marți, 17 februarie 2009

Petrescu ştie cine va trage sforile în retur
Tunurile pe arbitrii!
Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, s-a dezlãnţuit la adresa arbitrilor dupã apariţia celebrelor stenograme din fotbalul românesc. «Bursucul» i-a pus la zis pe oamenii în negru şi afirmã cã manifestãrile sale sînt determinate tocmai de cavalerii fluierului din campionatul nostru. De asemenea, tehnicianul care a adus Urziceniul pe locul secund în Liga I la jumãtatea sezonului şi-a criticat şi proprii elevi la întoarcerea din cantonamentul efectuat în Spania, la Oliva Nova.
Dan Petrescu a luat foc dupã apariţia stenogramelor din fotbalul intern, antrenorul Unirii Urziceni exprimîndu-se pentru prima datã în legãturã cu acest subiect. Tehnicianul alb-albaştrilor spune, însã, cã în ceea ce priveşte echipa ialomiţeanã principala problemã o reprezintã arbitrii. «Mã tem pentru returul campionatului, de fapt, de cînd sînt în fotbalul românesc mã tem. M-au luat de nebun, cã ţip la arbitrii, cã am ceva cu oamenii în negru. Uitaţi-vã ce se întîmplã în fotbal acum... Mai credeţi cã sînt nebun?» s-a întrebat, retoric, «Bursucul», dupã care a continuat şirul acuzelor: «N-am zis cã o sã fie blaturi, dar mã credeţi cã sînt cu pãrul alb din cauza arbitrilor... Acum, dacã vor ieşi toate cîte s-au întîmplat pe la telefoane, veţi înţelege de ce Dan Petrescu este nebun şi va fi nebun în continuare». Antrenorul ialomiţenilor s-a exprimat şi vizavi de propunerea agentului sãu, Ioan Becali, pentru a antrena echipa de suflet, Chelsea Londra, care recent l-a demis pe managerul Felipe Scolari, însã a completat cã se simte bine la Urziceni. «M-a propus Giovani, dar dacã mã propunea Chelsea era mai bine. Dacã vreodatã englezii vor dori sã vorbeascã cu mine voi fi cel mai mîndru om de pe acest glob. E o echipã mare. Dar acum sînt bine unde sînt, la echipa de pe locul doi din România şi nu vreau sã mã gîndesc la altceva pentru cã nu aş mai fi concentrat la începerea campionatului care se apropie» a declarat Petrescu.
Pe de altã parte, «Bursucul» l-a înţepat pe finanţatorul Dumitru Bucşaru, precizînd cã deşi au dat afarã mai mulţi jucãtori, deocamdatã în locul acestora nu a venit nimeni. «La transferuri ne-am uitat, dar din acest punct de vedere doar am privit la capitolul transferuri. Din pãcate, noi n-am reuşit sã fim mai activi, dimpotrivã, am pierdut foarte mulţi jucãtori şi am reuşit sã achiziţionãm unul singur. Din punct de vedere valoric stãm foarte bine, însã la capitolul numeric scîrţîim. Sper sã mai aducem cîţiva jucãtori pînã începe campionatul. Valoric, am foate mare încredere în jucãtori iar Unirea Urziceni va fi o echipã greu de bãtut în returul campionatului» s-a destãinuit antrenorul ialomiţenilor. Referitor la perioada de pregãtire, Petrescu a criticat o parte a jucãtorilor, în special pe mijlocaşi şi atacanţi, precizînd cã nu este încîntat pe numãrul mare de ocazii dacã ele nu sînt fructificate. «Chiar dacã spun toţi antrenorii cã e bine sã creãm ocazii, cã pînã la urmã vom reuşi sã înscriem, eu nu sînt de acord cu aceastã teorie. Ocaziile pe care le ai trebuie sã le fructifici. Dacã nu înscriem, mai ales cu Braşovul, în prima etapã nu vom avea oportunitãţi foarte multe şi dupã aia ne vom chinui» a declarat tehnicianul Unirii Urziceni, care i-a scos la tablã şi pe cîţiva dintre jucãtori pe care nu a dorit însã sã-i nominalizeze: «Unii jucãtori încã sînt cu gîndul la soarele din Spania. Par puţin melancolici, iar unora cred cã le-a intrat soarele în ochi. Nu prea sînt mulţumit de unii dintre ei» a conchis Dan Petrescu. (G. ŞEITAN)
Victorie cu Dunãrea Galaţi
Ialomiţenii au cîştigat, sîmbãtã, amicalul disputat pe teren propriu contra divizionarei secunde Dunãrea Galaţi, scor 1-0, la pauzã 0-0, unicul gol al întîlnirii fiind marcat de recenta achiziţie a alb-albaştrilor, Amusan Sunday, în minutul 65. Dan Petrescu a folosit urmãtoarea formaţie: Grigore-Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Todoran, Burns, Brandan, Frunzã-Rusescu, Dãnãlache, iar pe parcursul reprizei a doua au mai intrat Tudor, Arlauskis, S. Rãdoi, Fernandes, Pãdureţu, Ricardo, Apostol, Bilaşco şi Amusan. «În prima reprizã am jucat foarte bine şi ne-am creat şapte ocazii mari. Jucãm foarte bine în pregãtire dar nu marcãm» a comentat «Bursucul». «Mã bucur pentru Amusan, avea nevoie de gol. E iubit de jucãtori şi pentru moral îi prinde bine chiar dacã a marcat într-un joc amical» a conchis Petrescu.
Au renunţat la tineri
Antrenorul Dan Petrescu a decis sã renunţe la jucãtorii tineri pe care i-a testat în cantonamentul din Spania. Astfel, mijlocaşii Alexandru Dudaş (19 ani) şi Andrei Neagoie (22 ani), ambii de la CFR Timişoara, s-au întors la echipa bãnãţeanã, în timp ce fundaşul central Marius Rusu (18 ani), liber de contract dupã ce şi-a reziliat înţelegerea cu divizionara secundã Progresul Bucureşti, a fost sfãtuit sã-şi caute o altã destinaţie. «Bursucul» are 20 de jucãtori în lot, dintre care trei portari, şase fundaşi, şapte mijlocaşi şi patru atacanţi, fãrã a-i socoti şi pe accidentaţii Balint, D. Matei, D. Stan şi Onofraş.
«Ruse» şi «Miko», cîte o reprizã
Portarul titular al Unirii Urziceni, Giedrius Arlauskis, a evoluat, aşa cum anticipam, o reprizã în amicalul pe care naţionala Lituaniei l-a disputat sãptãmîna trecutã, în Portugalia, contra reprezentativei similare a statului Andorra, şi cîştigat cu scorul de 3-1 de adversara României din grupa de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud. «Miko» a intrat dupã pauzã în poarta lituanienilor şi a încasat un gol, din penalty. De asemenea, atacantul Raul Rusescu a evoluat în repriza a doua a amicalului pierdut de naţionala de tineret a României, scor 1-3, în deplasare, contra Sloveniei.
Rãducan: «UEFA e departe»
Chiar dacã Unirea Urziceni este la numai un punct în spatele liderului Ligii I, Dinamo Bucureşti, directorul sportiv al ialomiţenilor nu vede atît de aproape obiectivul de calificare într-o cupã europeanã în acest sezon. Narcis Rãducan este de pãrere cã alb-albaştrii trebuie sã se gîndeascã la fiecare meci în parte, sã îşi adjudece cît mai multe meciuri şi la sfîrşitul campionatului sã tragã linie. «Degeaba îţi pui obiective, importantã este fiecare etapã. Va fi important sã arãtãm cel puţin la fel de bine ca în prima parte a sezonului şi sã aducem cît mai multe puncte» a precizat managerul sportiv al clubului ialomiţean.

Niciun comentariu: