marți, 10 februarie 2009

Află cum va arãta primul 11 pentru Unirea în returul Ligii I
Face lift Urziceni!

l ialomiţenii se «înnoiesc» doar la mijloc, unde Todoran îl va înlocui pe Mara, iar în atac pare a fi cea mai mare concurenţã
Unirea Urziceni şi-a încheiat primul stagiu de pregãtire din pauza competiţionalã, lotul ialomiţenilor întorcîndu-se din Spania, de la Oliva Nova. Bilanţul jocurilor amicale este unul îmbucurãtor, cu trei victorii, un rezultat de egalitate şi un singur eşec, însã poate aspectul cel mai important al turneului de pe tãrîm iberic este acela cã antrenorul Dan Petrescu şi-a conturat, în proporţie foarte mare, primul 11 pentru returul Ligii I. «Bursucul» este decis sã rãmînã fidel şi sistemului de joc pe care l-a impus o datã cu venirea sa la Urziceni, clasicul 4-4-2.
Apãrarea e neschimbatã
Tehnicianul Unirii, Dan Petrescu, pare convins cã nu trebuie sã schimbe mai nimic în compartimentul defensiv. De altfel, ialomiţenii nu au primit decît 14 goluri în turul Ligii I, avînd cea de-a cincea apãrare a campionatului dupã Dinamo, Steaua, CFR Cluj şi FC Braşov, toate cu cîte 13 goluri primite. Între buturi, lituanianul Arlauskis este cel mai sigur de postul de titular în disputa cu rezervele Tudor şi Grigore, în condi¡iile în care, cu el în poartã, ialomi¡enii au cîştigat 11 partide din 15, chiar dacã goalkeeper-ul declarat cel mai bun portar din Liga I în primele 17 etape a încasat nu mai puţin decît 11 goluri. În privinţa fundaşilor, Nicu şi Galamaz sînt poate cei mai buni din lot în prezent, cei doi fiind remarcaţi meci de meci în turul campionatului. În partea stîngã, antrenorul Dan Petrescu este decis sã-i acorde mai mult credit jucãtorului de culoare Bruno Fernandes, în detrimentul sîrbului Mehmedovic, care a fãcut legea pe postul de fundaş central stînga. De altfel, apãrãtorul central originar din Guineea Bissau, care a bifat şi douã selecţii în naţionala ţãrii sale, a fost cel mai des folosit de «Bursuc» în meciurile de pregãtire în formula de start. În rolul de fundaş stînga lupta se duce între experimentatul Vali Bordeanu şi argentinianul Pablo Brandan. În prima parte a campionatului, «Borde» a cîştigat detaşat în faţa colegului sãu, bifînd de douã ori şi jumãtate mai multe minute decît Pablo, 1423 faţã de 608 ale jucãtorului sud-american.
Todoran e noul Mara
La mijlocul terenului, în banda dreaptã, golul uriaş lãsat prin plecarea lui Bogdan Mara la CFR Cluj, din cauza unor ambiţii personale ale patronului Dumitru Bucşaru, va fi umplut prin creditarea cu mai multe şanse a lui Dinu Todoran. În turul campionatului, «Todo» n-a avut puterea de a-l scoate din prima echipã pe fostul decar al Unirii, dovadã cã recenta achiziţie a CFR-ului a fost titular în 16 partide de campionat, în timp ce jucãtorul adus pe 300 de mii de euro de la Farul Constanţa n-a adunat decît o treime din minutele jucate de Mara, începînd din primul minut doar 7 jocuri. De altfel, «Bursucul» a început toate jocurile amicale din Spania cu Todoran în banda dreaptã, în locul lui Mara. În centrul liniei mediene, Ricardo este «senator» de drept pe postul de mijlocaş la închidere în angrenajul ialomiţenilor, în timp ce alãturi de el ar putea juca «renegatul» Burns, Iulian Apostol, Brandan sau chiar Pãdureţu, în funcţie de opţiunile antrenorului Petrescu. Favorit, la o primã vedere, pare micuţul Rãzvan Pãdureţu, cel care n-a lipsit din primul unsprezece al Unirii decît în douã partide în tur, din cauza unor accidentãri. În banda stîngã, o datã cu plecarea lui Tibi Bãlan, tehnicianul Urziceniului va fi nevoit sã-l foloseascã mai mult pe Sorin Frunzã, mijlocaş care nu a dat însã satisfacţie pînã acum la Unirea deşi a avut nenumãrate şanse în prima parte a sezonului. Pe acest post, Frunzã, care a marcat o singurã datã în cele 17 etape, se poate bate cu Pãdureţu şi Apostol, mai obişnuiţi la Urziceni cu aceastã posturã.
Dureri de cap în atac
În privinţa atacanţilor, se poate spune cã antrenorul Dan Petrescu are cele mai mari bãtãi de cap, în condiţiile în care concurenţa este foarte mare pe cele douã locuri din avanposturi. Dacã în tur Onofraş şi Bila¿co au fost preferaţi în atac graţie evoluţiilor mult mai bune decît ale cuplului Rusescu-Dãnãlache, ialomiţenii mîndrindu-se cu cel de-al doilea atac al campionatului, 28 de goluri marcate, acum se pare cã roata s-a întors. Chinuit de o accidentare, «Ono» a ratat prima parte a pregãtirii din Spania, iar tînãrul Rusescu n-a stat mult pe gînduri şi s-a mişcat foarte bine. Mai mult, Dãnãlache s-a impus şi el în lupta cu Bilaşco, vîrful cumpãrat pe 200 de mii de euro de la UTA marcînd şi de trei ori în amicale faţã de «Bilã» care n-a izbutit încã sã înscrie. Ţinînd cont cã, în luna martie, cel mai tîrziu, este aşteptat sã revinã pe gazon şi Daniel Stan, care n-a apucat sã debuteze într-un joc oficial pentru ialomiţeni din cauza unei accidentãri care l-a ţinut pe tuşã aproape 8 luni, iar tînãrul nigerian Amusan Sunday va face tot posibilul pentru a se afirma, concurenţa din atacul Unirii este cît se poate de acerbã. Totul se va decide însã în urmãtoarele douã sãptãmîni, cînd Urziceniul va susţine douã partide amicale în Moldova şi una pe propriul teren cu Drobeta Turnu Severin, înaintea primei etape a returului, cînd elevii lui Dan Petrescu vor înfrunta acasã pe FC Braşov. (G. ŞEITAN)
Alte douã victorii în Spania
Ialomiţenii au reuşit sã spele ruşinea înfrîngerii usturãtoare cu divizionara secundã spaniolã CF Elche, scor 1-4, Unirea Urziceni cîştigînd ultimele douã partide de verificare disputate la baza de pregãtire de la Oliva Nova, în Spania. Elevii lui Dan Petrescu au învins, miercurea precedentã, scor 3-2, dupã ce au condus la jumãtatea primei reprize cu scorul de 3-0, prin reuşitele lui Dãnãlache (’20, ’36-11m) şi Rusescu (’26), echipa care a terminat pe locul al 3-lea campionatul în Rusia, Dinamo Moscova. «Bursucul» a folosit formaţia: Arlauskis-Nicu, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Todoran, Ricardo, Burns, Pãdureţu-Rusescu, Dãnãlache, iar apoi a rulat tot lotul avut la dispoziţie. De asemenea, sîmbãtã, 7 februarie, Unirea a cîştigat detaşat, scor 4-1, dupã ce pînã în minutul 88 a condus cu scorul de 4-0, contra echipei secunde a nemţilor de la Borussia Dortmund. Pentru ialomiţeni a reuşit o dublã mijlocaşul Pãdureţu, iar Brandan şi Dãnãlache au semnat celelalte goluri ale alb-albaştrilor. Petrescu a utilizat echipa: Tudor-Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Brandan-Todoran, Ricardo, Pãdureţu, S. Frunzã-Rusescu, Bilaşco, iar dupã pauzã au fost introduşi şi ceilalţi componenţi ai lotului.
Rusescu, la tineret
Atacantul Unirii Urziceni, Raul Rusescu, a fost convocat de selecţionerul echipei naţionale de tineret pentru partida amicalã pe care echipa Under 21 a României o va juca astãzi, 11 februarie, împotriva reprezentativei similare a Sloveniei. Meciul se va desfãşura în localitatea Nova Gorica şi va începe la ora 17,00, ora României. Altfel, goalkeeper-ul ialomiţenilor, Giedrius Arlauskis, deşi a fost convocat pentru partida de verificare pe care naţionala Lituaniei a disputat-o în Portugalia contra Poloniei, încheiatã 1-1, nu a fost folosit vreun minut. Speranţele celui poreclit Miko se leagã de meciul test de astãzi, 11 februarie, pe care Lituania îl va juca tot în Portugalia împotriva echipei similare a statului Andorra.
Unirea, peste Dinamo, Timişoara şi Rapid
Formaţia Unirea Urziceni se afla pe locul 165 în clasamentul mondial al cluburilor, pe luna ianuarie 2009, cu 91,5 puncte, potrivit ierarhiei întocmite de Federaţia Internaţionalã de Istorie şi Statisticã a Fotbalului şi datã publicitãţii la sfîrşitul sãptãmînii precedente. Ialomiţenii, care se aflau în coborîre trei locuri faţã de poziţia ocupatã la sfîrşitul anului precedent, cînd ocupau locul 162, erau la egalitate cu o altã formaţie din Peru, însã reuşeau sã se menţinã în faţa principalelor rivale din campionat, Dinamo Bucureşti, FC Timişoara şi Rapid Bucureşti. Celelalte formaţii româneşti se clasau pe urmãtoarele poziţii: CFR Cluj-99, Steaua-151, Dinamo-237, FC Timişoara-277, Rapid-334.

Niciun comentariu: