miercuri, 28 ianuarie 2009

Unirea Urziceni-CF Elche 1-4

Prima înfrîngere în Spania
Formaţia Unirea Urziceni a pierdut, scor 1-4, dupã ce a condus cu 1-0 încã din startul partidei, contra formaţiei CF Elche, locul al 16-lea în liga secundã, într-un meci de verificare disputat în Spania, pe stadionul Martinez Valero din Elche. Acesta a fost cel de-al doilea joc amical din cadrul turneului de pregãtire al ialomiţenilor în Spania, dupã cel disputat contra lui Şahtior Doneţk şi încheiat la egalitate 0-0.
Pentru Unirea a marcat Epaminonda Nicu, în minutul 5, cu un şut aproape de mijlocul terenului (vezi-golul-senzaţional-al-lui-Nicu), iar spaniolii au egalat prin autogolul lui Brandan, în minutul 25. În repriza secundã formaţia ibericã a mai înscris de încã trei ori dupã ce ialomiţenii au fãcut mai multe schimbãri.
Antrenorul Dan Petrescu, care a urmãrit primul sfert de orã al partidei din tribunã, a utilizat în prima reprizã urmãtorul 11: Arlauskis-E. Nicu, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Todoran, Burns, Brandan, Pãdureţu-Rusescu, Dãnãlache.
În repriza secundã, tehnicianul Unirii Urziceni a trimis în teren urmãtorii jucãtori: C. Grigore-E. Nicu (’85 Galamaz), S. Rãdoi, Mehmedovic, Brandan-I. Apostol, Ricardo, Burns (’65 Neagoie), Rusescu-Amusan, Bilaşco.
În ultimele minute ale meciului, mijlocaşul Iulian Apostol a suferit o accidentare, fiind înlocuit. Jucãtorul este suspect de fracturã de claviculã dupã un duel mai tare cu unul dintre fotbaliştii spanioli.
În partida cu Elche a evoluat în ultimul sfert de orã şi directorul sportiv Narcis Rãducan, care l-a înlocuit pe atacantul Raul Rusescu.
Dupã ce a evoluat 10 minute în amicalul cu Şahtior Doneţk, în partea a doua a jocului cu Elche a evoluat şi atacantul nigerian Amusan Adewale Sunday, 19 ani, care va fi pãstrat de antrenorul Dan Petrescu în lotul Unirii Urziceni pentru returul Ligii I urmînd sã semneze un contract cu gruparea ialomiţeanã la revenirea în ţarã.
Faţã de meciul amical cu Şahtior Doneţk, din echipa de start pregãtitã de Dan Petrescu a lipsit mijlocaşul Iulian Apostol, pedepsit alãturi de fundaşul Ersin Mehmedovic. Ambii au fost «sancţionaţi» de antrenorul alb-albaştrilor întrucît s-au trezit mai tîrziu şi au ratat prima parte a antrenamentului de marţi dimineaţã. De altfel, miercuri dimineaţã «Bursucul» şi-a trezit elevii pentru antrenamentul programat la ora 7,30.
La meciul cu Elche a asistat şi managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, sosit în dimineaţa zilei de miercuri în cantonamentul ialomiţenilor din Spania.
Urmãtorul meci de pregãtire al echipei antrenate de Dan Petrescu se va disputa miercuri, 4 februarie, împotriva formaţiei ruse Dinamo Moscova, locul trei la sfîrşitul sezonului precedent în prima ligã.

Niciun comentariu: