care voi mai rãmîne. Din pãcate, criza a lovit oamenii de afaceri şi nu avem ce face. Încercãm sã mergem spre zãri mai bune» a explicat jucãtorul care a bifat 60 de jocuri pentru Unirea şi a marcat de 13 ori. Bogdan nu duce lipsã de oferte, atît de la formaţii din ţarã, cît şi din strãinãtate. Dacã din ţarã de serviciile lui sînt interesate CFR Cluj, FC Timişoara şi FC Braşov, din afarã oferte concrete sînt de la o echipã din Ucraina, precum şi de la Tianjin Teda, al cãrei tricou Mara l-a mai îmbrãcat în urmã cu 5 ani. Mai mult, chinezii ar fi dispuşi sã-l înregimenteze şi pe Burns, colegul de «suferinţã» al decarului Unirii. (vezi-ce-spune-Mara-despre-Petrescu-şi-Bucşaru)
Rãducan: «Cel puţin în UEFA»
Managerul sportiv al ialomiţenilor, Narcis Rãducan, a declarat, luni, cã Unirea Urziceni are capacitatea de a obţine aceleaşi performanţe şi în retur la fel ca în prima parte a campionatului. «Avem resurse şi pentru retur, sînt sigur cã ne vom menţine în plutonul fruntaş. În cazul în care vom reuşi sã ne pãstrãm entuziasmul, ne vom lupta pentru unul dintre primele cinci locuri» a precizat directorul sportiv al Unirii, care a completat: «Dispunem de armele necesare pentru a ne bate cel puţin pentru Cupa UEFA. Visãm la un loc în primele trei echipe, dar sîntem şi realişti. CFR Cluj şi Dinamo par cele mai puternice». Rãducan, care a evoluat cîteva minute şi în partida amicalã de debut a ialomiţenilor din Spania, a contrazis zvonurile privind o reîntoarcere a sa pe gazon. «Consider cã mai pot juca fotbal, însã am ales aceastã carierã şi nu îmi place sã mã rãzgîndesc» a conchis managerul sportiv Narcis Rãducan.
Amical cu Turnu Severin
Ialomiţenii şi-au programat şi ultimul meci amical înaintea startului pãrţii a doua a campionatului. Unirea Urziceni va întîlni, sîmbãtã, 21 februarie, la revenirea din Republica Moldova, dupã testele cu Zimbru Chişinãu şi Dacia Chişinãu, echipa de ligã secundã Drobeta Turnu Severin, antrenatã de fostul tehnician al formaţiei Pandurii Tîrgu Jiu, Eugen Neagoe. La echipa din Mehedinţi evolueazã, din aceastã iarnã, fostul atacant al ialomiţenilor, Bogdan Aldea, care a semnat un contract pînã în varã cu gruparea aflatã pe locul secund în Seria Vest a Ligii a 2-a.

Niciun comentariu: